hasoffical
80+
- Reaksiyon skoru
- 52
Arkadaşlar benim sorum kısa bi soru mesela ben şimdi 60hz bir monitör aldığımda oyunda 200 fps bile alsam hissedeceğim 60 fps mi bunu araştırdım bulamadım
Benim anlatmak istediğim yer ise güncel oyunların hepsi hikaye oyunu veya açık dünya oyunu.Doğru söylüyorsun fakat şurda anlaşamıyoruz, adam 144Hz monitör alsa, güncel oyunlarda 70-80 Fps alacağı için, o 144hz monitörü at çöpe gitsin misali olucak, ha ekran kartın 144+ Fps destekliyorsa zaten bütçen de varsa eğer alırsın 144 Hz bunda bir sakınca yok.
Benim anlatmak istediğim şu, arkadaş sadece CS ve Valorant oyununda 144+ alabileceği için, eğer gece gündüz Cs Valorant oynamıyorsa 144Hz almasının mantıksız olduğu.
Yanlış bilgi vermeyelim.forumda genel olarak önerilen bir monitör![]()
James Donkey JD24FG1MS144 24'' 1ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz James Donkey JD24FG1MS144 24'' 1ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü fiyatlarını Akakçe ile takip et! James Donkey JD24FG1MS144 24'' 1ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!www.akakce.com
ne demek dostum forumda olma amacımız bilgi paylaşımıCevaplarınız için teşekkürler. Sorumu cevapladığınız ve bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Saolun arkadaşlar
ben gördüm çoğu konu da sen görmeyince yanlış bilgi olmuyorBenim anlatmak istediğim yer ise güncel oyunların hepsi hikaye oyunu veya açık dünya oyunu.
Bunlarda da 144hz e ihtiyaç olmadığı gibi 144fps'ede ihtiyaç yok.
Fakat ekran kartı bütün e-spor oyunlarını kaldıracağı için 144hz alması mantıklı olur diye düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yanlış bilgi vermeyelim.
Ben önermedim de önereni de görmedim.
![]()
Monitör & Ekran - LCD, Led Monitör - n11
Monitör & Ekran ürünleri binlerce marka, modelleri ve modelleri ile n11'de Monitör & Ekran modelleri ve fiyatları için tıklayın. Uygun fiyatlıwww.n11.com
nasıl yani hocam ikisinde de 60fps görüyorsak neden 200fpsde daha akıcı?60hzde 60fps almak ve 60hzde 200fps almak arasında tabii ki akıcılık farkı vardır.
Fakat evet 60fps görüyorsunux.
Benim anlatmak istediğim yer ise güncel oyunların hepsi hikaye oyunu veya açık dünya oyunu.
Bunlarda da 144hz e ihtiyaç olmadığı gibi 144fps'ede ihtiyaç yok.
Fakat ekran kartı bütün e-spor oyunlarını kaldıracağı için 144hz alması mantıklı olur diye düşünüyorum.
Yanlış bilgi vermeyelim.
Ben önermedim de önereni de görmedim.
![]()
Monitör & Ekran - LCD, Led Monitör - n11
Monitör & Ekran ürünleri binlerce marka, modelleri ve modelleri ile n11'de Monitör & Ekran modelleri ve fiyatları için tıklayın. Uygun fiyatlıwww.n11.com
60 fpslerde gezen bi sistem arada 55 50li lere de düşüyor anlık da o yüzden 60 hz monitör olas bile eğer laptop kullanıyorsan sadece fps sabitle de sabitliceksen 75 olur 120 olurnasıl yani hocam ikisinde de 60fps görüyorsak neden 200fpsde daha akıcı?
fpsyi kaça sabitleyeyim? coil whine ve ısınmasın diye sabitliyorum fpsyi.
gerçekten 144e alışınca 60lar göz yoruyorGüncel ve hikayeli oyunlarda 144Hz’e ve 144Fps’ye duyulan ihtiyaç elzem mi? tabii ki değil, ama 144Fps+ alıyorsan eğer alınır mı, alınır bence, diyorum ya sadece erken görmek, hızlı tepki vermek değil, ekrandaki görüntünün akıcılığı, tazeliği ciddi oranda fark ediyor, 144’e alışan 60-70’de hikayeli de olsa oynamak istemez bence.
Tabi sen de haklısın e spor konusunda, e spor oyunlarına ciddi bir yönelmesi olacaksa 144 Hz alsın tabii ki en başından beri söylüyorum bende bunu.
nasıl yani hocam ikisinde de 60fps görüyorsak neden 200fpsde daha akıcı?
fpsyi kaça sabitleyeyim? coil whine ve ısınmasın diye sabitliyorum fpsyi.
yani ben kaça sabitleyeyim fpsyi? yırtılma olmasın diye 62ye sabitledim.Bu biraz farklı bir mevzu, nasıl anlatsam pek bilemedim.
Oyunda 200Fps alırsan eğer, oyunun akıcı bir şekilde işliyor demektir, herhangi bir şekilde 60’ın altına düşme durumu söz konusu olmaz. Monitörünün sağladığı maksimum Hz değerini zaten rahatlıkla verebiliyorsun demektir, bu yüzden dolu dolu 60Hz veya 75 Hz oynarsın.
Ama 60Hz monitörde 60Fps oynarsan eğer 60Hz 200Fps gibi akıcı bir deneyim olmayacaktır
akıcılık farkı yok 2 side aynı sadece psikolojik60hzde 60fps almak ve 60hzde 200fps almak arasında tabii ki akıcılık farkı vardır.
Fakat evet 60fps görüyorsunux.
75’e sabitleyip deneyani ben kaça sabitleyeyim fpsyi? yırtılma olmasın diye 62ye sabitledim.
öyle yapınca yeterince akıcı olur mu? bazen her zaman değil ama bazen 5 saniyelik felan kasma hissiyatı yaşıyorum 2 defa yaşadım bunu sadece pingten dolayı olabilirmiş75’e sabitleyip dene
akıcılık farkı yok 2 side aynı sadece psikolojik
60hz olduğu için maximum 60 görebilirsiniz bi fark yok bende oynuyorumşiddetle katılmıyorum bu söylediğinize60Hz ekranda 60Fps Cs go oynadım yıllarca İmac’de, tam bir zulümdü tam bir çile, laptopda da 60Hz ekranda 130Fps Cs go oynadım, aradaki farkı gözüm kapalı anlarım tabiri caizse
75 Hz ekranda 300+ Fps de de oynadım, 75Hz ekranda 75 Fps’de de, bunda da ciddi derecede fark vardı 60Hz 60Fps kadar olmasa da.
Sadece 144Hz 144Fps ile 144Hz 300+ Fps farkını ayırt edemedim bu zamana kadar
60 hz sabitse yani vsync açıksa ekran kartı kullanımı düşer bu yüzden 60 fps altına ara sıra inebilir eğer işlemciye darboğaz oluyorsa vsync kesinlikle açmayın60hz olduğu için maximum 60 görebilirsiniz bi fark yok bende oynuyorum
60hz olduğu için maximum 60 görebilirsiniz bi fark yok bende oynuyorum
60 hz sabitse yani vsync açıksa ekran kartı kullanımı düşer bu yüzden 60 fps altına ara sıra inebilir eğer işlemciye darboğaz oluyorsa vsync kesinlikle açmayın