Neler Yeni

Yardım 7000 TL'ye 3 Pedallı Direksiyon Seti Önerisi

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,176
İsim
Volkan
Hocam Sanırım Üstte Konuştuklarımı Anlamadınız.. İzninizle Tekrar Anlatayım..
Ben Yıllarca İdare Edecek Eşyaları 2.El Olarak Aldım Ve Aldıktan Sonra Hepsi Bozuldu Kullanamadım. Bakı Gram Kullanamadan Bozuldular Bundan Mütevellit 2.Ele Para Verecek Kadar Zengin Değilim Diye Bir Değim Geliştirdim Diyebilirim..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki Sizdeyken Deneyiminiz Vardır Elbet Az Biraz Kullanmışsınızdır.. Nedir Tam Olarak Deneyiminiz..
NOT :=: Ehliyet Var Lakin Öncesi Ve Sonrasında Bir Deneyim Yok Ve Tekrardan Eğitim Almadan Öncesi Bi Alışma Süreci Gibi Düşünebilirsiniz. Büyük Olasılıklarla Sonrasında İlk Okula Giden Kardeşime Veririm Vınvın Yapar Durur..
tamam dostum alıyorsan al gram umrunda olmaz ben diyeceğimi dedim
@Emir Aydın hocamda dedi bun rağmen alıyorsan gram umrumda olmaz para senin direksiyon seti bile denilmeyecek şeye 7 bin tl verecek kadar şeysen sen biliyorsun iyi forumlar

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,004
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Hocam Sanırım Üstte Konuştuklarımı Anlamadınız.. İzninizle Tekrar Anlatayım..
Ben Yıllarca İdare Edecek Eşyaları 2.El Olarak Aldım Ve Aldıktan Sonra Hepsi Bozuldu Kullanamadım. Bakı Gram Kullanamadan Bozuldular Bundan Mütevellit 2.Ele Para Verecek Kadar Zengin Değilim Diye Bir Değim Geliştirdim Diyebilirim..

Peki Sizdeyken Deneyiminiz Vardır Elbet Az Biraz Kullanmışsınızdır.. Nedir Tam Olarak Deneyiminiz..
NOT :=: Ehliyet Var Lakin Öncesi Ve Sonrasında Bir Deneyim Yok Ve Tekrardan Eğitim Almadan Öncesi Bi Alışma Süreci Gibi Düşünebilirsiniz. Büyük Olasılıklarla Sonrasında İlk Okula Giden Kardeşime Veririm Vınvın Yapar Durur..
Dediğim gibi benim deneyimlerim berbattı. Şimdiye kadar Logitech Momo, Logitech DFGT, Rampage V900-S, Logitech G27, Logitech G29, Thrustmaster T150, Thrustmaster T300 kullandım ve aralarında en kötüsü Rampage V900-S'ti. İlk aldığım 240 derecelik Logitech Momo'da bile direksiyonu çok çevirememe rağmen daha çok zevk almıştım.

Diğer setlerle karşılaştırmadan deneyimlerimi anlatayım. Önceki mesajlarda da söylediğim gibi FFB olmaması sebebiyle direksiyon hiç gerçekçi değil. Tekrardan eğitim almadan kullanıp alışmak istiyorsun ancak gerçekle alakası olmadığı için seni daha bile geriye götürebilir. Pedalların kalitesi baya kötüydü. Muhtemelen o yüzden sürekli bozuluyorlar. Oyunlarda da uyumluluk sorunu yaşamıştım. Forza Horizon 4'te ve Dirt Rally'de direksiyonu görmemişti. Farklı programlar indirip zar zor halletmiştim diye hatırlıyorum. Ona rağmen yine de tam çalışmıyordu.

Ayrıca nasıl olaylar yaşadın hangi eşyaları satın aldın bilmiyorum ancak bence ikinci elden o kadar korkmana gerek yok. Ben kendi bilgisayarımı ikinci elden topladım, üstüne bir de kardeşime ikinci elden sistem topladım. Bir sürü direksiyon seti aldım kullandım sattım. Şu anda da hali hazırda T300+TH8S kullanıyorum 4-5 aydır bende. Aynı şekilde Meta Quest 3 VR gözlüğü de aldım ikinci elden, hala kullanıyorum. Hiçbiri durup dururken bozulmadı.

Transcontinental

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mahir
Direksiyon setlerinin ikinci eli genelde temiz olur ama. Çoğu kişi hevesle alıp 2-3 defa kullanıp satıyor çünkü.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,004
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Keşke Olsa İşte Hocam.. Forumda Sormama Gerek Kalmazdı..
10K Bütçeye Ne Diyorsunuz.. Bİraz Bütçemi Zorlayacağım Ve Onca Borç Harc Ödenek Ve Masrafın Arasında Kredili Olarak Alır Diyelim.. 😅
Ben de Kocaeli'deyim. Kandıra Sapağı'nın orada Mediamarkt ve Vatan var. Yanlış hatırlamıyorsam Mediamarkt'ın üst katında V900-S veya V902'yi görmüştüm. Gidip deneyebilirsin.

10.000 TL bandında 3 pedallı ve manuel vitesli tek bir seçenek var o da Rampage Force V995. Bu direksiyon setini daha önce kullanmadığım için direksiyon hissiyatı olarak bir yorum yapmam doğru olmaz. Ancak Force Feed Back (FFB) özelliğine sahip olması bunu kesinlikle V902'den daha iyi bir set yapıyor. Yine de maalesef bana göre çok kötü bir set çünkü yine aynı dandik pedalları ve vitesi kullanmışlar. Kısaca özetlemek gerekirse, bence kesinlikle parasını hak etmiyor ancak V902'yi almaktansa bu alınabilir. Yanlış hatırlamıyorsam bu sette de oyun uyumluluğu konusunda sıkıntı yaşayanlar vardı.

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
Ben de Kocaeli'deyim. Kandıra Sapağı'nın orada Mediamarkt ve Vatan var. Yanlış hatırlamıyorsam Mediamarkt'ın üst katında V900-S veya V902'yi görmüştüm. Gidip deneyebilirsin.

10.000 TL bandında 3 pedallı ve manuel vitesli tek bir seçenek var o da Rampage Force V995. Bu direksiyon setini daha önce kullanmadığım için direksiyon hissiyatı olarak bir yorum yapmam doğru olmaz. Ancak Force Feed Back (FFB) özelliğine sahip olması bunu kesinlikle V902'den daha iyi bir set yapıyor. Yine de maalesef bana göre çok kötü bir set çünkü yine aynı dandik pedalları ve vitesi kullanmışlar. Kısaca özetlemek gerekirse, bence kesinlikle parasını hak etmiyor ancak V902'yi almaktansa bu alınabilir. Yanlış hatırlamıyorsam bu sette de oyun uyumluluğu konusunda sıkıntı yaşayanlar vardı.
Bu Seti Önermemin Sebebi İnternette Gördüğüm Kadarıyla Logitech Alamayacak Bütçeye Sahipseniz İyi Diye Yorumlar Çok Fazla Vardı Ondan Dolayı Sordum.. Birkaç Forum Ve Keza Bu Forumda Da Önceden Açılmış Konularda Alabilirsiniz Deniyordu Ondan Sormak İstedim..
Peki 1.El Alacam Diyelim Bütçem Min Ne Olmalı 2.El İçin Ne Olmalı..
Önerileriniz Nedir Diyecem Ama Zaten G27 G29 Falan Demiştiniz Hatırladığım Kadarıyla..
2.El Çok Güveniyorsanız Atın Bir Bakarım Ama Alacağıma Söz Veremem..

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,004
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Bu Seti Önermemin Sebebi İnternette Gördüğüm Kadarıyla Logitech Alamayacak Bütçeye Sahipseniz İyi Diye Yorumlar Çok Fazla Vardı Ondan Dolayı Sordum.. Birkaç Forum Ve Keza Bu Forumda Da Önceden Açılmış Konularda Alabilirsiniz Deniyordu Ondan Sormak İstedim..
Peki 1.El Alacam Diyelim Bütçem Min Ne Olmalı 2.El İçin Ne Olmalı..
Önerileriniz Nedir Diyecem Ama Zaten G27 G29 Falan Demiştiniz Hatırladığım Kadarıyla..
2.El Çok Güveniyorsanız Atın Bir Bakarım Ama Alacağıma Söz Veremem..
Ben sebepleriyle birlikte açıkladım. Alıp almamak elbette sana kalmış. Her ürünün elbet seveni ve sevmeyeni vardır, dolayısıyla bir çok yerde "alınır" yorumunu görmen normal. Ancak en az bir o kadar da "alınmaz" yorumu vardır. Ben de kesinlikle uzak durulmasını tavsiye edenlerdenim.

Sıfır direksiyon seti konusunda piyasada onlarca model yok. Belli başlı modeller var zaten. Ve bu modeller arasında 3 pedallı ve vitesli olarak alınabilecek en düşük set bana göre G29+Shifter olmalı. Bu da 16.000 TL'ye denk geliyor. Bunun altındaki 3 pedallı ve vitesli modellerin hiçbiri bana göre fiyatını hak etmiyor.

İkinci elde de değişen çok bir şey yok diyebiliriz. Aynı şekilde vitesli G27 veya G29 almak en mantıklısı (7000 TL). Alternatifi olsa kötü bile olsa seçenekler arasına eklerim ancak yakın fiyata G27-G29'un rakibi olan bir set yok. Yıllar boyunca Logitech bir de Thrustmaster vardı, bu ikisi Intel ve AMD gibi piyasayı domine etmişler diyebiliriz. Üst seviye Moza, Fanatec direksiyon setlerini bu konunun dışında tutuyorum. Dolayısıyla dediğim gibi çok bir seçenek yok.

İkinci elde direkt bir öneri yapamam çünkü her satıcı ve ürün farklıdır. Kocaeli'den ilan düşmesini bekle, otobüsle git test edip satın al. Ya da şehir dışından havale/EFT sonrası kargo ile de alabilirsin ancak o yöntemde dolandırılma riskin yüksek.

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
Ben sebepleriyle birlikte açıkladım. Alıp almamak elbette sana kalmış. Her ürünün elbet seveni ve sevmeyeni vardır, dolayısıyla bir çok yerde "alınır" yorumunu görmen normal. Ancak en az bir o kadar da "alınmaz" yorumu vardır. Ben de kesinlikle uzak durulmasını tavsiye edenlerdenim.

Sıfır direksiyon seti konusunda piyasada onlarca model yok. Belli başlı modeller var zaten. Ve bu modeller arasında 3 pedallı ve vitesli olarak alınabilecek en düşük set bana göre G29+Shifter olmalı. Bu da 16.000 TL'ye denk geliyor. Bunun altındaki 3 pedallı ve vitesli modellerin hiçbiri bana göre fiyatını hak etmiyor.

İkinci elde de değişen çok bir şey yok diyebiliriz. Aynı şekilde vitesli G27 veya G29 almak en mantıklısı (7000 TL). Alternatifi olsa kötü bile olsa seçenekler arasına eklerim ancak yakın fiyata G27-G29'un rakibi olan bir set yok. Yıllar boyunca Logitech bir de Thrustmaster vardı, bu ikisi Intel ve AMD gibi piyasayı domine etmişler diyebiliriz. Üst seviye Moza, Fanatec direksiyon setlerini bu konunun dışında tutuyorum. Dolayısıyla dediğim gibi çok bir seçenek yok.

İkinci elde direkt bir öneri yapamam çünkü her satıcı ve ürün farklıdır. Kocaeli'den ilan düşmesini bekle, otobüsle git test edip satın al. Ya da şehir dışından havale/EFT sonrası kargo ile de alabilirsin ancak o yöntemde dolandırılma riskin yüksek.
G27+3Pedal+Vites Ne Kadar Olmalı Sizce.. Ortalama Fiyat..
Param Güvende Olayı İle Almak Mantıklı Mı Kargo İle..

Hocam Kocaelide Belsa Plaza Var Oradaki Satıcılardan Almak Mantıklımıdır Sizce Kazıklanma İhtimalimiz Yüzde Kaçtır..

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,004
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
G27+3Pedal+Vites Ne Kadar Olmalı Sizce.. Ortalama Fiyat..
Param Güvende Olayı İle Almak Mantıklı Mı Kargo İle..

Hocam Kocaelide Belsa Plaza Var Oradaki Satıcılardan Almak Mantıklımıdır Sizce Kazıklanma İhtimalimiz Yüzde Kaçtır..
G27 uzun süredir 6000 bandındaydı ancak son zamanlarda biraz artmış. Şu an için Sahibinden'deki en ucuz vitesli G27 ilanı 7000 TL. Yani ortalama 6500 TL'ye arayabilirsin. Pazarlıkla da bir miktar düşürülebilir tabi. Vitesli G29 ise 8000-8500 TL'ye var gibi. Bütçe varsa G29'a yönelmekte fayda var, sonuçta daha yeni bir set. Ancak bütçe yetmezse de G27'nin pek bir farkı yok. Temizini bulursan bir sıkıntı çıkartmayacaktır.

Biliyorum Belsa'nın üst katında bir sürü bilgisayarcı vesaire var ancak hiçbirine girip fiyatlarına bakmadım. Direksiyon seti satan da görmedim bu arada. Ama sen gördüysen gidip fiyat sorabilirsin. Ön yargılı olmamak lazım ancak onlar nihayetinde bir esnaf. Dolayısıyla piyasanın altında alıp bir miktar üstünde satmaları olası.

Necip5270392

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Necip5270392
G27 uzun süredir 6000 bandındaydı ancak son zamanlarda biraz artmış. Şu an için Sahibinden'deki en ucuz vitesli G27 ilanı 7000 TL. Yani ortalama 6500 TL'ye arayabilirsin. Pazarlıkla da bir miktar düşürülebilir tabi. Vitesli G29 ise 8000-8500 TL'ye var gibi. Bütçe varsa G29'a yönelmekte fayda var, sonuçta daha yeni bir set. Ancak bütçe yetmezse de G27'nin pek bir farkı yok. Temizini bulursan bir sıkıntı çıkartmayacaktır.

Biliyorum Belsa'nın üst katında bir sürü bilgisayarcı vesaire var ancak hiçbirine girip fiyatlarına bakmadım. Direksiyon seti satan da görmedim bu arada. Ama sen gördüysen gidip fiyat sorabilirsin. Ön yargılı olmamak lazım ancak onlar nihayetinde bir esnaf. Dolayısıyla piyasanın altında alıp bir miktar üstünde satmaları olası.
Sanırım Siz De Kocaelindensiniz Hocam.. 2.Ele Veriyorsanız Anlaşalım Seti.. 😅
Bakın Bide Aynı Forumdanız Uzağa Da Gitmiyor..

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,004
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Sanırım Siz De Kocaelindensiniz Hocam.. 2.Ele Veriyorsanız Anlaşalım Seti.. 😅
Bakın Bide Aynı Forumdanız Uzağa Da Gitmiyor..
Bende T300+TH8S vites+stand var bütçene uysa neden olmasın. :)
Yakın zamanda da 19.000-20.000 TL civarında ilana koymayı düşünüyordum. Dolayısıyla bütçeni bir hayli aşıyor maalesef.

Harvey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Harvey
Merhabalar-/-Selamlar Hocam(lar)..
3 Pedallı, Snopy Gibi, Kötü Değil Ama İdare Eder Fiyat Performans Bir Dreksyon Seti Arıyorum.. Direksyon Seti Doğası Gereği Çok Kullanılmadığından Hatta Çoğu Zaman Kenarda Tozlanmaktan Dolayı Bozulduğundan Ötürü Çok Da Para Dökmeyeceğim Ama İşini Hakkıyla Yerine Getirebilecek Bir Set İstiyorum Denebilir..
Bütçe Daha Belirlemedim Ama Aklımda 5K İle 7K Arası Bir Bütçe Var Denebilir Ve Bu Bütçe Fazlamıdır Bİlemem..
Önerileriniz Nedir.. Genel Olarak MSC Yada Benzeri Oyunlarda Vsr Kullanılacak Denebilir Genel Olarak..
Sıfır almak istersen rampage v902 alabilirsin ama tavsiyem ikinci el de logitech g29 yada g920 lere bakman.

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Yusufilhan
g29 temiz 2.el bulunabilir ama genelde insanlar hevesle alıp cok kullanmadan kenara koyuyor. sıfır almak istiyorsan rampage sorun yaşarsan garanti vs verirsin veya iade

Top Bottom