78003XD Sıcaklıklar normal mi?

Ysfgms

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
283
İmzadaki sistemi kullanıyorum. 7800x3d işlemci ile Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB White bu sıvı soğutmayı kullanıyorum. Prime95 testinde işlemci en fazla 70 derece görüyor ancak frekans çok düşük 4300mhz civarı. Oyun oynarken özellikle last of part 2 oyununda ara geçişlerde shaderlar yüklenirken işlemci 85 dereceye kadar gidiyor. Ancak oyun başladığında 65-70 derece civarı seyrediyor. Stress testinde yüksek frekanslara ulaşamıyor bu durum soğutmaylamı alakalıdır? Pompa default olarak 2850 RPM'de sabit çalışıyor gözüküyor. Elimi borulara değdirdiğimde yada radyatörün üstüne getirdiğimde sıcak hava hissedemiyorum. Pompada arıza olma ihtimali nedir?

Eklemeyi unuttum. CPB ve PBO açık şekilde bu testler.

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    185.4 KB · Hit: 78
  • Desktop Screenshot 2025.08.05 - 16.26.49.06.webp
    Desktop Screenshot 2025.08.05 - 16.26.49.06.webp
    272.4 KB · Hit: 75
  • The Last of Us™ Part II Remastered Screenshot 2025.08.05 - 16.29.51.20.webp
    The Last of Us™ Part II Remastered Screenshot 2025.08.05 - 16.29.51.20.webp
    29.1 KB · Hit: 64
  • The Last of Us™ Part II Remastered Screenshot 2025.08.05 - 16.32.31.49.webp
    The Last of Us™ Part II Remastered Screenshot 2025.08.05 - 16.32.31.49.webp
    264.8 KB · Hit: 69
Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Bende 7800x3d ve Artic 3 420mm kullanıyorum. Bir deneyim Prime95. Ama bugün birkaç saat önce occt stres test yaptım. 77 derece geliyordu. Bende de sadece Precision Boost açık. Klimasız, Ankara/Sincan'da yaşıyorum.

Bende 7800x3d ve Artic 3 420mm kullanıyorum. Bir deneyim Prime95. Ama bugün birkaç saat önce occt stres test yaptım. 77 derece geliyordu. Bende de sadece Precision Boost açık. Klimasız, Ankara/Sincan'da yaşıyorum.
Frekans çok düşük 4300 mhz üstüne çıkamıyor bir sıkıntı var bence.

Bende de OCCT'de 4500 mhz'in üstüne çıkmıyor idi ama %100, tek çekirdeği fln kullanıyosa diye düşündüm bu stress programlar ile çok uzmanlığım yok. Ama bütün threadları, 16 seçtim, öyle yaptım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de düzenli olarak 90w hatta bir ara 106w çekiyordu :ROFLMAO:

Bende de OCCT'de 4500 mhz'in üstüne çıkmıyor idi ama %100, tek çekirdeği fln kullanıyosa diye düşündüm bu stress programlar ile çok uzmanlığım yok. Ama bütün threadları, 16 seçtim, öyle yaptım.

Bir de düzenli olarak 90w hatta bir ara 106w çekiyordu :ROFLMAO:
Dediğiniz gibi occt denedim sonuç böyle.

Ekler

• Desktop Screenshot 2025.08.05 - 17.07.48.23.webp
    Desktop Screenshot 2025.08.05 - 17.07.48.23.webp
    208.5 KB · Hit: 40
Aga yazıların niye gri :D neyse fotoğraflara baktım shader kısmı normal, STALKER 2 de de giriş kısmında da var bende 76 ya fln vurdum orda ondan sonra 60 larda seyrediyor ama kasa fanların sesinin artışı korkutuyor, nette baktıydım ekran kartın gölgeler için limiti açmışlar fln, ben bulamadım gerçi

Dediğiniz gibi occt denedim sonuç böyle.
Gayet güzel benimkinden 7 derece düşük, prime95 yapayım bende hangi ayarlar da çalıştırdın?

Aga yazıların niye gri :D neyse fotoğraflara baktım shader kısmı normal, STALKER 2 de de giriş kısmında da var bende 76 ya fln vurdum orda ondan sonra 60 larda seyrediyor ama kasa fanların sesinin artışı korkutuyor, nette baktıydım ekran kartın gölgeler için limiti açmışlar fln, ben bulamadım gerçi

Gayet güzel benimkinden 7 derece düşük, prime95 yapayım bende hangi ayarlar da çalıştırdın?
Hangi yazılarım gri anlamadım :D

SmallFFTs 8 seçili şekilde çalıştırdım.

Hangi yazılarım gri anlamadım :D

SmallFFTs 8 seçili şekilde çalıştırdım.
İlk yazın bir yere kadar siyah sonra gri olmuş zor okudum😂

Başlattım testi 10 dk sonra söylerim.

Prime95, sıcaklık max 67.3.

18 dk fln çalıştırdım, Small 8 hyper açıktı

Bence normal, anlık artış normal, özellikle o shader kısmı. Sen orada endişelendiysen STALKER 2'de gör (oynamadın diye varsaydım ama oynamışta olabilirsin) 😂

Macun ne kullanıyorsun?

Bence normal, anlık artış normal, özellikle o shader kısmı. Sen orada endişelendiysen STALKER 2'de gör (oynamadın diye varsaydım ama oynamışta olabilirsin) 😂

Macun ne kullanıyorsun?
Evet hocam stalker2 oynamadım :D şuanda mx6 sürülü sıvının kendi içinden çıkan.

Test sonuçları benim için daha iyi çıkabilirdi. En son macun değişimden sonra 10 derece fln bir kötü yönde bir değişiklik oldu. Macunu az sürdüm herhalde f açmayada üşeniyorum.

Evet hocam stalker2 oynamadım :D şuanda mx6 sürülü sıvının kendi içinden çıkan.
Bende mx6 👍🏻

Geri