75Mps aldım ama 36 mps geliyor

Bizim esenyurta bölge müdürlüğü yok avcilarda var bide Esenyurtun en kalabalık ilçesi saçmaliga baksana
Esenyurtta sanırım çoğu yere Turknet Gigafiber getirmiş forumda gördüm epey konusunu. Turknet altyapı sorgulayınca ne çıkıyor kontrol eder misin?

Port hızın 57
Uygulanan hız 41 (snr düşmesin diye sabitlenmiş)
Hız testinde ise 35-38 arasında hız görürsün

öyle zatenden bana çözüm olarak ne söyleblirsin
Aslında şöyle önce altyapın kaç destekliyor onu bilmek lazım atıyorum 75 destekliyor ama santrale nesafen de önemli o zaman böyle olmasının 4-5 sebebi var

1. Telekom dslam kilidi koymuş olabilir eğer o bölgede yoğun kullanım varda dslam ünitesinden kilit koyuyor
2. Portunda arıza olabilir binaya gelen internet hattında bina ankastre kutusunda olabilir Krone de vs
3. Nedeni ise eve gelen kabloda sorun olabilir eğer eski rj11 telefon hattı ise kayıp yaşanır onda kalın kaliteli cat6 kablo çekimi işe yarayabilir
3. modem eğer çok eski filan ise o da kısmen yapabilir
4. Eve gelen hatta ek vs olur splinter olur bunlarda etki yapar

Kabaca sebepleri bunlar olması muhtemel

Aslında şöyle önce altyapın kaç destekliyor onu bilmek lazım atıyorum 75 destekliyor ama santrale nesafen de önemli o zaman böyle olmasının 4-5 sebebi var

1. Telekom dslam kilidi koymuş olabilir eğer o bölgede yoğun kullanım varda dslam ünitesinden kilit koyuyor
2. Portunda arıza olabilir binaya gelen internet hattında bina ankastre kutusunda olabilir Krone de vs
3. Nedeni ise eve gelen kabloda sorun olabilir eğer eski rj11 telefon hattı ise kayıp yaşanır onda kalın kaliteli cat6 kablo çekimi işe yarayabilir
3. modem eğer çok eski filan ise o da kısmen yapabilir
4. Eve gelen hatta ek vs olur splinter olur bunlarda etki yapar

Kabaca sebepleri bunlar olması muhtemel
şimdi şöyle söyliyim binam yeni 3 yıllık bina santral mesafem 117 metre modemde sıkıntı yok başka cihazda denedim

maks 78 şuan port yok ama ben 2-3 hafta önce kontrl ettğimde 78 maks gösteriyodu
O zaman port ölçümü yapılması lazım mesafeye göre aşağı yukarı 78 se altyapı sana 65 - 68 filan gelmesi gerekiyor modeme ya sınırlandırma var yada portunda sorun dediğim gibi önce bina ankastre portunda ölçüme ihtiyaç var

O zaman port ölçümü yapılması lazım mesafeye göre aşağı yukarı 78 se altyapı sana 65 - 68 filan gelmesi gerekiyor modeme ya sınırlandırma var yada portunda sorun dediğim gibi önce bina ankastre portunda ölçüme ihtiyaç var
geldi teknik ekip dediki altyapı bu hızları desteklemiyo dedide desteklememsi için hiç bi neden yok anlamadım bende
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En baştaki hat değerlerine nereden ulaştınız? Bilmediğim için soruyorum 🤣
dsl bilgisi olur modem arayüzüne gir

yani sence burda iss bilerek hızımı vermiyo bi dalavere yapıp

geldi teknik ekip dediki altyapı bu hızları desteklemiyo dedide desteklememsi için hiç bi neden yok anlamadım bende

dsl bilgisi olur modem arayüzüne gir

yani sence burda iss bilerek hızımı vermiyo bi dalavere yapıp
Kısıtlama var bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,898
Üyeler
183,917