Neler Yeni

Yardım 7700xt ekran kartı değişim yaptım , sonuçlar nasıl ?

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Jiyu
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar.
Pc Hocası GG-13 sistemini kullanıyorum. Ryzen 5 7600 işlemci ve 7700xt ekran kartı ile. FSP CMT138 kasa ve 750w psu var.
Asus Dual 7700xt ekran kartımda CW sorunu olduğun için değişim istedim. Jelatinli sıfır kutu gönderdiler , seri numarası farklı diye söylediler.
Rica ettim , fullmark testlerinin yanında oyun testleri de yapar mısınız diye yaptık dediler fakat yine coil whine oluyor.
Not bırakmışlar bir de : coil whine standart düzeydedir diye... Yani asus gibi büyük bir firmanın ayıplı ürününü satıp nasıl standart diyebilirsiniz :(
Sizce test sonuçları nasıl ? Hangi testi yapabilirim ? 7600 işlemci ile görüntü alıyordum , acaba değişen kartı hiç kullanmayıp satsam başka kart mı alsaydım :(
Son olarak , daha önceki ekran kartı ve sistemin test sonuçları da bunlar. Rica etsem karşılaştırır mısınız ? Şu an ki ekran kartım güzel mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Linkteki olan eski ekran kartı , şimdi attıklarım ise yeni ekran kartı sonuçları

Ekler

• ekran kartı 1.png
    ekran kartı 1.png
    2.6 MB · Hit: 39
  • 11.png
    11.png
    258.6 KB · Hit: 33
  • 111.png
    111.png
    267.9 KB · Hit: 23
  • 1111.png
    1111.png
    275.9 KB · Hit: 33

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Berk
Selamun aleykum , hayırlı günler arkadaşlar.
Pc Hocası GG-13 sistemini kullanıyorum. Ryzen 5 7600 işlemci ve 7700xt ekran kartı ile. FSP CMT138 kasa ve 750w psu var.
Asus Dual 7700xt ekran kartımda CW sorunu olduğun için değişim istedim. Jelatinli sıfır kutu gönderdiler , seri numarası farklı diye söylediler.
Rica ettim , fullmark testlerinin yanında oyun testleri de yapar mısınız diye yaptık dediler fakat yine coil whine oluyor.
Not bırakmışlar bir de : coil whine standart düzeydedir diye... Yani asus gibi büyük bir firmanın ayıplı ürününü satıp nasıl standart diyebilirsiniz :(
Sizce test sonuçları nasıl ? Hangi testi yapabilirim ? 7600 işlemci ile görüntü alıyordum , acaba değişen kartı hiç kullanmayıp satsam başka kart mı alsaydım :(
Son olarak , daha önceki ekran kartı ve sistemin test sonuçları da bunlar. Rica etsem karşılaştırır mısınız ? Şu an ki ekran kartım güzel mi ?

Linkteki olan eski ekran kartı , şimdi attıklarım ise yeni ekran kartı sonuçları
Hocam asus tuf gaming 7800xt kullanıyorum en iyi serilerinden 7800xt nin çok yük altına binince cw bendede oluyor her hangi bir performansa etkisi olmadığı için fazla takmamak lazım nede olsa kaç w lik güç geçiyor içinden

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Jiyu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam asus tuf gaming 7800xt kullanıyorum en iyi serilerinden 7800xt nin çok yük altına binince cw bendede oluyor her hangi bir performansa etkisi olmadığı için fazla takmamak lazım nede olsa kaç w lik güç geçiyor içinden
Valorant oynuyorum , 600 fps alıyorum fakat şiddetli coil whine oluyor.
Doğal olarak fps i sabitliyorum ve ses azalıyor. Valorantta bile böyle yapıyorsa ekran kartı oyunlarda üzücü olmaz mı :(
RDR2 oynadım , onda da oluyor :( Tam performansta kullamanacak mıyım :(
Sorun yapmaz diyorsunuz ama sesin kendisi sorun zaten :(
Peki sonuçlar nasıl ?

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Berk
Doğal olarak fps i sabitliyorum ve ses azalıyor. Valorantta bile böyle yapıyorsa ekran kartı oyunlarda üzücü olmaz mı :(
Peki sonuçlar nasıl ?
Ekran kartından olduğuna eminmisin valorantta bende olmuyor kart fan bile açmıyor psuyu kontrol ettiniz mi ondan oluyor olabilir

Peki sonuçlar nasıl ?
Sonuçlar gayet normal

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Jiyu
Ekran kartından olduğuna eminmisin valorantta bende olmuyor kart fan bile açmıyor psuyu kontrol ettiniz mi ondan oluyor olabilir

Sonuçlar gayet normal
PSU'yu nasıl kontrol edeceğim ? ekran kartından oluyor çünkü ekran kartı değişim yaparken 6 gün yoktu.
ben de 7600 işlemci ile 100 fps valorant oynadım. Sıfır kapalı kutu 7700xt geldi , keşke açmasaydım da satsaydım 0 olarak.
Belki peşin taksitle 5070 alırdım :( Valorant fps i 240-300 yapınca ses azalıyor ama fps sınırı olmayınca direkt ses geliyor.

Sonuçlar gayet normal
önceki test sonuçlarıma bakıp kontrol eder misiniz ? orada power sonuçları da var.

değişim yapılan kart ile eski kart sonuçları arasında hangisi daha iyi ?

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Berk
PSU'yu nasıl kontrol edeceğim ? ekran kartından oluyor çünkü ekran kartı değişim yaparken 6 gün yoktu.
ben de 7600 işlemci ile 100 fps valorant oynadım. Sıfır kapalı kutu 7700xt geldi , keşke açmasaydım da satsaydım 0 olarak.
Belki peşin taksitle 5070 alırdım :( Valorant fps i 240-300 yapınca ses azalıyor ama fps sınırı olmayınca direkt ses geliyor.
Psu için program vardı hatırlıyamadım ordan yük verebilirsiniz veya kulağınız iyiyse oyundayken eğilip dinliyebilirsiniz

önceki test sonuçlarıma bakıp kontrol eder misiniz ? orada power sonuçları da var.

Yani çoğu kartta cw var bunun kaçarı yok gibi bir şey atıyorum 10/1 lik ihtimalde yoktur

• Beğen

gavanoz

80+
hocam bi video atma şansınız var mı ne kadar yüksek çıkıyor sesi acaba

• Beğen

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Berk

Hocam iki fotoyuda buraya atabilirmisiniz zor oluyor ikisinide karşılaştırmak

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Jiyu
Psu için program vardı hatırlıyamadım ordan yük verebilirsiniz veya kulağınız iyiyse oyundayken eğilip dinliyebilirsiniz

Yani çoğu kartta cw var bunun kaçarı yok gibi bir şey atıyorum 10/1 lik ihtimalde yoktur
OCCT power testi yapmıştım linkte var , psu için test o değil mi ? 95 derece diyor o açıdan üzücü..
Acaba termal macunu yanlış mı sürdüm bilmiyorum , her tarafa yaydım kare olarak sare kapattım hava soğutucu taktım

hocam bi video atma şansınız var mı ne kadar yüksek çıkıyor sesi acaba
video atılıyor mu donanım arşivine nasıl atacam ?

bu linkte işte fotolar :(

Ekler

• 1.1.png
    1.1.png
    982.7 KB · Hit: 10

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Berk
OCCT power testi yapmıştım linkte var , psu için test o değil mi ? 95 derece diyor o açıdan üzücü..
Acaba termal macunu yanlış mı sürdüm bilmiyorum , her tarafa yaydım kare olarak sare kapattım hava soğutucu taktım

video atılıyor mu donanım arşivine nasıl atacam ?

bu linkte işte fotolar :(
İşlemci cok ısınmış sizin onda bir yanlış montaj olabilir siz dediğimi yapın Yük altında eğilip psuyu dinleyin belki cw ondadır

• Beğen

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
just ReQo
Hocam bende Asus Dual RX 7800 XT vardı deli gibi cw vardı (forumda konu açmıştım) kartı servise gönderdim valla değişim çıkarmazlarsa THH'ye başvuracağım. Ama sizim durumunuz daha da karmaşık, değişim yapılam kartta bile sorun devam etmiş adınıza üzüldüm :(

• Üzgün

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Jiyu
İşlemci cok ısınmış sizin onda bir yanlış montaj olabilir siz dediğimi yapın Yük altında eğilip psuyu dinleyin belki cw ondadır
Valorant fps sınırını kaldırınca direkt cızırtı sesi geliyor.
Fps'i sabitleyince azalıyor. Ekran kartını fazla kullanınca bobinlerden ses geliyor , ekran kartında olması lazım.
Psu sesi nasıl bir şey cızırtı gibi mi ?

Hocam bende Asus Dual RX 7800 XT vardı deli gibi cw vardı (forumda konu açmıştım) kartı servise gönderdim valla değişim çıkarmazlarsa THH'ye başvuracağım. Ama sizim durumunuz daha da karmaşık, değişim yapılam kartta bile sorun devam etmiş adınıza üzüldüm :(
Tekrardan iade edemeyeceğim sanırım ama üzüldüm.. En azından 0 kutu göndermişlerdi.
Belki kapalı kutu diye 15-16'ya satardım , sonra da peşin taksitle 5070 alırdım. Asus dual kronik sorunlu sanırım.
Çünkü pc hocası 9-11-12-13 sistemlerinde asus dual kartlar var ve hepsinde coil whine şikayeti var.
Aylardır sistemleri araştırıyorum diğer sistemlerde hiç coil whine şikayeti görmedim bu kadar :(

• Üzgün
Reaksiyonlar: ReQo

byabo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
yusuf karahanlı
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Instagram
zencıbulluku
Steam
yok
Twitter
Yok
Facebook
Yok
Discord
Yok
Reddit
Yok
PlayStation ID
Yok
Xbox Live Gamertag
Yok
Steam ID
Yok
Epic Games
Yok
Origin
Yok
Battle.net
Yok
Oculus
Yok
Second Life
Yok
Discord
Yok
Twitch
Yok
YouTube
E elinize veriyim ozaman
Peki sonuçlar nasıl ?
Bendede coil whine oluyor hocam ama ben takmıyorum çok da büyük bir sorun değil bence

• Beğen
Top Bottom