Neler Yeni

Yardım 7500f İşlemcimin Isısı normal mi?

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Kerim sarı
Bütçe
999999
Selamlar.
Bugün sistemimi kurduktan sonra ısı değerlerine baktığımda işlemcimin boşta 55 60 derece arasında gezdiğini fark ettim. Sıvı soğutucu ile kullandığım için gözüme çok geldi. Oyunda deneme fırsatı bulamadım şimdilik. Soğutucuyu aşağı yukarı 3-4 sene önce almıştım ve boş boş bekliyordu şimdi ilk kez kullandım bundan dolayı bozulmuş veya bu sıcaklığın sebebi bu olabilir mi?

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Selamlar.
Bugün sistemimi kurduktan sonra ısı değerlerine baktığımda işlemcimin boşta 55 60 derece arasında gezdiğini fark ettim. Sıvı soğutucu ile kullandığım için gözüme çok geldi. Oyunda deneme fırsatı bulamadım şimdilik. Soğutucuyu aşağı yukarı 3-4 sene önce almıştım ve boş boş bekliyordu şimdi ilk kez kullandım bundan dolayı bozulmuş veya bu sıcaklığın sebebi bu olabilir mi?
Biraz normal gibi. Benim R9 7900'de 45 55 arası dolaşıyor. 9. Nesilde çözülecek gibi duruyor anca bu sıkıntı.

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Kerim sarı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biraz normal gibi. Benim R9 7900'de 45 55 arası dolaşıyor. 9. Nesilde çözülecek gibi duruyor anca bu sıkıntı.
Hocam bilmiyorum kafamı çok karıştırdı bazı arkadaşlar fazla falan dedi ama bilmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Isınan bir işlemci zaten. Güzel bir kule tipi veya 240mm sıvı soğutucu işini görür.
DeepCool LE520 öneririm.
https://www.akakce.com/islemci-sogu...m-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,267675227.html
Hocam olmadı bi sök tak yapacağım olmazsa 360 mm sıvı soğutucu almak zorunda kalacağım herhalde. Uzun süre beklemesiyle alakalı olabilir mi acaba?

Bünyamina

80+ Platinum
Yükteki değeri önemli. Yükteyken sıcaklık durumları nasıl ?
360 Sıvı soğutma ne alaka görende sansın 7800x3d kullanıyor.
500TL lik fan bile yeterli olur. Macunu yenileyip temizleseniz olur.

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
917
İsim
Ahmet Melih Alemdar
Selamlar.
Sıvı soğutma ne var ?
Biraz yüksek geldi bana 10 derece kadar

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,616
İsim
Oğuz
Hocam olmadı bi sök tak yapacağım olmazsa 360 mm sıvı soğutucu almak zorunda kalacağım herhalde. Uzun süre beklemesiyle alakalı olabilir mi acaba?
Hocam güçlü bir işlemci olduğu için ısınıyor yani gayet normal bir şey. 240mm sıvı soğutucu işini görür. Bir sıkıntı yok.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,616
İsim
Oğuz
Sıvı soğutucu kullanıyormuşsun ona dikkat etmedim. Hangi model?

kerim452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Kerim sarı
Sıvı soğutma ne var ?
Biraz yüksek geldi bana 10 derece kadar
Thermaltak th360 bi 3 4 sene önce almıştım öylr bekliyordu şimdi kullandım işte. Uzun süre beklediği için bozulmuş falan olabilir mi diye düşündüm

Sıvı soğutucu kullanıyormuşsun ona dikkat etmedim. Hangi model?
Thermaltake th 360

Hocam güçlü bir işlemci olduğu için ısınıyor yani gayet normal bir şey. 240mm sıvı soğutucu işini görür. Bir sıkıntı yok.
Tamamdır hocam yani yeni soğutucu şart

djaxlee6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Burak
Selamlar.
Bende Max ultra ayarlarda 65-i geçmiyor

djaxlee6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Burak
O zaman benim soğutucuda bir sıkıntı var hocam
Valla bende ısınmamasindan şikayetçiyim acaba bir sorun mu var ki diye ama okuduğum kadarıyla konuyu, yükte 65 normal mi bilemedim
Ekran kartımda 7700xt oda aynı 65 i geçmiyor 240 ml sıvı soğutma var
Yükte 65-68 derece normal mi sizce?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,648
Üyeler
164,538
Son üye
sıraçGüler
Top Bottom