Neler Yeni

7500f işlemci sıcaklık düşmüyor

Red4ub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Gökhan
Merhaba arkadaşlar, yeni sistem dizdim 7500f işlemci kullandım sıcaklığın yüksek olduğunu bildiğim için strong str600 6 bakır borulu hava soğutma kullandım sıcaklık oyunlarda 80 ile 85 arasiydi firma dediki iyi bir macun sürün dedi thermal grizzly kryonaut sürdüm fayda etmedi kafayı yicem gittim thermalright phantom spirit aldım yine değişen bişey yok hatta 88 89 dereceleri görüyorum komik yanı oynadığım oyunlar CS ile pubg lütfen yardım edin sorun ne olabilir

Bünyamina

80+ Platinum
Merhaba arkadaşlar, yeni sistem dizdim 7500f işlemci kullandım sıcaklığın yüksek olduğunu bildiğim için strong str600 6 bakır borulu hava soğutma kullandım sıcaklık oyunlarda 80 ile 85 arasiydi firma dediki iyi bir macun sürün dedi thermal grizzly kryonaut sürdüm fayda etmedi kafayı yicem gittim thermalright phantom spirit aldım yine değişen bişey yok hatta 88 89 dereceleri görüyorum komik yanı oynadığım oyunlar CS ile pubg lütfen yardım edin sorun ne olabilir
Montajı sağlam yapman lazım. Vidaları iyice sık.
Macundan eminsen montajı kontrol et.
Fan dizilimi nasıl peki ? 2 fanda havayı önden alıp arkaya üflüyor değil mi ?

Red4ub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Gökhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Montajı sağlam yapman lazım. Vidaları iyice sık.
Macundan eminsen montajı kontrol et.
Fan dizilimi nasıl peki ? 2 fanda havayı önden alıp arkaya üflüyor değil mi ?
Montajı iyi yaptım daha önceden de yaptığım için biliyorum, fanlarda iyi iki urundede sorun olunca işlemcide bir problem olabilir mi diye düşünüyorum

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,306
İsim
Arda doğan
Bios güncelle eski sürümleri dene chipset driverlarını sil yükle yap bende hep 70-80 arası geziyordu 360mm soğutma ile bu şekilde düzeldi yazılımsalda olabiliyo yani

Bünyamina

80+ Platinum
Montajı iyi yaptım daha önceden de yaptığım için biliyorum, fanlarda iyi iki urundede sorun olunca işlemcide bir problem olabilir mi diye düşünüyorum
İşlemci de sorun olmaz kolay kolay. Fanın yerleşimi soğutucunun montajı ya da macunun durumu önemli. Bu üç durumu da kontrol et.

Red4ub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Gökhan
Soğutucunuz iyi değil... Bende 7500F'le DeepCool LT720 var ve bios ayarı default'ken 70 derece civarları görüyorum. PBO ayarı yapmayı dene, 10 derece düşer.

Red4ub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Gökhan
İşlemci de sorun olmaz kolay kolay. Fanın yerleşimi soğutucunun montajı ya da macunun durumu önemli. Bu üç durumu da kontrol et.
Valla hepsini yaptım artık kasayı sok tak vidaları eskidi bilmiyorum nasıl çözeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soğutucunuz iyi değil... Bende 7500F'le DeepCool LT720 var ve bios ayarı default'ken 70 derece civarları görüyorum. PBO ayarı yapmayı dene, 10 derece düşer.
Soğutucu thermalright phantom spirit aldım iyi değil mi

Bünyamina

80+ Platinum
Valla hepsini yaptım artık kasayı sok tak vidaları eskidi bilmiyorum nasıl çözeceğim

Şöyle düşün x123 ile 70-75 derece arasında bir sıcaklık değeri alırsın.
Tek sorun dediklerimde. Başka bir yerde arama. Dediklerime bak tek tek kontrol et. Sağlam olsun. Düzelecek zaten.

Phantom Spirit kısmını okumayı atlamışım, evet o iyi. 75-80 arası alman lazım gibi.

Tek sorun dediklerimde. Başka bir yerde arama. Dediklerime bak tek tek kontrol et. Sağlam olsun. Düzelecek zaten.
3 fanlı sıvı soğutmada 70 derece alıyorum. Onunla 70 almasının imkanı pek yok.

Red4ub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Gökhan
Teşekkürler

Bünyamina

80+ Platinum
Phantom Spirit kısmını okumayı atlamışım, evet o iyi. 75-80 arası alman lazım gibi.

3 fanlı sıvı soğutmada 70 derece alıyorum. Onunla 70 almasının imkanı pek yok.
7600 ile x123 kullanan arkadaş yazın 83 dereceleri görüyordu. 7-8 derece geri gel. 7600 ile 75-80 derece arasında alır kışın.
Boş dayanaksız bir söylem değil. Burada arkadaşların aldığı sıcaklıklara göre söylüyorum.
Vardır sende de arkadaşındaki durumun benzeri ya da sıvı soğutmanda bir şeyler olabilir.

Talha-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
TALHA GOKDEMİR
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayar

Kral aynı işlemci ve soğutucu kullanıyorum. 50 60 derece arası gidiyor genelde. Cinebench gibi programlarda anca 83 84 derece falan goruyor. İşlemcinin soğutucu montajından eminsen işlemcinin kaç watt çektiğine bak. Bir virüs ile işlemcin yük altına giriyor olabilir. msı afterburner aç. İşlemci mhz ve watt değerlerine bak. Kullanıma bak. Bence büyük ihtimalle Bilgisayarında virüs var.

Top Bottom