6700XT için 7800X3D ya da 9800X3D abartılı olur mu ?

Aldığım günden beri 2K'da kullanıyorum sistemi son 1 seneye kadar sıkıntı yoktu da artık yetmiyor sanırım. 1080P oynuyor olsam bu sistem daha uzun gider aslında ama onun için 27" 2K yerine 1080P 24" bir monitör almam gerekiyor fakat 2K'dan 1080P düşmektense, sistemi yükseltip 2K'da idare etmek daha mantıklı.

Zaten kasamdan oldukça memnunum, SSD'im ve PSU'm da ekran kartı güncellemediğim sürece yeteri fakat 9800X3D yönelirsem dediğiniz gibi 35K'ya topalyabiliyorum. Fakat benim ihtiyacım o kadar yok gibi sadece LOL, TFT, PUBG gibi basit oyunlarda akıcılık bozulmasın istiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de 7500F yeterli gelecekse soğutucu almaktanda kurtaracak beni.

15K gibi bir bütçeye yükseltme yapmış olacağım ve rahat olacak benim için.
ram miktarın ne kadar şu an.

Cevaplarınız için teşekkürler. Planı 7500F - B650 - https://www.hepsiburada.com/xpg-lan...H-5zNah1U861SuYa-4Cib_lxplEB1lShoCvecQAvD_BwE 2x olacak şekilde bu ramlerde karar kıldım.
Bu akıcılığı artırır mı ? Dediğim gibi AAA oyunları muhtemelen PS5'ten oynarım oynasam bile. LoL TFT PUBG için 12400F'te yeterli geliyor şuan ama dediğim gibi yer yer akıcılık sıkıntısı yaşatmıyor değil maalesef. Anladığım kadarıyla bu akıcılığı sağlayacak doğru mudur ? Çünkü 6-7K'ya elimdekileri satarım toplamda 16-17K'ya DDR5 geçerim, soğutucu değiştirmeme de gerek kalmaz gibi duruyor.
Ram’i çift modül alsanız daha iyi olur. Çift modül daha çok performans veriyor. Steam donanım anketine bakarsanız çoğunluk 32gb’a geçti zaten. Ayrıca ileride çift modül yapmak isterseniz aynı ramden bir daha almanız gerek. Yoksa düşükte olsa stabilite sorunları yaşama ihtimaliniz var. Aynı banttan çıkan ramleri almak en mantıklısı. En az risk bunlarda var. Fiyatlarda uygun zaten çift modül çek gitsin.

7500f ideal. Lol, valorant için vs güçlü. Ddr4 olarak 5700x3d veya 5800x3d ayarında olması lazım. Tam hangisine denk geliyordu hatırlayamadım. Ayrıca daha serin çalışıyor ve overclock yapılabiliyor.

Phantom spirit eskiden popülerdi şu an en f/p olanı bilmiyorum ama bu tarz bir şey işinizi görür.

Anakart olarak dediğiniz gibi b650 yeterli. B650m s2h gibi aşırı giriş seviyede bir şey almayın. Soğutucu blokları falan olsun. Giriş-orta arası veya orta seviye bir b650 yeter.

Ram’i çift modül alsanız daha iyi olur. Çift modül daha çok performans veriyor. Steam donanım anketine bakarsanız çoğunluk 32gb’a geçti zaten. Ayrıca ileride çift modül yapmak isterseniz aynı ramden bir daha almanız gerek. Yoksa düşükte olsa stabilite sorunları yaşama ihtimaliniz var. Aynı banttan çıkan ramleri almak en mantıklısı. En az risk bunlarda var. Fiyatlarda uygun zaten çift modül çek gitsin.

7500f ideal. Lol, valorant için vs güçlü. Ddr4 olarak 5700x3d veya 5800x3d ayarında olması lazım. Tam hangisine denk geliyordu hatırlayamadım. Ayrıca daha serin çalışıyor ve overclock yapılabiliyor.

Phantom spirit eskiden popülerdi şu an en f/p olanı bilmiyorum ama bu tarz bir şey işinizi görür.

Anakart olarak dediğiniz gibi b650 yeterli. B650m s2h gibi aşırı giriş seviyede bir şey almayın. Soğutucu blokları falan olsun. Giriş-orta arası veya orta seviye bir b650 yeter.
Ramleri çift alacağım zaten kesinlikle hocam. ASUS B650M-K düşünüyorum, sizce yeterli olur mu işlemci için ?
ram miktarın ne kadar şu an.
2 x 8 - 3600 - CL17

Ramleri çift alacağım zaten kesinlikle hocam. ASUS B650M-K düşünüyorum, sizce yeterli olur mu işlemci için ?

2 x 8 - 3600 - CL17
Evet yeterli olur. Ramleri kit şeklinde almanı öneririm. Aynı ramden 2 tane almakla kit ram almak farklı. Kit ramler aynı banttan çıkıyor.

Aldığım günden beri 2K'da kullanıyorum sistemi son 1 seneye kadar sıkıntı yoktu da artık yetmiyor sanırım. 1080P oynuyor olsam bu sistem daha uzun gider aslında ama onun için 27" 2K yerine 1080P 24" bir monitör almam gerekiyor fakat 2K'dan 1080P düşmektense, sistemi yükseltip 2K'da idare etmek daha mantıklı.

Zaten kasamdan oldukça memnunum, SSD'im ve PSU'm da ekran kartı güncellemediğim sürece yeteri fakat 9800X3D yönelirsem dediğiniz gibi 35K'ya topalyabiliyorum. Fakat benim ihtiyacım o kadar yok gibi sadece LOL, TFT, PUBG gibi basit oyunlarda akıcılık bozulmasın istiyorum.

Bir de 7500F yeterli gelecekse soğutucu almaktanda kurtaracak beni.

15K gibi bir bütçeye yükseltme yapmış olacağım ve rahat olacak benim için.
Hocam 2k oynuyorsanız ekran kartı upgrade daha iyi olur 6700XT de 2K da fena kart değildir ama 9070Xt veya ikinci elden 4070 Tİ veya 7800XT bakabilirsiniz.

Hocam 2k oynuyorsanız ekran kartı upgrade daha iyi olur 6700XT de 2K da fena kart değildir ama 9070Xt veya ikinci elden 4070 Tİ veya 7800XT bakabilirsiniz.
Hocam önerileriniz değerli ama ben sadece LOL, TFT ve PUBG oynuyorum. Tek amacım akıcılığı sağlamak. LOL'de 140 fpste bile bazen akıcılık gidiyor anlık olarak, o kasılmaları istemiyorum. Burada da muhtemelen işlemci yetersiz kalıyor artır ya da DDR4 sistem olması.

Bence fazla 6800xt ile 7500f kullanıyorum
7500F yöneleceğim zaten bende muhtemelen artık. Ama 2K'da akıcılık problemini çözer mi benim asıl mevzum o.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,526
Üyeler
183,849
Son üye
bexonway
Geri