Neler Yeni

5800X OC vs 5700x3D İşlemci

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
Bir arkadaşımla 5600 işlemciyi yükseltmek için 5800X mi yoksa 5700x3D mi daha doğru olur diye tartışırken ben devasa L3 önbellek farkından dolayı oyunlar için 5700x3D daha iyi tercih olur dedim ama arkadaşım onun OC kapısının kapalı olduğunu 5800X'i iyi bir soğutma ile OC yaparak aradaki farkı kapatabileceğimi hatta o işlemciyi geçebileceğimi söyledi siz bunun hakkında ne dersiniz? Zaten halihazırda 0.8 GHz'lik bir fark atıyor 5800X bir de OC ile daha da fark artacaktır.

Reddit'te böyle bir konu açılmış şöyle bir paragraf geçiyor.

The largest effect of having 3x cache size is you'll run "badly optimized" games very fast. Bad optimization means a lot of repetitive, unnecessary processing. Larger L3 cache can fit the data and instructions needed for these unoptimized processes, some CPU-heavy games see almost twice the performance from having just that.

3x önbellek boyutuna sahip olmanın en büyük etkisi, "kötü optimize edilmiş" oyunları çok hızlı çalıştırmanızdır. Kötü optimizasyon, çok fazla tekrarlanan, gereksiz işlem anlamına gelir. Daha büyük L3 önbellek, bu optimize edilmemiş işlemler için gereken verileri ve talimatları sığdırabilir; CPU ağırlıklı bazı oyunlar, buna kıyasla neredeyse iki kat daha fazla performans elde eder.

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Esen
oyunlarda tek çekirdek performansı çok önemli. x3d de bu açığı acayip kapatıyor.
kötü optimazyon denilen oyunlar yükü tek çekirdeğe bindirenler örneğin squad, rimworld gibi oyunlar. AAA oyunlar zaten 4 çekirdek kullanıyorlar, onlar optimize hepsi rahat açar ama tek işlemci performansı önemli genel olarak oyunlarda.

AM4 olarak alıncak en iyi işlemci 5800x3d ama stokta olmadığı için ve çok pahalı oldugu için ikinci en iyi işlemci 5700x3d.

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
oyunlarda tek çekirdek performansı çok önemli. x3d de bu açığı acayip kapatıyor.
kötü optimazyon denilen oyunlar yükü tek çekirdeğe bindirenler örneğin squad, rimworld gibi oyunlar. AAA oyunlar zaten 4 çekirdek kullanıyorlar, onlar optimize hepsi rahat açar ama tek işlemci performansı önemli genel olarak oyunlarda.

AM4 olarak alıncak en iyi işlemci 5800x3d ama stokta olmadığı için ve çok pahalı oldugu için ikinci en iyi işlemci 5700x3d.

Bu anakart ile uyumlu çalışır mı? VRM soğutma hiç yok denemez ama az var

- Supports AMD AM4 Socket Ryzen™ 2000, 3000, 4000 G-Series, 5000 and 5000 G-Series Desktop Processors
- 6 Power Phase design
- Supports CPU up to 105W
Mesaj otomatik birleştirildi:

GTA 6 çıktığı zaman işlemciyi satıp 5700x3D yapma, 8x2 RAM'leri satıp 32 GB RAM yapma ve 4060'ı satıp yükseltme niyetim var :D

TahinPekmez

80+ Silver
sen arkadaşına bakma ben 5600 den 5700x3d ye geçtim. arkadaşımda da 5800X vardı. ikisinide yakından biliyorum. 5700x3d al mutlaka.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,695
İsim
Hacı
5700x3d her türlü.

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Esen

Bu anakart ile uyumlu çalışır mı? VRM soğutma hiç yok denemez ama az var

- Supports AMD AM4 Socket Ryzen™ 2000, 3000, 4000 G-Series, 5000 and 5000 G-Series Desktop Processors
- 6 Power Phase design
- Supports CPU up to 105W
Mesaj otomatik birleştirildi:

GTA 6 çıktığı zaman işlemciyi satıp 5700x3D yapma, 8x2 RAM'leri satıp 32 GB RAM yapma ve 4060'ı satıp yükseltme niyetim var :D
o mini bloklar soğutucu mu? ben vrm soğutucusuz anakartla 5800x3d kullandım 1 ay kadar. oyunlarda vrm throttle yemiyorsun ama tüm çekirdekleri kullanınca voltaj düşürüyordu. render ve windows güvenlik taraması mesela. çok ekstrem durum bu tabi. eğer pasif soğutma sağlıyorsa gene işe yarar gibime geliyor.

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
o mini bloklar soğutucu mu? ben vrm soğutucusuz anakartla 5800x3d kullandım 1 ay kadar. oyunlarda vrm throttle yemiyorsun ama tüm çekirdekleri kullanınca voltaj düşürüyordu. render ve windows güvenlik taraması mesela. çok ekstrem durum bu tabi. eğer pasif soğutma sağlıyorsa gene işe yarar gibime geliyor.
VRM olayına başka bir forumda bir arkadaş ilginç bir çözüm bulmuş

Hatta ben de o konuya şöyle yazdım

Hocam peki aklıma fantezik bir fikir geldi. Gerçi sizin kasa farklı ama normal önden üç tane fanı bir de egzoz fanı olan bir kasa düşünün. Şimdi önden en aşağıdaki iki fanı veya direk en aşağıdakini havayı kasanın içine doğru atacak şekilde ayarlıyoruz böylece alttan soğuk havayı aldımı aldı. Egzos fanı ile tepe fanı da kasanın içine doğru ayarlıyoruz onlar da direk anakarta havayı vuruyor şimdi dışarı havayı hangisi üfleyecek diyeceksin onu da ön taraftaki 3 fanın altta ikisini ayarlamıştık içe doğru en üstteki fanı da egzos fan olarak kullanıcaz nasıl ama 🤣 Saçmalamış da olabilirim 😂

Ya da direk egzos tepe fanlar içeri doğru kasa ön fanlarının hepsini egzoz fan olarak kullanıcaz tabii sıcak hava yukarı yükselir diye bir kural var ama onu boşver :D

Screenshot_65.png

demek istediğim buydu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,082
Üyeler
164,957
Son üye
Att1la19
Top Bottom