6650 XT görüntü gelmiyor.

mYukseL

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba,

AMD Ryzen 7 5700G işlemci ve ASUS TUF Gaming B450M Pro s anakart ile kullandığım APU sistem için RX 6650 XT ekran kartı aldım ve bugün elime ulaştı. Ekran kartı bağlantılarını yaptım, fanlar dönüyor fakat HDMI veya Display Port üzerinden görüntü vermiyor(ekranda sinyal yok hatası beliriyor) bununla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ederim.

- Anakart üzerinden görüntü alabiliyorum, HDMI ve Display Port kablolarını ekran kartına taktığım zaman görüntü gelmiyor.

Merhaba,

AMD Ryzen 7 5700G işlemci ve ASUS TUF Gaming B450M Pro s anakart ile kullandığım APU sistem için RX 6650 XT ekran kartı aldım ve bugün elime ulaştı. Ekran kartı bağlantılarını yaptım, fanlar dönüyor fakat HDMI veya Display Port üzerinden görüntü vermiyor(ekranda sinyal yok hatası beliriyor) bununla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ederim.

- Anakart üzerinden görüntü alabiliyorum, HDMI ve Display Port kablolarını ekran kartına taktığım zaman görüntü gelmiyor.
Ekran kartını çıkar tak yap hocam.

PC fişini çek, kasada bios pili var onu sök sonra 1 dakika boyunca power tuşuna basılı tut. Bios pilini geri tak kasayı çalıştır bakalım gelecekmi. Gelmezse ramleri bi sök tak yap. Bu işlemleri yapmadan öncede mutlaka metal birşeye bi 10 sn dokun pc harici statik elektriğini at her zaman yoksa böyle sorunlar çıkabiliyor olmazsa yazarsın.

Birkaç defa denedim, iki adet ekran kartı slotu var ikisinde de sonuç alamadım.
Bilgisayarını komple kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Bilgisayarının üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'lerini ve ekran kartını çıkar. Çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdirin. Ondan sonra RAM'lerinizi ve ekran kartınızı takın. Sisteminizi açın.
Ekran Görüntüsü (267).png

PC fişini çek, kasada bios pili var onu sök sonra 1 dakika boyunca power tuşuna basılı tut. Bios pilini geri tak kasayı çalıştır bakalım gelecekmi. Gelmezse ramleri bi sök tak yap. Bu işlemleri yapmadan öncede mutlaka metal birşeye bi 10 sn dokun pc harici statik elektriğini at her zaman yoksa böyle sorunlar çıkabiliyor olmazsa yazarsın.

komple kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Bilgisayarının üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'lerini ve ekran kartını çıkar. Çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdirin. Ondan sonra RAM'lerinizi ve ekran kartınızı takın. Sisteminizi açın.Alıntıyı görüntüle
İki çözümü de ayrı ayrı denedim fakat durum aynı yine

İki çözümü de ayrı ayrı denedim fakat durum aynı yine
Biostan sadece onboard grafik birimini seçmek gibi bir ayar yaptınız mı biosla oynadınız mı ya da daha önce

PCIE seçili şuanda, birkaç değişiklik yaptım ama hepsini eski haline getirdim tekrar.
Şimdi kesin bişey söylemek yanlış olur daha önce anakarta başka gpu takıp çalıştırdıysanız ekran kartı sıkıntılı ilk taktığınız gpu ise belkide anakart ilk aldığınızdan beri pcı express çıkışları arızalıydı

Şimdi kesin bişey söylemek yanlış olur daha önce anakarta başka gpu takıp çalıştırdıysanız ekran kartı sıkıntılı ilk taktığınız gpu ise belkide anakart ilk aldığınızdan beri pcı express çıkışları arızalıydı
Apu sistem hiç ekran kartı kullanmadım, geçen sene 6500xt aldım pc açılışında ekran kartı hiç sinyal vermiyordu iade ettim, şimdi de 6650xt aldım bunda da aynı hata var.

Apu sistem hiç ekran kartı kullanmadım, geçen sene 6500xt aldım pc açılışında ekran kartı hiç sinyal vermiyordu iade ettim, şimdi de 6650xt aldım bunda da aynı hata var.
Hocam geçen sene böyle bi problem olmuş parçaları tek tek kontrol ettirseydiniz bence güzel olurdu pcı express soltlarınız bozuk büyük ihtimal ile kartı yakın bir bilgisayarcıdan rica edip sistemde görüntü alırsanız anakartınızı bir garantiye gönderin isterseniz

Hocam geçen sene böyle bi problem olmuş parçaları tek tek kontrol ettirseydiniz bence güzel olurdu pcı express soltlarınız bozuk büyük ihtimal ile kartı yakın bir bilgisayarcıdan rica edip sistemde görüntü alırsanız anakartınızı bir garantiye gönderin isterseniz
Geçen sene öyle olunca 6500xt yeni çıktığı için arızalı olabilir diye düşünmüştüm. Küçük ilçe de oturuyorum bilgisayarcı olmadığı için de götürüp baktıramadım hiç, ekran kartından emin olsam direk yeni anakart alacağım da baktıramıyorum :(
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geçen sene öyle olunca 6500xt yeni çıktığı için arızalı olabilir diye düşünmüştüm. Küçük ilçe de oturuyorum bilgisayarcı olmadığı için de götürüp baktıramadım hiç, ekran kartından emin olsam direk yeni anakart alacağım da baktıramıyorum :(
2. de böyle olduğu için anakart %99 ihtimalle.

Şanssızlık olmuş ustam eski konunu da okudum o zaman için düşümen lazımdı bence ekran kartında problem aramamak lazım bilgisayar işi deneme yanılma işidir bir elektrik kesintisi oldu diyelim ekran kartı bozuk emin olsan bile tüm parçaları denemelisin başka sıkıntı var mı görmek için acı bir tecrübe oldu senin için :/
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2. de böyle olduğu için anakart %99 ihtimalle.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,344
Üyeler
186,873
Son üye
veinthrows
Geri