Çözüldü✓ 60bin TL YAZILIMCI İÇİN SİSTEM TAVSİYESİ

Reaksiyon skoru
0
Selamlar, junior backend (java spring boot) developerım 60bin lira civarına işim için kullanabileceğim sistem toplamaya çalışıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim. Oyun oynayan biri değilim en fazla fifa falan oynarım. Aşağıdaki sistemi ben topladım yorumlarınız nedir neleri nasıl değiştirmem gerekir? Çok anlamam bu işlerden

1751446715692.webp

bende yazılım pc lerinden pek anlamam ama tek diyebileceğim o ekran kartına 17k vermek yerine 5060 a 15k verebilirsiniz.
eğer o bana fazla olur diyorsanız 4060 ın 14k lık modelini alabilirsiniz.
böylece bu konuda bilgili arkadaşlar tavsiye verirken daha iyi parçaları tavsiye edebilirler.

Ben kesinlikle MacBook öneriyorum M işlemcilerin çekirdekleri fazla olduğu için renderı çok hızlı 60K ya m3 pro alabilirsin laptop olursa senin için daha iyi olur her yere götürme imkanın olur. (eğer oyun oynamıyorsanız şiddetle tavsiye ederim.)

bende yazılım pc lerinden pek anlamam ama tek diyebileceğim o ekran kartına 17k vermek yerine 5060 a 15k verebilirsiniz.
eğer o bana fazla olur diyorsanız 4060 ın 14k lık modelini alabilirsiniz.
böylece bu konuda bilgili arkadaşlar tavsiye verirken daha iyi parçaları tavsiye edebilirler.
5060 uygunmuş onu tercih edebilirim. Çok teşekkür ederim bu tavsiyeniz için

Selamlar, junior backend (java spring boot) developerım 60bin lira civarına işim için kullanabileceğim sistem toplamaya çalışıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim. Oyun oynayan biri değilim en fazla fifa falan oynarım. Aşağıdaki sistemi ben topladım yorumlarınız nedir neleri nasıl değiştirmem gerekir? Çok anlamam bu işlerden

Alıntıyı görüntüle
Ekran kartını ne yapacaksın ki kral oyun oynamayacaksan, video edit gibi işin de yokmuş.

Ben kesinlikle MacBook öneriyorum M işlemcilerin çekirdekleri fazla olduğu için renderı çok hızlı 60K ya m3 pro alabilirsin laptop olursa senin için daha iyi olur her yere götürme imkanın olur. (eğer oyun oynamıyorsanız şiddetle tavsiye ederim.)
benim de ilk tercihim mac fakat 60bine m3 pro veya m4 pro'ya güvenemiyorum çok ucuz geliyor. Maclerden hiç anlamadığım için çok rahat kazıklanırım ben 😄. Sıfırları veya sıfıra yakınlarıda 75 üstü oraya çıkabilmekte zor şu an için.

Ekran kartı 4060 olmasın

rtx 4060 olmaz render alıcaksın, windows düşünüyorsan (ki ben hala diyorum kesinlikle ve kesinlikle 2.elde olsa MacBook m3 ve m4 pro öneriyorum) minimum 4070 ve 4070ti alman senin için daha sağlıklı olur ve işlemci konusunda da intel alman render için çok daha iyi olur intel işlemciler direk render odaklı en azından amd den çok daha iyiler

Adam yazılım geliştirici youtuber değil. Ne renderı yaa! Yazılım geliştici compile yapar. Rendermış 🤣 .

Win11 kullanacak olsam bile intel almazdım. Intel sorun demek ısı demek çok güç tüketimi demek. O testlerde yazan intelin yüksek sonuçları çok yüksek güç tüketimi altında alınan değerler. Win11 kullanacaksın power limiti açacaksın işlemci 300w tüketecek hayvan gibi kasayı ısıtacak soğutmak için 360mm soğutucu alman gerecek vb liste uzar gider.

9900x + b850/x870 anakart al kafan rahat olur. Intelin sorunlarıyla uğraşılmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,747
Üyeler
185,942
Son üye
Swerch
Geri