Çözüldü✓ 600 liraya GTX 1060 (P106-100) alınır mı?

"Tarık Emre" yaz çıkar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1650 olsa varya resmen prime dönemi mi yaşarım. Güç girişi gerektirmeyen en iyi ekran kartı
attım ben ona buldu

"Tarık Emre" yaz çıkar

1650 olsa varya resmen prime dönemi mi yaşarım. Güç girişi gerektirmeyen en iyi ekran kartı
kaç liraki 1650 ler

konu baya uzamış arada değişmiş anlaşılan bana bi özetlersen yardımcı olmaya çalışırım reis

konu baya uzamış arada değişmiş anlaşılan bana bi özetlersen yardımcı olmaya çalışırım reis
fiyat 600 liraya indi sadece. mesajı yeni görüyorum kusura bakma

2,5 ay oldu alalı, gayet de memnunum. Rx 560 4GB'den geçtim adeta level atladım. Gerek VRAM, gerekse bellek hızıyla yeni oyunları hiç değilse orta ayarlarda ve FSR ayarı açık ile 40-50 fps alıyorum. Tek eksiği görüntü çıkışı olmaması, O da minimum Intel'in 2. nesil, Amd Ryzen'in 1. nesil apu işlemcisi veya ikinci ekran kartınızdan (minimum Geforce GT 630 (Kepler mimarili) veya Amd Radeon HD 5xxx serisi) görüntü alınarak halledilir.

NOT 1: İkinci ekran kartı olarak görüntü alacağınız Nvidia'nın GeForce 6 serisinde yer alan GT 630-640 arası ve GTX 645-GTX690 arası ekran kartı veya Geforce 7 serisinde yer alan GT 710-740 arası ve GTX 760-780 Ti arası ekran kartlarından birine sahipseniz; Nvidia'nın sitesinden 472.12 sürücüsünü indirip yüklemelisiniz. Çünkü 472.12 sürücüsü GeForce 6 serisinde yer alan GT 630-640 arası ile GTX 645-690 arası ekran kartı ve GeForce 7 serisinde yer alan GT 710-740 arası ile GTX 760-780 Ti arası ekran kartları için yayınlanmış en son sürücüdür. Satıştaki ekran kartını güncel sürücü olarak kullanmanız için görüntü alacağınız ikinci ekran kartınız Nvidia tarafında minimum GeForce 7 serisinde yer alan GTX 745, GTX 750 veya GTX 750 Ti olmalıdır.

NOT 2: Intel'in 2. nesil (1x-2xxx) ve 3. nesil (ix-3xxx)işlemcilerden birine sahipseniz aşağıda yazdığım ayarları mutlaka yapmalısınız;

Sürücüyü yükledikten sonra 'Başlat Menüsü-Windows Yönetimsel Araçları-Kayıt Defteri Düzenleyicisi' adımını izleyin. Açtığınız Kayıt Defteri Düzenleyicisindeki "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc108002be10318}\0001" adımlarını izleyin. (Sondaki '0001' dizini satıştaki ekran kartının kayıtlarıdır) Orada "OpenGLDriverName" isimli kayıt defteri olacak. "OpenGLDriverName" kayıt defterine tıklayın ve orada çıkan "C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nvaci.inf_amd64_4740c2d2dfcc0d6c\nvoglv64.dll" yazısını sağ tık yapıp kopyalayın. Ardından en sol taraftaki '0001' dizininin bir üstünde olan '0000' dizinine tıklayın. ('0000' dizini de Intel'in 2., 3. ve 4. nesil işlemcinizde bulunan entegre grafik biriminin veya AMD Radeon HD serisi ekran kartınızın kayıtlarıdır) "OpenGLDriverName" kayıt defterine girerek orada çıkan yazıyı silin ve '0001' dizinindeki "OpenGLDriverName" kayıt defterinden kopyaladığınız yazıyı yapıştırın ve 'Tamam' seçeneğine tıklayın. Ardından en sol tarafa gelin ve yeniden '0001' dizinine girin. Orada "OpenGLDriverNameWoW' kayıt defterine girerek orada yazan "C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nvaci.inf_amd64_4740c2d2dfcc0d6c\nvoglv32.dll" yazısını sağ tık yapıp kopyalayın. En sol taraftaki '0000' dizinine tekrar gelin ve oradaki "OpenGLDriverNameWoW' kayıt defterini açın. Orada çıkacak yazıyı silip '0001' dizinindeki "OpenGLDriverNameWoW" kayıt defterinden kopyaladığınız yazıyı yapıştırıp 'Tamam' seçeneğine tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

(Bu yazdıklarım ayarları yapmazsanız, Minecraft, Doom gibi OpenGL 4.6 destekli oyunları açtığınızda satıştaki ekran kartı yerine Intel'in 2., 3. ve 4. nesil işlemcinizde yer alan entegre grafik birimi veya AMD Radeon HD serisi ekran kartı devreye girer ve entegre grafik biriminin desteklediği eski OpenGL sürümü dolayısıyla hata verip oyunu açmaz.)

NOT 3:
AMD'nin 1. nesil (2xxxG) veya 2. nesil (3xxxG) Ryzen Apu işlemcilerinden birine sahipseniz ve anakartınızın biosu güncelse; 19 Şubat 2023 tarihli veya o tarihe yakın bios sürümüne downgrade yapmalı veya anakartınızda Pci hat paylaşımı özelliği varsa bios üzerinden "Pcie x16 Bifurcation", "Pcie Lanes Configuration", "Pcie x16 Switch" ayarlarından birine girip "x8-x8" veya "2x8" olarak seçmelisiniz. Çünkü bu 1. ve 2. nesil Ryzen Apu işlemcileri 8 Pci hat sayısına sahip ve 19 Şubat 2023 tarihli bios sürümünden sonraki bios sürümlerinde, AMD'nin 1. ve 2. nesil Ryzen Apu işlemcilerin sahip olduğu 8 Pci hat sayısının tamamı bu işlemcilerin içinde yer alan entegre grafik birimine gittiği için Pcie x16 hızında çalışan satıştaki ekran kartı Pcie x1 hızında çalışıyor ve bu sebeple her oyunda 15-20 fps almanıza sebep oluyor. Benim işlemcim 2. nesil Apu (Ryzen 5 3350G Pro) ve anakartımda Pci hat paylaşımı özelliği olmadığı için (Gigabyte GA-A320M-S2H Rev 1.0) Bios'tan 19 Şubat 2023 tarihli F56b sürümüne downgrade ettim ve bu downgrade ile birlikte otomatik olarak işlemcimin sahip olduğu 8 Pci hat sayısından işlemcideki entegre grafik birimi ile ekran kartı arasında 4'er hat (x8-x8) paylaştırıldığından dolayı 2. fotoğrafta görüldüğü üzere ekran kartım Pcie x16 yerine Pcie x8 hızında çalışıyor. (Pcie x16 hızında çalışan ekran kartı ile Pcie x8 hızında çalışan ekran kartı arasında 2-3 fps fark var.)

Sürücü Kurulumu: Nvidia'nın sitesinden GTX 1060 sürücüsünü indirip sağ tık yaparak "Klasöre çıkart" seçeneğini seçin. (WinRAR veya 7zip programı yüklü olmalıdır, WinRAR programı yüklü değilse "Klasöre çıkart" seçeneği çıkmaz) Ardından Google'a "Dartraiden Nvidia Patcher" yazıp ilk çıkan Github sitesine girin. Girdiğiniz Dartraiden'in Github'unda eğer Nvidia'nın kendi sitesinden güncel sürücü indirdiyseniz 'Releases' kısmına, eski sürücüsünü indirdiyseniz 'Previous here' kısmına tıklayıp Nvidia'nın kendi sitesinden indirdiğiniz sürücünün numarasına ait patchlenmiş dosyasını indirin. İndirdiğiniz patchli dosyanın içindeki dosyaları WinRAR programı aracılığıyla Nvidia'nın kendi sitesinden indirip çıkarttığınız klasöre atın. Sürücüyü yüklemeden önce İnternetinizi ve Windows Defender'ı devre dışı bırakıp DDU programı ile önceden yüklediğiniz Nvidia sürücüsü varsa kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Ardından patchlediğiniz sürücünün içinde yer alan "setup" üzerinden sürücüyü yükleyin. Yükledikten sonra İnternet ve Windows Defender'ı yeniden etkinleştirin. Nvidia denetim masasına girip "3D ayarlarının yönetilmesi" sekmesinden "Yüksek Performanslı Nvidia İşlemcisi" seçeneğini seçin. Ardından Masaüstüne gelip "Sağ tık > Görüntü Ayarları > Grafik Ayarları" adımlarını izleyin ve Pc'nizde ne kadar oyun varsa üzerine tıklayıp "Seçenekler" bölümünden "Yüksek Performans - Nvidia GeForce GTX 1060 6GB" olarak seçin.

Mining ekran kartı olduğuna bakmayın, Çoğu mining yapılmış, çektiği watt ile verdiği fps arasında uçurum olan, Wattman hataları ile meşhur RX 400-RX 500 serileri gibi bozuldu bozulacak kartlar değiller. RX 590 dışında o serilere para dökeceğinize P106-100 alın çok daha mantıklı...

Son düzenleme:
2,5 ay oldu alalı, gayet de memnunum. Rx 560 4GB'den geçtim adeta level atladım. Gerek VRAM, gerekse bellek hızıyla yeni oyunları hiç değilse orta ayarlarda ve FSR ayarı açık ile 40-50 fps alıyorum. Tek eksiği görüntü çıkışı olmaması, O da minimum Intel'in 2. nesil, Amd Ryzen'in 1. nesil apu işlemcisi veya ikinci ekran kartınızdan (minimum Geforce 6 serisi veya Amd Radeon HD serisi) görüntü alınarak halledilir. (P106-100'ün Amd'nin 1. ve 2. nesil serisi, Intel 2 ve 3. nesil serisi ile sorunsuz çalışması için ek ayarlar var onu da ilerleyen günlerde editleyeceğim)

Mining ekran kartı olduğuna bakmayın, Çoğu mining yapılmış, çektiği watt ile verdiği fps arasında uçurum olan, Wattman hataları ile meşhur RX 400-RX 500 serileri gibi bozuldu bozulacak kartlar değiller. RX 590 dışında o serilere para dökeceğinize P106-100 alın çok daha mantıklı...
ben de aldım, i5 13500 le kullanıyorum gayet memnunum tlou2 bile oynadım düşük ayarlarda

aldığım kişi kartı değiştirdi, başka p106-100 verdi bir daha aynı sorunu yaşamadım
dürüst satıcıya denk gelmişsin...

ben zor bulmuştum sarı sitede "param güvende" ile satan. PG komisyonu ile 1365₺'ye almıştım toplam. Diğer satıcılar ondan aşağı fiyatlara satıyordu fakat onlara sorsam ya elden veriyorlar ya da iban üzerinden. Birisine "param güvende ile satıyor musunuz" yazdığımda da "senin gibisine 10 bin tl verseler satmam" tarzı yakışıksız cevapla engellenmiştim. (Adam dolandırıcı çıkmıştı tabii, ekran kartını diğer ilanlarla birlikte hepsi bir arada olarak satıyor diye şikayet etmiştim, site adamın hesabını ilanlarıyla birlikte silmişti:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:)

Yukarıda da yazdığım gibi zor bulunan ekran kartlarından... geçen sarı siteye baktım hiçbiri param güvende ile satmıyor tabii. Ben de deneme amaçlı ilanı Param güvende ile 2.1k'ya koydum. Şimdiye kadar 725 görüntüleme 9 fav aldı... O fiyata alan çıkarsa üstüne ekleyip RTX 2060 veya Rx 6600 almayı düşünüyorum. Hayırlısı bakalım...

ben de aldım, i5 13500 le kullanıyorum gayet memnunum tlou2 bile oynadım düşük ayarlarda
hocam youtube'da izlediğim kadarıyla o kartla tlou2'de yüksek ayarda 60-70 arası fps alınıyordu. O oyun için neden düşük ayarda oynadınız anlamadım...

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,120
Üyeler
183,387
Son üye
SaeYeon
Geri