Arkadaşlar diğer bir konumda core 7 ultra + rtx 5000 olan sistem toplayıp tavsiyeleri almıştım ama bu topladığım sistem 89bin tl idi (taksitle 100bini geçiyor) ve arkadaşlar amd tarafına yönelmemi talep ettiler. Genelde 2k oyunları oynarım ve ultra grafiklere de ihtiyacım yok. amd işlemci ve ekran kartı tarafında 70k dolaylarında alabileceğim üst sınır işlemci ve ekran kartı limitim hangi modeller olmalı. RYZEN 7 7800X3D ve RX 7800 XT ikilisi üzer mi ya da başka önerileriniz varmıdır işlemciyi şunu al ekran kartını da bunu yanına koy diye ?
Ben kendim 2k için AMD 5700x + 3080 kombin yaptım. İşimi fazlasıyla görüyor. Gerek FPS, gerek oynanışta bir sıkıntı yaşamadım.
Arkadaşıma da 1-2 hafta önce 4k için INTEL 9900k + 3080 TI kombinledik. Aynı şekilde oda hiç bir problem ile karşılaşmadı. Gerçi burdaki kıstas PS5 Pro'su olduğundan hikayeli oyunları orda, FPS moba tarzı oyunları PC'de oynamak için topladı. Genel olarak 140-200 arası FPS alıyor. +GTA 5, RDR2 gibi oyunlarda da 90+ FPS alıyor.
2. el düşünüyorsanız ve sürekli en yeni oyunları son grafiklerde oynama gibi bir takıntınız yoksa yarı fiyatına bu tarz bi PC toplanabilir.
Güncel olsun diyorsanız başkaları tavsiye etsin, takip etmiyorum bayadır.