Yardım 6700xt driver sorunu

ErenErk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
256
Merhaba, Bilgisayarda herhangi bir iş yaptığımda veya sadece masaüstünde açık durduğunda bile kendiliğinden ekte olduğu gibi bir mavi ekran veriyor.

Daha önce de mavi ekran vermeden direkt gpu kapanıyor ve görüntü gidiyordu. bilgisayarı kapatip tekrar açtığımda gpu yu direkt görmüyordu ve sanırım cpu uzerinden baslatarak 768p bir ekran olarak açılıyordu .

3 farkli driver ile denedim fakat hepsinde durum aynı

Bu sorunu daha önce yaşayan var mı? yardımcı olabilir misiniz?

Gpu: Sapphire radeon rx6700xt pulse 12gb

Ekler

• 1000272241.webp
    1000272241.webp
    353 KB · Hit: 21
Merhaba, Bilgisayarda herhangi bir iş yaptığımda veya sadece masaüstünde açık durduğunda bile kendiliğinden ekte olduğu gibi bir mavi ekran veriyor.

Daha önce de mavi ekran vermeden direkt gpu kapanıyor ve görüntü gidiyordu. bilgisayarı kapatip tekrar açtığımda gpu yu direkt görmüyordu ve sanırım cpu uzerinden baslatarak 768p bir ekran olarak açılıyordu .

3 farkli driver ile denedim fakat hepsinde durum aynı

Bu sorunu daha önce yaşayan var mı? yardımcı olabilir misiniz?

Gpu: Sapphire radeon rx6700xt pulse 12gb
Yazılımsal değil de donanımsal bir arızaya benziyor vram test programları var hata verirse vram arızası vardır

Driver değil de daha çok kartın kendisinde bir sıkıntı var gibi maalesef.

Yazılımsal değil de donanımsal bir arızaya benziyor vram test programları var hata verirse vram arızası vardır
occt dıye bır program var hocam sanırım bu olur mu, bıldıgınız bır test programı var mı veya?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Driver değil de daha çok kartın kendisinde bir sıkıntı var gibi maalesef.
fiziksel bir hasar gibi mi hocam

occt dıye bır program var hocam sanırım bu olur mu, bıldıgınız bır test programı var mı veya?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

fiziksel bir hasar gibi mi hocam
Occt de vram ve gpu testleri var ikisinden birisinde arıza görürseniz kartınızın donanımsal bir arızası mevcut yani fiziksel bir arıza.

amd cleanup utility veya ddu ile sürücü temizliği yapıp en son sürücüleri minimal veya only driver seçeneğini seçerek kurun. Daha sonra heavenbenchmark ile ile test edin vram veya chip arızsı gibi bir sorun var mı bakın. vram arızası varsa muhtemelen artifact oluşacaktır. Neden vram arızası dedim aynı kartı 2 defa vram arızasından servise gönderdim en son gigabyte ile değiştirdiler.

amd cleanup utility veya ddu ile sürücü temizliği yapıp en son sürücüleri minimal veya only driver seçeneğini seçerek kurun. Daha sonra heavenbenchmark ile ile test edin vram veya chip arızsı gibi bir sorun var mı bakın. vram arızası varsa muhtemelen artifact oluşacaktır. Neden vram arızası dedim aynı kartı 2 defa vram arızasından servise gönderdim en son gigabyte ile değiştirdiler.

Tamamdır hocam deneyeceğim birazdan tesekkur ederim

Heaven benchmark yaparken hiç bir görüntü bozulması yokken yine ekte paylaştığım mavi ekranı verdi, sorun nedir?

Occt de vram ve gpu testleri var ikisinden birisinde arıza görürseniz kartınızın donanımsal bir arızası mevcut yani fiziksel bir arıza.
Hocam 10 dakikalık vram testi sonucunda error vermedi fakat dediğiniz gpu testini bulamadım menüde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,098,860
Üyeler
174,791
Son üye
MortalX
Geri