Neler Yeni

7800X3D igpu overclock sonrası sistem açılmıyor

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Reaksiyon skoru
49,401
Birazcık frekans arttırıp gfx curve optimizer ile voltaj verdim ve şuan sistemde sadece anlık tepki var. Yarım saniye fanlar ve RGB geliyor ve sonrasında sistem kapanıyor
Bios reset, flashback, işlemci sok tak denedim ve sanırım garantiye yollamak dışında çözüm yok

anakart gitmiş gibi görünüyor. nedir anakart?

X3D İşlemcilerin hassas olduğunu biliyorduk ya igpu neden sıkıntı yaparki değişik durum .

Birazcık frekans arttırıp gfx curve optimizer ile voltaj verdim ve şuan sistemde sadece anlık tepki var. Yarım saniye fanlar ve RGB geliyor ve sonrasında sistem kapanıyor
Bios reset, flashback, işlemci sok tak denedim ve sanırım garantiye yollamak dışında çözüm yok
Kaç mv artirdin bir anda fazla artırmaman gerekir

B850 gaming plus, ama bence sorun işlemci kaynaklı gibi bios flashback sonrası düzelmesi gerekirdi bence
sorun anakart kaynaklı olduğunu düşünüyorum işlemci korumaya alsa bios flashbackten sonra düzelirdi

Ne diye iGPU overclockluyorsun ki? Hak etmiş gibisin biraz kusura bakma da.

Fişi cek. Anakart pilini çıkar.ramleri çıkar.
Bekle 15 dk. Sonra fişi tak ve ramsiz aç.
Sistem tepki verecektir.
Kapat tek ram tak. O şekilde aç. Görüntü gelmezse Ramin yerini değiştir. Sistem açılırsa kapat iki ram tak. ADuzekecektir. Olmazsa işlemci ölmüştür.

Fişi cek. Anakart pilini çıkar.ramleri çıkar.
Bekle 15 dk. Sonra fişi tak ve ramsiz aç.
Sistem tepki verecektir.
Kapat tek ram tak. O şekilde aç. Görüntü gelmezse Ramin yerini değiştir. Sistem açılırsa kapat iki ram tak. ADuzekecektir. Olmazsa işlemci ölmüştür.
İşlemci ölmüş. İşlemciyi sökünce fanlar sorunsuz dönüyor. Takıldıgı anda kısadevre gibi sistem acılıyor fanlar cok minik dönüyor tak gücü kesiyor. Ama bu aşırı kısa bir süre değil fanlar dönüyor yani bi yarım saniye falan.
Ne diye iGPU overclockluyorsun ki? Hak etmiş gibisin biraz kusura bakma da.
Gayet yaygın bir işlem aslında %30 civarı bir artış bile elde edilebiliyor. Ayrıca sadece Curve Optimizer ile işlemciyi bozabildiysem bu ciddi bir sorundur bios güncellemesi bile gerekebilir markaların bir şey yapması lazım.
sorun anakart kaynaklı olduğunu düşünüyorum işlemci korumaya alsa bios flashbackten sonra düzelirdi
Kaç mv artirdin bir anda fazla artırmaman gerekir
X3D İşlemcilerin hassas olduğunu biliyorduk ya igpu neden sıkıntı yaparki değişik durum .

İşlemci ölmüş. İşlemciyi sökünce fanlar sorunsuz dönüyor. Takıldıgı anda kısadevre gibi sistem acılıyor fanlar cok minik dönüyor tak gücü kesiyor. Ama bu aşırı kısa bir süre değil fanlar dönüyor yani bi yarım saniye falan.

Gayet yaygın bir işlem aslında %30 civarı bir artış bile elde edilebiliyor. Ayrıca sadece Curve Optimizer ile işlemciyi bozabildiysem bu ciddi bir sorundur bios güncellemesi bile gerekebilir markaların bir şey yapması lazım.
Geçmiş olsun garanti bisey yapar mı ki

şaşırtıcı. işlemcide üretim hatası olabilir curve optimizer dediğin devasa bi voltaj vermiyor sonuçta. umarım garantiden hallederler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,089,682
Üyeler
173,238
Son üye
farukbuyuk.
Geri