Neler Yeni

7800x3d için 360 mm sıvı soğutma önerir misiniz?

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,463
İsim
Baran Kut
çok teşekkürler hocam kaydettim seçip bakıcam bunlara bazı yerlerde 240 soğutmaz o işlemciyi dedilerde ben çok ısınmasına sebep olacak oyunlar oynamıyorum zaten 5600 ü bile stok fanla oynuyorum oyunlar ısındırmadığı için
Kim dediyse büyük saçmalıyor veya sentetik testlere (Cinebench,OCCT) fazla güvenmiş. Kule tipi ile kullanıyorum. CPU ağırlıklı oyunlarda bile 65'e zor yaklaşıyor (Nadiren yükleme ve oyun durdurma ekranlarında 70 derece 1 saniyelik spike görüyor). 4K oyun için aşırı rahat bir işlemci ve çektiği güce göre verdiği performans efsane. Muadili Intel işlemciler 2.5 katı güç çekip daha düşük performans veriyor.

Kısacası kule tipi soğutma ile bile işini halledersin. Sıvı soğutma sadece biraz daha estetik katar sisteme ve genel performans olarak işlemciyi rahatlatır. Sentetik testlerini incele zaten 3d işlemcilerin hepsi ister sıvı ister kule tipi soğutma olsun en üst sıcaklık değerine yaklaşırlar. Hiçbir zaman o değeri aşmazlar ama. O yüzden kafan rahat olsun aldıktan sonra testlerde bu ısılar ne böyle deme. O işlemci o ısılara asla ulaşmıyor oyunlarda.

Ghoul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Kemalhan Altay
Kim dediyse büyük saçmalıyor veya sentetik testlere (Cinebench,OCCT) fazla güvenmiş. Kule tipi ile kullanıyorum. CPU ağırlıklı oyunlarda bile 65'e zor yaklaşıyor (Nadiren yükleme ve oyun durdurma ekranlarında 70 derece 1 saniyelik spike görüyor). 4K oyun için aşırı rahat bir işlemci ve çektiği güce göre verdiği performans efsane. Muadili Intel işlemciler 2.5 katı güç çekip daha düşük performans veriyor.

Kısacası kule tipi soğutma ile bile işini halledersin. Sıvı soğutma sadece biraz daha estetik katar sisteme ve genel performans olarak işlemciyi rahatlatır. Sentetik testlerini incele zaten 3d işlemcilerin hepsi ister sıvı ister kule tipi soğutma olsun en üst sıcaklık değerine yaklaşırlar. Hiçbir zaman o değeri aşmazlar ama. O yüzden kafan rahat olsun aldıktan sonra testlerde bu ısılar ne böyle deme. O işlemci o ısılara asla ulaşmıyor oyunlarda.
peki kule tipi soğutma alsam ak400 falan soğutrmu hocam ? daha iyisimi lazım

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,463
İsim
Baran Kut

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar. Başlıktada belirttiğim gibi 360mm sıvı soğutma arayışım var. Bütçem 6k kadar çıkabilir. Yardımcı olan ve fikir veren herkese teşekkürler.
RGB olmaması sorun değilse açık ara en iyisidir.

alense34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
ismet aktaş
Kule tipi fan deneyebilirsin , 360mm bilemedim 240mm de yeterli
Mesaj otomatik birleştirildi:

RGB olmaması sorun değilse açık ara en iyisidir.
Ne ram lerde ne gpu larda nede fanlarda RGB olmaması en güzeli , güç tüketimi olsun , ve zamanla üzerindeki rgb de az da olsa ısı yapıyor . Görsel çok önemli değilse gereksiz rgb

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Kule tipi fan deneyebilirsin , 360mm bilemedim 240mm de yeterli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne ram lerde ne gpu larda nede fanlarda RGB olmaması en güzeli , güç tüketimi olsun , ve zamanla üzerindeki rgb de az da olsa ısı yapıyor . Görsel çok önemli değilse gereksiz rgb
Katılıyorum, aynı serilerin RGB versiyonları da var onlar bunlardan birkaç derece de olsa daha sıcak çalışıyorlar fandaki RGB yüzünden.

Ama konu sahibi RGB istiyorsa kendi tercihidir ona bir şey diyemem.

alense34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
ismet aktaş
Katılıyorum, aynı serilerin RGB versiyonları da var onlar bunlardan birkaç derece de olsa daha sıcak çalışıyorlar fandaki RGB yüzünden.

Ama konu sahibi RGB istiyorsa kendi tercihidir ona bir şey diyemem.
Benim sistemde rgb yasak gpu da oluyor bazen ona yapacak bişey yok :) Bu arada bazı kasa lar sıvı soğutucu sığmayabiliyor ona bakmıştır umarım , anakart ram bunlar bazen sıkıntı yaratıyor yer anlamında

Ghoul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Kemalhan Altay

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,463
İsim
Baran Kut
bu güzel gibi duruyor hocam sıvı soğutma kadar iş yaparmı ? alsam şuan 5600 lede kullanırım öbür sistemi düzene kadar
Hocam oyun için sıfır problem kullanırsın. Ağır işlemci görevlerinde sıvı soğutmalar ile ısı farkları en fazla 10 derece. O da en kaliteli sıvı soğutma ile bu kule tipi karşılaştırılınca. İşlemcinin kendisi kule tipi ile bile termal ısı sınırını geçmiyor. Bu sayede performansını her zaman full verebiliyor.

Testleri olması lazım youtube da. İnceleyebilirsiniz.

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Kenan Çelik

Sisteminizde expo açık mı?

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,463
İsim
Baran Kut
Bu sana attığım kule tipi soğutucu genel olarak kule tipi soğutucular arasında en iyisi. Üstelik fiyat-performans bir ürün.

Ghoul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
523
İsim
Kemalhan Altay
Hocam oyun için sıfır problem kullanırsın. Ağır işlemci görevlerinde sıvı soğutmalar ile ısı farkları en fazla 10 derece. O da en kaliteli sıvı soğutma ile bu kule tipi karşılaştırılınca. İşlemcinin kendisi kule tipi ile bile termal ısı sınırını geçmiyor. Bu sayede performansını her zaman full verebiliyor.

Testleri olması lazım youtube da. İnceleyebilirsiniz.
çok teşekkürler bilgilendirme için

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,463
İsim
Baran Kut
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR