7500F + RTX 5070 Ti 16 GB Deneyimim

Bulunduğun yere göre değişir o. Ben testleri yaptığımda şubattı. Havalar 15 derece daha soğuktu. İzmir'de sıcak ve nemli bir şehirdeyim. En iyisi google veya youtubedan 1 kişinin yaptığı karşılaştırmalardan bulmak.
Hocam youtube'dan bakınca arada ülke farkı da oluşabiliyor. En azından aynı şehirdeymişiz :)

Witcher 3 1080p ve 4K resimleri ekledim. Kalabalık bölgelerde 1080p darboğaz var.
hocam dar boğaz olmaması için ekran kartını daha fazla kullanırıyorsunuz yani zorluyorsunuz doğru mu anladım? 1080p de işlemciye yük biniyor yani? dar boğazın nasıl çalıştığını anlamaya çalışıyorum.

Hocam youtube'dan bakınca arada ülke farkı da oluşabiliyor. En azından aynı şehirdeymişiz :)
hocam dar boğaz olmaması için ekran kartını daha fazla kullanırıyorsunuz yani zorluyorsunuz doğru mu anladım? 1080p de işlemciye yük biniyor yani? dar boğazın nasıl çalıştığını anlamaya çalışıyorum.
1080p ve ayrıca grafik ayarları düştükçe yük işlemciye biner. 1440p ve 4K yükü ekran kartına daha çok bindirir. Yani çözünürlük ve low-medium-high-ultra olan grafik ayarları yükseldikçe yük ekran kartına daha çok biner ve darboğaz azalır.

Allah allah. Redditte vs. 1440p de yeterli diyorlar diye okumuştum. 1080p de her türlü darboğaz var da 1440p de olmaz diyorlardı
İşte oyuna ve oyunda bulunduğun mekana göre durum değişir. İlk sayfada mesela Witcher 3 1080p koymuşum. %55 ekran kartı kullanımı var şehir içinde. Ama şehirden uzak tek başıma olacağım bir yere gideyim ekran kartı kullanımı %99 oluyor ve 1080p bile darboğaz olmuyor.

İşte oyuna ve oyunda bulunduğun mekana göre durum değişir. İlk sayfada mesela Witcher 3 1080p koymuşum. %55 ekran kartı kullanımı var şehir içinde. Ama şehirden uzak tek başıma olacağım bir yere gideyim ekran kartı kullanımı %99 oluyor ve 1080p bile darboğaz olmuyor.
7500F'e OC falan yapsak (7600X performansı yakalasak) bence 1440P'de besler gibi çoğu oyunda. Tek düze darboğazlar olur fakat ileride X3D'li bir işlemciye geçene kadar idare eder mi? Mesela 1 yıl falan idare eder mi?

7500F'e OC falan yapsak (7600X performansı yakalasak) bence 1440P'de besler gibi çoğu oyunda. Tek düze darboğazlar olur fakat ileride X3D'li bir işlemciye geçene kadar idare eder mi? Mesela 1 yıl falan idare eder mi?
60 fps üstü oynatıyor ve yıllarca idare eder. 2027de çıkan bir ryzen işlemciye geçilebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,096
Üyeler
184,104
Son üye
Elaksy
Geri