60 Hz monitörde yüksek FPS alınırsa ne olur?

Reaksiyon skoru
52
Arkadaşlar benim sorum kısa bi soru mesela ben şimdi 60hz bir monitör aldığımda oyunda 200 fps bile alsam hissedeceğim 60 fps mi bunu araştırdım bulamadım

Hikaye oyunlarında neden 144hz e ihtiyaç duysun?
1650S bütün E-spor oyunlarında 144+ fps verecektir.
Örnek veriyorum Call Of Duty Warzone hikayeli bir oyun mu?
Battlefield Online?
Cold War?
Pek çok güncel oyun dedim hikayeli oyun demedim

1650S ile 2K ultra ayarlarda hangi oyunda 80-90 fps alıyorsun acaba dostum?
sistemim imzamda ve pubgde 70 lerdeyim ultrada en basidinden
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum böyle söyleyerek içime kurt düşürdün sistemi bir hafta sonra alıcam ne demek güncel oyunda 144 alamam :/
güncel oyundan kasıt yeni çıkan oyunlar falan ve yüksek ayarlarda göremezsin yani csde yüksek ayarda falan görürsün valoda aynı şekilde ama rdr2 de falan olmaz

• Beğen
Reaksiyonlar: -pSx
Örnek veriyorum Call Of Duty Warzone hikayeli bir oyun mu?
Battlefield Online?
Cold War?
Pek çok güncel oyun dedim hikayeli oyun demedim
E-spor oyunlarının neredeyse hepsinde 144+fps alacağı için ve E-spor oyunları için 144hz gerekli olduğu için 144hz alması gerektiğini düşünüyorum.
Warzone gibi bir oyunda 144hz gereksiz.

Dostum böyle söyleyerek içime kurt düşürdün sistemi bir hafta sonra alıcam ne demek güncel oyunda 144 alamam :/

7 aydır 1650S kullanıyorum, oynamadığım oyun yok piyasada, bana yetmiyor diye RTX 2060’a geçtim.

Güncel hikayeli oyunlarda ve Warzone gibi oyunlarda 1650S ile 144+ Fps alman çok zor, o kart 60-80Fps’lik bir kart, o yüzden 75 Hz işini görecektir, ha ama diyorsan ki Ben CS go kasıyorum, Valorant oynuyorum gece gündüz, HZ değeri benim için önemli, işte o zaman 144Hz alabilirsin. Diğer türlü bence tamamen israf olur

öyle kardeşim mesela rdr2 dieylim millet 10.000 TL falan veriyor erkan kartına o fpsleri görmek için. Ama sana şöyle söyleyim. zaten o tür oyunlarda çok yüksek fps almana gerek yok. 144 hz nin önemi Online rekabetci oyunlarda farkını gösterecek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

öyle kardeşim mesela rdr2 dieylim millet 10.000 TL falan veriyor erkan kartına o fpsleri görmek için. Ama sana şöyle söyleyim. zaten o tür oyunlarda çok yüksek fps almana gerek yok. 144 hz nin önemi Online rekabetci oyunlarda farkını gösterecek.
eğer bütncen de yetiyorsa, 144 al hem ileriye dönüş olur hem de kafanda soru kalmaz. 75 hz ile 144 arasında çok bi fiyat farkı olmuyor bugun akşam 144 hz 1300 tl ye falan vardı indirimlerle uygun fiyata bir monitör illaki düşürürsün.

aslında bütçe versen monitör için oynadığın oyunlara göre de güzel öneriler gelir burdan

E-spor oyunlarının neredeyse hepsinde 144+fps alacağı için ve E-spor oyunları için 144hz gerekli olduğu için 144hz alması gerektiğini düşünüyorum.
Warzone gibi bir oyunda 144hz gereksiz.
Dostum kime göre neye göre, 144Hz’in tek amacı adamı erken görmek değil, onun akıcılığı için bile tercih edilir, hikayeli oyunda dahi, ben diyorum ki CS ve Valorant takılcaksan 144 alırsın evet, ama diğer güncel oyunlarda 144+ Fps alamaycağın için 75Hz yeterli bütçeni zora sokmadan

Dostum kime göre neye göre, 144Hz’in tek amacı adamı erken görmek değil, onun akıcılığı için bile tercih edilir, hikayeli oyunda dahi, ben diyorum ki CS ve Valorant takılcaksan 144 alırsın evet, ama diğer güncel oyunlarda 144+ Fps alamaycağın için 75Hz yeterli bütçeni zora sokmadan
Hikaye oyunu oynasam veya warzone gibi oyunlar oynasam 24 inç 144hz yerine 27 inç 75hz tercih ederdim.
Hikaye oyunlarında veya senin dediğin gibi warzone gibi oyunlarda 144hz'in önemi büyük değildir.

4200tlye kasa topladım maks bütçem monitör için 1300tl oynadığım oyunlar lol çok oynarım deli gibi oynarım toxic değilim (iyi niyetli sup mainlerden) valorantı pc kaldırmıyordu inşallah bu pcde oynayacağım bide gta v hiç görmedim hayatım boyunca bi kere arabaya binip gezsem gözüm açık gitmem aşsödlsçfmögh
aslında bütçe versen monitör için oynadığın oyunlara göre de güzel öneriler gelir burdan

Hikaye oyunu oynasam veya warzone gibi oyunlar oynasam 24 inç 144hz yerine 27 inç 75hz tercih ederdim.
Hikaye oyunlarında veya senin dediğin gibi warzone gibi oyunlarda 144hz'in önemi büyük değildir.
Doğru söylüyorsun fakat şurda anlaşamıyoruz, adam 144Hz monitör alsa, güncel oyunlarda 70-80 Fps alacağı için, o 144hz monitörü at çöpe gitsin misali olucak, ha ekran kartın 144+ Fps destekliyorsa zaten bütçen de varsa eğer alırsın 144 Hz bunda bir sakınca yok.

Benim anlatmak istediğim şu, arkadaş sadece CS ve Valorant oyununda 144+ alabileceği için, eğer gece gündüz Cs Valorant oynamıyorsa, “diğer oyunlarda da işime yarar mantığıyla” 144Hz almasının mantıksız olduğu.

Sadece bu iki oyun değer bana göre, ben cs valo gibi oyunlar için ben 144Hz alırım diyorsa tabii ki alabilir.

Cevaplarınız için teşekkürler. Sorumu cevapladığınız ve bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Saolun arkadaşlar

Geri