Çözüldü✓ 6000mhz cl30 tam biosta yok yardım lütfen

ensbhdr55

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,555
Merhaba iyi forumlar

Bir sistem satın aldım

Patriot viper 6000 MHz cl30 ram aldım sistemin içinde. Uzun lafın kısası biosta expo açınca 6200 MHz cl46 oluyor manuel ayarlarda 6000 MHz cl30 yok.

Anakart Asus prime b650m-k
İşlemci 7800x3d

Yardımcı olur musunuz ?

Ramler Şuan 6200 cl46 çalışıyor.

Merhaba iyi forumlar

Bir sistem satın aldım

Patriot viper 6000 MHz cl30 ram aldım sistemin içinde. Uzun lafın kısası biosta expo açınca 6200 MHz cl46 oluyor manuel ayarlarda 6000 MHz cl30 yok.

Anakart Asus prime b650m-k
İşlemci 7800x3d

Yardımcı olur musunuz ?

Ramler Şuan 6200 cl46 çalışıyor.
Bios ram görüntüsü atar mısın

Ekler

• IMG_9707.jpeg
    IMG_9707.jpeg
    1.9 MB · Hit: 110
  • IMG_9706.jpeg
    IMG_9706.jpeg
    1.5 MB · Hit: 106
  • IMG_9705.jpeg
    IMG_9705.jpeg
    1.2 MB · Hit: 115

Ekler

• IMG_9710.jpeg
    IMG_9710.jpeg
    1.8 MB · Hit: 76
  • IMG_9709.jpeg
    IMG_9709.jpeg
    1.7 MB · Hit: 82
Expo 2 ve tweaked kısmının görüntülerini de atın.
Aynı şekilde çıkıyor ekleyeyim bir saniye
Expo 2 ve tw de çıkmıyor mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Expo tw de çalıştırıyorum ben hep uyumlu mod o çünkü
yok çıkmıyor

İşin sıkıntılı kısmı cl30 olsun diye sırf 1000 tl fark ödedim ramler iyi olsun diye muhtemelen anakartla alakalı bi sıkıntı yaşıyorum.

bu ramler hakkında cl30 değerini vermiyor dediklerini okumuştum.
kaynak veya link atabilir misiniz

@Mehmet Yılmaz böyle bir sorunla karşılaştınız mı hocam ? Yada çevrenizde duydunuz mu anakart Asus prime b650m-k

Son düzenleme:

yok çıkmıyor

İşin sıkıntılı kısmı cl30 olsun diye sırf 1000 tl fark ödedim ramler iyi olsun diye muhtemelen anakartla alakalı bi sıkıntı yaşıyorum.

@Mehmet Yılmaz böyle bir sorunla karşılaştınız mı hocam ? Yada çevrenizde duydunuz mu anakart Asus prime b650m-k
Anakartla ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.Aynı şekilde tam bios görüntüsü atar mısın

yok çıkmıyor

Forumda defalarca duymuştum bende bu ramin Expo’su sorunlu tam performansını veremiyor diye o yüzden almaktan vazgeçtim bu ramleri aynı sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

Bellekler cl 30 ama anakart cl 42 görüyor ilginç, belleklerin üzerinde veya kutusunda cl 30 mu yazıyor resim atar mısın?

Bellekler cl 30 ama anakart cl 42 görüyor ilginç, belleklerin üzerinde veya kutusunda cl 30 mu yazıyor resim atar mısın?
Evet üzerindeki seri no yazan etikette bile cl30 6000mhz

Firmaware menüsü içinden hynix çipli ramler için hazır olan verileri çektim 2x16 için
6000 MHz cl30 olarak fakat görüntü gelmedi sisteme..
Anakartla ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.Aynı şekilde tam bios görüntüsü atar mısın
nasıl yani neyi nasıl sana biosun orayı atayım direkt dediğim gibi ya anakart desteklemiyor bu şekilde hazır olarak elle atanması gerekiyor yada farklı bir durum var.

Bıos güncel mi eğer güncelse başka anakarta takıp belleklere bakmak gerekiyor.

Geri