- Konu Sahibi Konu Sahibi
O ayar kapalıyken işlemcinin 4.2 GHz üstüne çıkmaması lazım. Açtığın zaman 5 GHz'ye kadar çıkabilecek. Sıcaklıklarda falan artış olacak ama. Anakart modelin nedir?
O ayar kapalıyken işlemcinin 4.2 GHz üstüne çıkmaması lazım. Açtığın zaman 5 GHz'ye kadar çıkabilecek. Sıcaklıklarda falan artış olacak ama. Anakart modelin nedir?
Varsayılan olarak açık olması lazım hocam. BIOS'u kontrol ettin di mi?MPG B650 CARBON WIFI
Hocam şimdi şu şekilde nfs unbound da dlss ve cbp açıkken 180-190 fps dlss kapalı 157 fps falan alıyordum yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi dlss açık cbp kapalı 157 fps, dlss kapalı 130-140fps alıyorum. Days gone da ise 10fps kayıp var gibi gördüm.7800x3D şu anın en iyi oyun işlemcisi ama çok fazla ısınıyor daha fazla ısınmasını istemez ve şahsen kendim açmazdım.
Oyunu yeteri kadar akıcılıkta oynayabiliyorsam sessizliğe ve soğutmaya biraz daha önem veren taraftayım.
Evet kendiliğinden açıktı ben kapattım biraz önceVarsayılan olarak açık olması lazım hocam. BIOS'u kontrol ettin di mi?
Açık kalsın hocam. 80 dereceyi geçmediği sürece çok sıkıntı olmaz.Hocam şimdi şu şekilde nfs unbound da dlss ve cbp açıkken 180-190 fps dlss kapalı 157 fps falan alıyordum yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi dlss açık cbp kapalı 157 fps, dlss kapalı 130-140fps alıyorum. Days gone da ise 10fps kayıp var gibi gördüm.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Evet kendiliğinden açıktı ben kapattım biraz önce
knk intel sıcaklıklarına bi göz at derim 240 mm deepcool sıvı sogutma takılı aynı işlemci var 150 mhz overlocklu kullanıyorum windows vs her şey performansta cs 2 de 64 derece valoda 61 derece odamda sıcaktır günün her saati 20 25 derece sizin kasada ya da radyatörde problem var gibi7800x3D şu anın en iyi oyun işlemcisi ama çok fazla ısınıyor daha fazla ısınmasını istemez ve şahsen kendim açmazdım.
Oyunu yeteri kadar akıcılıkta oynayabiliyorsam sessizliğe ve soğutmaya biraz daha önem veren taraftayım.
AMD işlemci için 89 derece demiş fakat boştayken çok sıçrama oluyor sıcaklıklar şimdi açıkken 70-80 olan işlemci sıcaklığı ayar kapalıyken 50-60 oldu.Açık kalsın hocam. 80 dereceyi geçmediği sürece çok sıkıntı olmaz.
Bende lt520 sıvı soğutma var sen ayrı olarak mı oc ayarı yaptın?knk intel sıcaklıklarına bi göz at derim 240 mm deepcool sıvı sogutma takılı aynı işlemci var 150 mhz overlocklu kullanıyorum windows vs her şey performansta cs 2 de 64 derece valoda 61 derece odamda sıcaktır günün her saati 20 25 derece sizin kasada ya da radyatörde problem var gibi
hacım herkeste oluyor o benimde boşta 47 55 arası genelde 51 51 derece neki işlemci için hele ryzende buz sayılır sıçramalar bilgisayar açıkken illa telemetriler ıvır zıvır birton sistem servisi açık arkada 10 15 saniyede bir sıçrama olması normal 7-9 derece sonuçta yük biniyor işlemciye bu kadar korkmaAMD işlemci için 89 derece demiş fakat boştayken çok sıçrama oluyor sıcaklıklar şimdi açıkken 70-80 olan işlemci sıcaklığı ayar kapalıyken 50-60 oldu.
ryzen masterda overlock seçili elle bişi yapmadım gerekte yok valo 900 1100 fps arası alıyorum üstüne çıkamaya ne gerek varAMD işlemci için 89 derece demiş fakat boştayken çok sıçrama oluyor sıcaklıklar şimdi açıkken 70-80 olan işlemci sıcaklığı ayar kapalıyken 50-60 oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bende lt520 sıvı soğutma var sen ayrı olarak mı oc ayarı yaptın?
Hocam 68'e kadar fırladığı oldu video açıyorum birden 68'e fırladı sonra 50 ye geri düştü 50-55 arası takılıyor boşta.hacım herkeste oluyor o benimde boşta 47 55 arası genelde 51 51 derece neki işlemci için hele ryzende buz sayılır sıçramalar bilgisayar açıkken illa telemetriler ıvır zıvır birton sistem servisi açık arkada 10 15 saniyede bir sıçrama olması normal 7-9 derece sonuçta yük biniyor işlemciye bu kadar korkma
aga normallllllllll bendede aynısı oluyor steamı açarken 70 e fırlar 1 saniye sonra 50 ye geri düşüyorHocam 68'e kadar fırladığı oldu video açıyorum birden 68'e fırladı sonra 50 ye geri düştü 50-55 arası takılıyor boşta.
Evet kapalıyken 15-20 derece sıcaklık düşebiliyor. Bir de soğutucu olarak ne var hocam?AMD işlemci için 89 derece demiş fakat boştayken çok sıçrama oluyor sıcaklıklar şimdi açıkken 70-80 olan işlemci sıcaklığı ayar kapalıyken 50-60 oldu.
gözükmüyor biostan entegrated grfikleri disabled yap sende gözüküyorsa7800x3d kullanan arkadaslar dahili ekran karti sizdede gözükuyormu?
Gözüküyor, Bios üzerinden integrated graphics ayarı var 2 adet oluyor çoğu bios üzerinde, kapatmalısınız.7800x3d kullanan arkadaslar dahili ekran karti sizdede gözükuyormu?