65 watt işlemci 87watt çekiyor

Dtuf_57

80+
Reaksiyon skoru
24
Ryzen 5 1600af işlemci teste soktum cinebench r20 ye 87 watt anlık güç tüketiyor Max TDP 65 değilmiydi frekansda 3.2 zor görüyor.

Ryzen 5 1600af işlemci teste soktum cinebench r20 ye 87 watt anlık güç tüketiyor Max TDP 65 değilmiydi frekansda 3.2 zor görüyor.
OC olayi var olmasin yada islemciye 65W yetersiz kalmis daha fazla çekmiştir

65W onun TDP değeri. gerektiğinde daha yüksek çekebiliyor yani. normal.

İşlemciyi inşaat silikonundan yapmışlardır (!)

Şaka bir yana 1600AF lerin bazıları cidden rezalet silikonlara sahip, onlardan biri denk gelmiş olabilir.

İşlemciyi inşaat silikonundan yapmışlardır (!)

Şaka bir yana 1600AF lerin bazıları cidden rezalet silikonlara sahip, onlardan biri denk gelmiş olabilr
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde ben bu işlemciye oc yaptım anlık 98watt felan çekiyor full yükte bir zararı olurmu kaç watta kadar çıkayım

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde ben bu işlemciye oc yaptım anlık 98watt felan çekiyor full yükte bir zararı olurmu kaç watta kadar çıkayım
Dtuf bey ne yapıyorsunuz yavaş ?

hem zorluyorsun hemde 1600AF öylemi maşallah. Zorlamayı bırak sınırlarında kullansan yeter sen şuan sınırları aşmaya çalışıyorsun ama o işlemciyle olmaz o iş. 5600X var bende ben bile ellemiyorum sıfırı olmuş 4 bin TL

Benim R5 5600X'de 65watt sözde ama yükte 140w çekiyor.
Normal yani.

65W PL1 birde Power Level 2 değerleri var, 65W'ı geçmesi normal.

Geri