Neler Yeni

7000 Okuma hızı için 1000 TL Fazladan Değer mi?

memruh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
ahmet saplı
Değer hocam oyun indirme süresi olarak bakmayın...

Hızlı m.2 = Hızlı PC
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windiwsu M.2 ye kurarsanız
bilemedim ya hocam çokta anlaşılmaz gibi sonuçta 2100 olanda hızlı olacak pc gene çok hızlı açılacak diğer arkadaşın dediği gibi render falan işlerişnde belki çok farkeder

MauroEmanuel Icardi

80+ Bronze
şöyle oluyor değil mi hocam, ben mesela 100 gb lık oyun indireceğim ve 100 gb yazması var, mesela 2100 yazması olan ssd saniyede 2.1 gb yazacağından dolayı 50 saniyede yazmış oluyor değil mi 100 gb'ı
dostum burda hızı yüksek olunca oha cok hızlı her şey hızlı olduğunu düşünen insanlar var. Tamamen YANLIŞ bir bilgi. 7000mb bir m2 ssd ile 2000mb bir m2 ssd aralarında bir şey kurarken %10 dan fazla fark olmuyor. aynı şekilde pc kullanırken de acıp kapatırken de . dediğim gib igündelik şeylerde fark göreemezsın. ama fotoshop video edit render programlama bilgisayarın her zerresini kullanan uygulamalar da işlemler yaparsan o zaman ssd nin hızları devreye giriyor. bir dosya indirir kurarken oyuna girerken bilgisayarı kullanrıken aralarında ki hız farkı %10 aşmaz aşamaz

r4NG3r

80+ Silver
Değmez şimdiki aklım olsa 1 tb pci 4 yerine 2 tb pci 3 alırdım.O aradaki hiz farkini gundelik kullanimda hicbir zaman hissetmiyorsun.

memruh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
ahmet saplı
dostum burda hızı yüksek olunca oha cok hızlı her şey hızlı olduğunu düşünen insanlar var. Tamamen YANLIŞ bir bilgi. 7000mb bir m2 ssd ile 2000mb bir m2 ssd aralarında bir şey kurarken %10 dan fazla fark olmuyor. aynı şekilde pc kullanırken de acıp kapatırken de . dediğim gib igündelik şeylerde fark göreemezsın. ama fotoshop video edit render programlama bilgisayarın her zerresini kullanan uygulamalar da işlemler yaparsan o zaman ssd nin hızları devreye giriyor. bir dosya indirir kurarken oyuna girerken bilgisayarı kullanrıken aralarında ki hız farkı %10 aşmaz aşamaz
Değmez şimdiki aklım olsa 1 tb pci 4 yerine 2 tb pci 3 alırdım.O aradaki hiz farkini gundelik kullanimda hicbir zaman hissetmiyorsun.
yayın yapıyorum ama onda da farketmez değil mi obs üzerinden twitchte, sonuçta ekran kartından yayın veriyorum ve sanki yayın yapmıyormuşum gibi hiç bir ağırlığı yok bilgisayarıma

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
Değer hocam oyun indirme süresi olarak bakmayın...

Hızlı m.2 = Hızlı PC

Windiwsu M.2 ye kurarsanız
Pek de öyle değil, Sata 3 SSD'ye kursan da M2 SSD'ye kursan da fark göremezsin hız açısından.

memruh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
ahmet saplı

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,039
İsim
kilan embappe
Pek de öyle değil, Sata 3 SSD'ye kursan da M2 SSD'ye kursan da fark göremezsin hız açısından.
Görürsün belki pcle 4 ile başka bir pcle4 arasında o fark olmaz ama sata dan m.2 ye geçişte gözle görülür fark olur...

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
aman aman bir fark olmaz değil mi hocam ama farkeder yani 1-2 saniye belki
Yok yok olmaz.

Görürsün belki pcle 4 ile başka bir pcle4 arasında o fark olmaz ama sata dan m.2 ye geçişte gözle görülür fark olur...
Ben geçtim işte hocam. Sata SSD kullanıyordum, Samsung 980 Pro kullanıyorum şimdi. Açılış hızında falan bir değişim yok. İnternette de testleri mevcut zaten kanıt istiyorsan oralara bakabilirsin.

MauroEmanuel Icardi

80+ Bronze
yayın yapıyorum ama onda da farketmez değil mi obs üzerinden twitchte, sonuçta ekran kartından yayın veriyorum ve sanki yayın yapmıyormuşum gibi hiç bir ağırlığı yok bilgisayarıma
farketmez hocam 1k ona vereceğinize gidin 2tb alın

o nasıl bi göz :)

şöyle oluyor değil mi hocam, ben mesela 100 gb lık oyun indireceğim ve 100 gb yazması var, mesela 2100 yazması olan ssd saniyede 2.1 gb yazacağından dolayı 50 saniyede yazmış oluyor değil mi 100 gb'ı
bakın hocam m2 ssd ile sata ssd karşılastırması. aralarında ki fark 1 sn. 1sn hayatınız da bu kadar değerliyse 1000tl verin :)

memruh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
ahmet saplı
farketmez hocam 1k ona vereceğinize gidin 2tb alın

o nasıl bi göz :)

bakın hocam m2 ssd ile sata ssd karşılastırması. aralarında ki fark 1 sn. 1sn hayatınız da bu kadar değerliyse 1000tl verin :)
yok yok hocam şimdi nays diye bi uygulama keşfettim bakıyorum kioxia yı nasıl daha ucuza kapatabilirim diye ama ilk yükleme 1250 tlymiş

BabaVoss7

80+ Silver
Şahsen 500mb tan sonra bana hrpsi aynı geliyo. Sata ssd m var 3000lük m2 var 1500 lük 2. M2 var hepside aynı süreler verdi
Benim için m2 nin en güzel yanı hem küçük hem kablo karmaşası yapmıyor..

Top Bottom