75.000 ₺ Sistem Tavsiyesi

Zeusaqa

80+
Reaksiyon skoru
130
Bütçe
75000
Herkese selamlar, iyi forumlar.

Arkadaşlar yaklaşık olarak 3 yıldır bilgisayarlardan sistemlerden ve genel olarak pc sektörüne uzak kalmış ve yeni teknolojileri kaçırmış biri olarak 1 ay sonra evlenip yeni evime geçeceğimden dolayı çocukluğumdan beri içimde ukte kalan bir sistem toplamak istiyorum, yardımlarınızı bekliyorum 3 gündür sistem araştırıyorum ve çok kararsızım.

Çok fazla oyun oynayan biri değilim ama bir oyun oynamak istediğimde de minimum 2k monitörle akıcı bir şekilde oyun oynamak istiyorum, bilgisayarı kurduğumda burası ısındı ne yapayım burası yükseltilecek diye düşünmek istemiyorum.

İşlemci konusunda izlediğim videolardan forum konularından yaptığım izlenimle beraber AMD tercih edeceğim sanırım fakat ekran kartı konusunda hala muallaktayım F/P odaklı davranmaya çalışıyorum bir yandan ama kesin bu diyemiyorum.

9070 XT mi yoksa 5070Ti mı tercih etmeliyim yardımlarınızı varsa hazır sistem önerilerinizi bekliyorum. :peepokalp:

Hocam sahibinden evlendiğim için vakit ayıramıyorum diyip sistem satanlarla dolu, bence evlendikten sonra vakit ayıracağınızdan emin olduktan sonra alın.

Çok DLSS/RT/AI/render işleri size göre değilse 1. önceliğiniz f/p ise 9070 xt daha mantıklı (5070 ti sahibi olarak diyorum)

Herkese selamlar, iyi forumlar.

Arkadaşlar yaklaşık olarak 3 yıldır bilgisayarlardan sistemlerden ve genel olarak pc sektörüne uzak kalmış ve yeni teknolojileri kaçırmış biri olarak 1 ay sonra evlenip yeni evime geçeceğimden dolayı çocukluğumdan beri içimde ukte kalan bir sistem toplamak istiyorum, yardımlarınızı bekliyorum 3 gündür sistem araştırıyorum ve çok kararsızım.

Çok fazla oyun oynayan biri değilim ama bir oyun oynamak istediğimde de minimum 2k monitörle akıcı bir şekilde oyun oynamak istiyorum, bilgisayarı kurduğumda burası ısındı ne yapayım burası yükseltilecek diye düşünmek istemiyorum.

İşlemci konusunda izlediğim videolardan forum konularından yaptığım izlenimle beraber AMD tercih edeceğim sanırım fakat ekran kartı konusunda hala muallaktayım F/P odaklı davranmaya çalışıyorum bir yandan ama kesin bu diyemiyorum.

9070 XT mi yoksa 5070Ti mı tercih etmeliyim yardımlarınızı varsa hazır sistem önerilerinizi bekliyorum. :peepokalp:
İşlemci

Ekran kartı

Anakart

Ram

SSD

Kasa

PSU

Soğutucu

Bu sistem 72.286 lira yapıyor isterseniz 4k da bile oynayabilirsiniz 5 seneden uzun bir süre upgrade derdi de olmaz

İşlemci

Ekran kartı

Anakart

Ram

SSD

Kasa

PSU

Soğutucu

Bu sistem 72.286 lira yapıyor isterseniz 4k da bile oynayabilirsiniz 5 seneden uzun bir süre upgrade derdi de olmaz
SSD'e okadar para vermeye gerek yok 3 bin TL'e Kioxia Exceria Pro yeterli olur. Ayrıca Zoko amiral şu anki fiyatında alınmaz.

SSD'e okadar para vermeye gerek yok 3 bin TL'e Kioxia Exceria Pro yeterli olur. Ayrıca Zoko amiral şu anki fiyatında alınmaz.
SSD kaliteli bir şey olmasını istedim kioxia da kalitelidir ama okuma yazma değerlerini koruma bakımından 990 pro daha iyi kasa ise zevke göre değişebilir

İşlemci

Ekran kartı

Anakart

Ram

SSD

Kasa

PSU

Soğutucu

Bu sistem iyi tek önerim kasayı değişin f/p kasa olsa da bu bütçeye yakışmıyor. Fan kalitesi de çok düşük.

İşlemci

Ekran kartı

Anakart

Ram

SSD

Kasa

PSU

Soğutucu

Emeğine sağlık dostum, cevabın için teşekkürler.

Diğer arkadaşların da fikirlerini göz önünde bulundurarak bir özelleştirme yapalım bakalım

Emeğine sağlık dostum, cevabın için teşekkürler.

Diğer arkadaşların da fikirlerini göz önünde bulundurarak bir özelleştirme yapalım bakalım
Arkadaşın önermiş olduğu sistem de kasa ve psuyu çıkartıp, Xpg K Mesh Kyber 750w gold sertifika psulu kasayı tercih edebilirsin. Kalan bütçe ile de belki ekran kartı Nvidia istiyor isen 5070ti, istemiyorsan ise de işlemci yükseltmesine gidebilirsin.

Edit: İşlemci yükseltmeye gerek yokmuş zaten 7800x3d varmış 😄.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,645
Üyeler
184,195
Son üye
cagriergen006
Geri