75Mps aldım ama 36 mps geliyor

Altyapınızın desteklediğinden daha fazlasını paket olarak verme hakları bulunmuyor. BTK'nin yasalarında direkt bu şekilde bir kural var ve uymaları gerekiyor. Yani özetle bu hızı vermeleri için müşteri hizmetlerini darlamanızı öneririm veya veremiyorlarsa da paketinizi eskisi gibi altyapınıza uygun bir pakete döndürmeleri gerekiyor fakat bunların dışında bir üçüncü ihtimalde portlar oluyor. Portlar, eğerki çok fazla kullanıcıya hizmet açılmışsa sizin altyapınız 75 desteklese bile 35-36 gibi değerler görmenize sebebiyet veriyor olabilir. Bu genelde fiber olmayan, adsl veya vdsl altyapılarda geçerli oluyor. Fiber hizmeti varsa kesinlikle bu tip sorunları yaşamamak için fibere geçiş yapmanızı öneririm. Vdsl ile Fiber çok karıştırılıyor (müşteri hizmetleri bile bunu karıştırıyor bu yüzden dikkatli olun) bu nedenle alacağınız hizmetin varsa fiber olduğuna kesinlikle emin olun genelde zaten 25 50 100 mbps hızlarda paketler veriyorlar fiber kampanyalarında bir çeşit standart sebebini ben de bilmiyorum. Bunların da hiçbiri yoksa ve üçüncü ihtimal söz konusu ise BTK bu konuda maalesef bir çözüm sunmuyor. Artık o operatörünüzün insafına kalmıştır.

Ek: Çoğu firma adsl/vdsl altyapısı üzerinde hizmet verirken TurkTelekom altyapısı kullanırken, Fiberde genelde kendi altyapılarından hizmet verirler. Bu nedenle bir çok operatörden altyapı sorgulaması yaptırırsanız daha sağlıklı olur.
Bu arada port kalmamis sorguladım port kalmamis
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dediğim gibi altyapınız destekliyor anladığım kadarıyla ve portlar yoğunken değerlerin düşük olması normal böyle bir durumda onların insafına bağlı ve pek insaflı olmuyor operatörler bu tip konularda fakat şunu söyleyebilirim gerçekten bir port meselesi varsa ortada bunu anlamak için internetin yoğun kullanılmadığı (öğlen veya gece saatlerinde) bir hız testi yapmanız gerekiyor. Sonuç yüksek çıkarsa düşük çıkan zamanlar için sorun port yoğunluğundan kaynaklanıyordur. Eğer ki hala daha düşük alıyorsanız paket güncellemenizi tamamlamamış da olabilirler. Eğer ikinci durum söz konusuyla onu çözemeleri basit düzgün bir temsilci işinizi görür.
Ben hız yükseltmesini uygulamadan yaptım ondan olabilirmi

Port kalmaması gayet normal o durum ikinci bir hizmet almak isterseniz diye belirtilen kısım, benim dediğim şey ise direkt olarak size santral üzerinden sağlanan internet hizmeti burda bölgenize bağlı olarak yoğunluk fazlaysa hız problemi yaşıyor olabilirsiniz. Bu tip durumlarda yeterli veriyi burdan sağlamamız pek mümkün olmaz dediğim gibi test ederek anlayabilirsiniz veya düzgün bir temsilci ile iletişime geçebilirseniz yardımcı olacaktır.

Ben hız yükseltmesini uygulamadan yaptım ondan olabilirmi
Uygulamadan yaptığınız zaman otomatik olarak hizmet güncellemenizi sağlayan yazılım düzgün çalışmamış olabilir bir ihtimaldir. Zaten her halükarda bir temsilciyle konuşmanız gerekiyor. Uygulamadan yaptığınızı da ayrıca belirtebilirsiniz.

Aga bende altyapı sorguladığımda 70-80 arası değerler gösteriyorlardı ondan sonra mahalleye ve apartmana fiber geldi(kutu kurulumu yapılmadı direk kablo geldi ve öyle bıraktılar aylardır öyle) bi baktım altyapım fiber gözüküyor ttnetten gıbırnete geçtim arayıp sordum böyle böyle fiber kutusu yok diye dediler ozm size vdsl veririz bende ok dedim şuan 50 alıyorum hız testinde. Hat değerlerinide bıraktım :
1673963016821.png
1673963109640.png

Aga bende altyapı sorguladığımda 70-80 arası değerler gösteriyorlardı ondan sonra mahalleye ve apartmana fiber geldi(kutu kurulumu yapılmadı direk kablo geldi ve öyle bıraktılar aylardır öyle) bi baktım altyapım fiber gözüküyor ttnetten gıbırnete geçtim arayıp sordum böyle böyle fiber kutusu yok diye dediler ozm size vdsl veririz bende ok dedim şuan 50 alıyorum hız testinde. Hat değerlerinide bıraktım :
1673963016821.png
1673963109640.png
1673963434555.png

Ekler

• 1673963079459.png
    1673963079459.png
    8.7 KB · Hit: 34
BTK'yı hiçbir ISS takmıyor merak etmeyin. Zaten BTK yönetim kurulu bu ISS'lerin müdürleriyle, yöneticileriyle falan dolu. Sendeki sorun muhtemelen iç tesisattır. Talep açınca da iç tesisatı yenileyin derler kesin.

BTK'yı hiçbir ISS takmıyor merak etmeyin. Zaten BTK yönetim kurulu bu ISS'lerin müdürleriyle, yöneticileriyle falan dolu. Sendeki sorun muhtemelen iç tesisattır. Talep açınca da iç tesisatı yenileyin derler kesin.
Bina yeni 3 yıllık

Aga bende altyapı sorguladığımda 70-80 arası değerler gösteriyorlardı ondan sonra mahalleye ve apartmana fiber geldi(kutu kurulumu yapılmadı direk kablo geldi ve öyle bıraktılar aylardır öyle) bi baktım altyapım fiber gözüküyor ttnetten gıbırnete geçtim arayıp sordum böyle böyle fiber kutusu yok diye dediler ozm size vdsl veririz bende ok dedim şuan 50 alıyorum hız testinde. Hat değerlerinide bıraktım : Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
50 mbps de 14.5 snr çok iyi eğer bunu 8 e falan düşürürseniz minimum 80 mbps alırsınız belki 90

50 mbps de 14.5 snr çok iyi eğer bunu 8 e falan düşürürseniz minimum 80 mbps alırsınız belki 90
İlk başta kablo alıp yeni tesisat çekmeyi düşündüm ama dedim fiber gelirse gerek kalmaz hala gelecek fiber...

Geri