StrangerIX
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,463
- İsim
- Baran Kut
Kim dediyse büyük saçmalıyor veya sentetik testlere (Cinebench,OCCT) fazla güvenmiş. Kule tipi ile kullanıyorum. CPU ağırlıklı oyunlarda bile 65'e zor yaklaşıyor (Nadiren yükleme ve oyun durdurma ekranlarında 70 derece 1 saniyelik spike görüyor). 4K oyun için aşırı rahat bir işlemci ve çektiği güce göre verdiği performans efsane. Muadili Intel işlemciler 2.5 katı güç çekip daha düşük performans veriyor.çok teşekkürler hocam kaydettim seçip bakıcam bunlara bazı yerlerde 240 soğutmaz o işlemciyi dedilerde ben çok ısınmasına sebep olacak oyunlar oynamıyorum zaten 5600 ü bile stok fanla oynuyorum oyunlar ısındırmadığı için
Kısacası kule tipi soğutma ile bile işini halledersin. Sıvı soğutma sadece biraz daha estetik katar sisteme ve genel performans olarak işlemciyi rahatlatır. Sentetik testlerini incele zaten 3d işlemcilerin hepsi ister sıvı ister kule tipi soğutma olsun en üst sıcaklık değerine yaklaşırlar. Hiçbir zaman o değeri aşmazlar ama. O yüzden kafan rahat olsun aldıktan sonra testlerde bu ısılar ne böyle deme. O işlemci o ısılara asla ulaşmıyor oyunlarda.