Dostum laptop konusunda, bir kaç fikir vereyim sana. Laptoplarda parça değişimi söz konusu değil. İleride upgrade yapmak istediğinde, Ram ve SSD takmaktan başka yapabileceğin bir şey yok. Bu yüzden ben laptop önermiyorum. Ama söz konusu işiniz ise laptop tercihi yapılabilir. Masaüstünden daha kullanışlı olacaksa sizin için laptop alabilirsiniz. Onun dışında, incehesap gibi sitelerde youtuberların yayıncıların falan yapmış olduğu sistemler var. Hemen hemen hepsi fiyat performans ürünler. Bir kaç ufak düzenlemeyle başarılı sonuçlar alabilirsin o bilgisayarlarda. Onlara bakmanı öneririm. Laptop alacaksanız Casper markasını önermiyorum. Herhangi bir deneyimim olmamasına rağmen insanlar sorun yaşadığını söylüyor. Laptoplarda şöyle bir durum var ki, batarya. Bataryası çıkabilen laptop almanı öneririm çünkü hemen hemen her firmanın yaptığı bir çakallık var. Laptop alırsanız bataryasını çıkarıp, kabloyu prize takip direk prizden güç çekin. Aksi takdirde bataryanız %100 olduktan sonra bir süre sonra %95'e inecek, sonra tekrar 100 olacak. Böyle bir döngü var. Bu da bataryayı bozan bir şey. Teknik sorun, ancak her laptopta "bilerek" yapılan bir sorun. Bunu da aklınızdan çıkarmamanızı öneririm.