Vemoxis
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 142
- İsim
- Berkay
Bazen diyorum ki acaba bu FG ve DLSS teknolojilerine kanip 4070 Super almak yerine 7800XT vesaire mi alsaydim
Guya driver problemleri AMD kartlarda vardi çökme oluyordu, mavi ekran veriyordu. NVIDIA sag olsun yeni yila girdigimizden beri oyun zevkimin icine etti. AMD duzeldi NVIDIA bozuldu.
Her sey yeni yila girmemiz ve RTX 5000 serisi kartlarin cikmasi ile basladi. Her oyunu problemsiz sekilde oynarken 5000 serisi kartlar ile birlikte gelen yeni 572.16 driveri kurmam ile oyunlarda çökme problemi yasamaya basladim. çökme dedigim oyun çökmesi degil. Direkt sistem çökmesi. Mavi ekran veya PC Restart seklinde çökme. Sonra fark ettim ki NVIDIA app uzerinden aktif ettigim DLSS4 yuzunden oluyormus. Kapattim ve eski DLSS3 ile oynamaya devam ettim. Aradan bir sure gecti ve yeni driver geldi. Onu kurdum ve DLSS4 denedim gene ayni çökme devam ediyor
Dedim neyse DLSS4 bir sure daha kullanmayayim ama asil uzen sey ise artik Frame Generation acinca da sistem çökmesi oluyor. Bu iste beni sinirlendirdi. NVIDIA en cok FG teknolojisine guvenmiyor mu nasil olur yepyeni driver da FG acinca sistem coker. Neyse dedim kart zaten guclu FG olmadan da bir sure idare ederim. Aradan sure gecti ve bir suru driver geldi gecti. Yukledim hepsini denedim. FG ve DLSS4 hala çökme sebebi. Duzelen hicbir sey yok.
Yeni yila girip 5000 serisi kartlari driverlara dahil ettiklerinden beri 6 farkli driver cikmis. Hepsinde problem ayni. Hicbiri FG acamiyor. Hepsi sistemi cokertiyor mavi ekran yedirtiyor. Sorunu aralik ayinda cikan 566.36 Sürümü tekrar yukleyerek cozebildim. 572 ile baslayan driverlar çökme yapti full.
icimde azicik da olsa 5000 serisi kart alma hevesi vardi. O da yok oldu gitti. Dusunsenize 5000 aliyorsunuz MFG aktif edemiyorsunuz
Aktif ettiginiz anda sistem cokuyor. Bari MFG olmadan oynayayim diyorsun FPS 4000 serisi ile ayni hicbir farki yok. Ee ben neden bu kadar para verdim 5000 aldim der insan. Hicbir oyundan adam akilli zevk alamazsiniz. Tamamen MFG teknolojisine yaslanan bir kart serisini almamak icin yeterli bir sebep bence bu driverlar. Yeni AMD serisini alirim. 4000 serisi alirim ama bu problemler duzelene kadar 5000 almam. Tesekkurler NVIDIA.
Buda ornek video olsun. https://streamable.com/kbpjqx
Her sey yeni yila girmemiz ve RTX 5000 serisi kartlarin cikmasi ile basladi. Her oyunu problemsiz sekilde oynarken 5000 serisi kartlar ile birlikte gelen yeni 572.16 driveri kurmam ile oyunlarda çökme problemi yasamaya basladim. çökme dedigim oyun çökmesi degil. Direkt sistem çökmesi. Mavi ekran veya PC Restart seklinde çökme. Sonra fark ettim ki NVIDIA app uzerinden aktif ettigim DLSS4 yuzunden oluyormus. Kapattim ve eski DLSS3 ile oynamaya devam ettim. Aradan bir sure gecti ve yeni driver geldi. Onu kurdum ve DLSS4 denedim gene ayni çökme devam ediyor
Yeni yila girip 5000 serisi kartlari driverlara dahil ettiklerinden beri 6 farkli driver cikmis. Hepsinde problem ayni. Hicbiri FG acamiyor. Hepsi sistemi cokertiyor mavi ekran yedirtiyor. Sorunu aralik ayinda cikan 566.36 Sürümü tekrar yukleyerek cozebildim. 572 ile baslayan driverlar çökme yapti full.
icimde azicik da olsa 5000 serisi kart alma hevesi vardi. O da yok oldu gitti. Dusunsenize 5000 aliyorsunuz MFG aktif edemiyorsunuz
Buda ornek video olsun. https://streamable.com/kbpjqx