700 Km de motor şişermi

Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar merhaba Honda Civic 1.6 ies 99 model araba aldım Antalya'dan bolu'ya yolculuk yapacağım sizce motor şişermi eğer şişersede nasil motoru şişirmeden gelebilirim teşekkürler

Hocam çok detaylı tecrübem yok ama genel bilgime göre deviri çok yükseltmeyin arada bir dinlendirebilirseniz dinlendirin kafi diye biliyorum.

Yağına güveniyorsan hiçbir şey olmaz rampada gaza çok abanma

Arkadaşlar merhaba Honda Civic 1.6 ies 99 model araba aldım Antalya'dan bolu'ya yolculuk yapacağım sizce motor şişermi eğer şişersede nasil motoru şişirmeden gelebilirim teşekkürler
O araba ile yoldada kaldım hararette gözün olsun bir şey olmaz olursada kenara çekip istop etmeden bekle 15 dk sonra devam et

O araba ile yoldada kaldım hararette gözün olsun bir şey olmaz olursada kenara çekip istop etmeden bekle 15 dk sonra devam et
devirdaim,termostat vs arıza varsa şehir içinde de hararet yapmaz mı hocam?

kesintisis 700km gidilmezde hadi diyelim motoru hiç kapatmadan gittik riski ne?

devirdaim,termostat vs arıza varsa şehir içinde de hararet yapmaz mı hocam?

kesintisis 700km gidilmezde hadi diyelim motoru hiç kapatmadan gittik riski ne?
Hiçbir enerji boşu boşuna ortaya çıkmıyor o pistonlar ile blok arasında sürtünme ve yağın sıcaklığı ile o araba yanar kesintisiz gidersen ama insan durup kendininde dinlemesi gerekli.

Yani minimum üst kapak contası yanıyor motor yemeye kadar gider
hocam bu her araba için mi geçerli konudaki araba için mi? bir de kaç km de bir motoru dinlendirmek,kaç dakika dinlendirmek sağlıklı olur?

hocam bu her araba için mi geçerli konudaki araba için mi? bir de kaç km de bir motoru dinlendirmek,kaç dakika dinlendirmek sağlıklı olur?
1.5 saatte bir denebilir ama yola göre ben Erzincan Erzurum arası sakaltutanda rampa yukarı çıkarken 15 dk da yaktı devir aralığına göre değişir biz yüksek devirde çıkıyorduk

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,706
Üyeler
190,791
Son üye
mertbeyvip
Geri