7500 TL ANAKART ÖNERİSİ

Oguzww7

80+
Reaksiyon skoru
31
Bütçe
7500
Herkese iyi bayramlar. 2 gün sonra sistem toplayacağım ve anakart konusunda karar veremedim. İşlemcim R5 9600X ya da R7 7700 olacak. 4 RAM slotlu ve Wi-Fi destekli bir anakart arıyorum. Bütçenin 7500 TL'yi pek geçmesini istemiyorum. Bir tane model buldum, sizin önerebileceğiniz başka bir model var mı?

Aslında gigabyte anakartın özellikleri çok iyi fakat kuşku oluşturdu bende bios düzgün gelirmi ileride bir sıkıntı yaratırmı gigabyte markasına biraz mesafeliyim ayrıca ilerleyen yıllarda belki 3d li işlemcilere geçebilirim bu anakartlar yeter mi? ayrıca thermalright phantom spirit kule tipi soğutucu aldım matx anakartlara uygun mudur?

Herkese iyi bayramlar. 2 gün sonra sistem toplayacağım ve anakart konusunda karar veremedim. İşlemcim R5 9600X ya da R7 7700 olacak. 4 RAM slotlu ve Wi-Fi destekli bir anakart arıyorum. Bütçenin 7500 TL'yi pek geçmesini istemiyorum. Bir tane model buldum, sizin önerebileceğiniz başka bir model var mı?

Aslında gigabyte anakartın özellikleri çok iyi fakat kuşku oluşturdu bende bios düzgün gelirmi ileride bir sıkıntı yaratırmı gigabyte markasına biraz mesafeliyim ayrıca ilerleyen yıllarda belki 3d li işlemcilere geçebilirim bu anakartlar yeter mi?
B650 gaming plus ama atx olan versiyonu hocam sonunda m yok

Vrm soğutması kötü hocam onun

Ya tuf ya da gigabyte alın. Vrm soğutma performansları benzer. Ben gigabyte alırdım atx olmasından ötürü
peki hocam msi matx olanıda mı aynı? yoksa gigabyte her türlü dahamı iyi

Ya tuf ya da gigabyte alın. Vrm soğutma performansları benzer. Ben gigabyte alırdım atx olmasından ötürü

Hocam hangisi iyi sizce amd seviyorum ama intelde biraz ucuz

Çok az bi sıcaklık farkı olur ve gigayla msi arasında faz farkı var diye biliyorum msi da daha fazla olması lazımdı o yüzden önerdim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam ne gibi farkları var matx olanıyla fiyat farkına değer mi?
Boyut farkı var hocam kasanız büyükse vs

peki hocam msi matx olanıda mı aynı? yoksa gigabyte her türlü dahamı iyi
Msi B650m gaming plus fiyatına göre berbat bir model. Hele ki tuf ve gigabyte daha ucuzken yüzüne bakmam.
1000038720.webp

Burda gigabyte olan yok ama tuf ile benzer değerleri alıyor.

Hocam hangisi iyi sizce amd seviyorum ama intelde biraz ucuz
hocam ne alakası var şimdi konuyla

Çok az bi sıcaklık farkı olur ve gigayla msi arasında faz farkı var diye biliyorum msi da daha fazla olması lazımdı o yüzden önerdim

Faz farkını demiyorum, soğutma farkı diyorum hocam. Apayrı şeyler. Msi b650m gaming plus sıcak çalışan bir model diğer iki anakarta göre. Hiçbir artısı yok.

hocam kasam atx boyutunda ama extra pcıe girişleri beni pek ilgilendirmiyor ve daha hoş durduğu için seçtim fakat ayrıca bir soru matx anakarta kule tipi olurmu?

Faz farkını demiyorum, soğutma farkı diyorum hocam. Apayrı şeyler. Msi b650m gaming plus sıcak çalışan bir model diğer iki anakarta göre. Hiçbir artısı yok.
Tamam anladım hocam onu bende faz farkı olmadı birkaç derece oynatmasına değer diyorum birde m versiyonunu önermedim zaten atx versiyonunu önerdim aynı modelin

hocam gigabyte yi alırsam pişman olurmuyum biraz mesafem var gigabyteye

Geri