Neler Yeni

7800X3D Sistem şuan alınır mı?

kronoS58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
oguz
Bütçe
65000
Selamlar herkese,

Gamegaraj'ın Shark7A-RTX sistemini özelleştirerek kendime göre bir sistem yaptım -Resimde görebileceğiniz gibi-. Sistem gayet üst seviye yıllarca götürebilecek seviyede o konuda hiçbir problemim yok. Ancak benim merak ettiğim konu şuan bu sistem alınır mı, aklımdaki senaryoları yazıyorum sizinde düşünceleriniz merak ediyorum.

1- 9800X3D kasım ayında yayınlanacak ve 78000X3D fiyatları bi nebze düşecek.
Bu olasılığı çok yüksek bulmuyorum. Yabancı sistem kanalları izlediğimde 78000X3D'nin neredeyse bulunamadığını bulunsa bile 500 dolar gibi fiyatlardan satıldığını ifade ediyorlar. Hatta üretim hatlarını kapattıklarını da ifade edenler var, ne kadar doğru bilmiyorum.

2-Karaborsa'ya kadar düşen işlemcinin bitmesi ve 7700X / 7600X gibi işlemcilere düşerek ilerleyen yıllarda işlemci upgrade'ı atmak. Bu da mantıklı geliyor bana ancak şuan 1080p ekranım olduğu için ekran kartından çok işlemciye ağırlık bindireceğim. Ha diyebilirsiniz bu işlemciler işini görmeyecek mi, görür fazlasıyla görür. Ancak kendi paramla alacağım ilk sistem olacak ve yıllarca hiçbir sistem gereksinimine bakmadan oyunlar oynamak istiyorum bunu da 7800x3d den alacağımı düşünüyorum. (İşlemci konusunda bilgisi olan arkadaşlarım bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum).

3- Black friday ya da 11.11 gibi sözde! indirimlerden sistemi kovalamak. Bu da 1. şık gibi olacağını pek sanmıyorum, işlemci zaten bulunmuyor üstüne indirim bekliyorsun, komik geliyor.

4- Direkt çek sistemi. Kılçıksız, kafa rahat hesabı.

1730043014294.png

kronoS58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
oguz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

leapwyrm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet Öztürk
Bende aynı durumdayım ilk baktığım sistem sizinkiyle aynıydı.
sonra bir akradaşla konuştum sistemi burdan almış bir sıkıntı yok dedi.
yanına bir tane soğutucu koyup bu sistemi dizmeyi düşünüyorum 10k felan daha ucuza geliyor. bir kaç parça daha zayıf bir kaç parça daha güçlü.

pc1.png

kronoS58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
oguz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende aynı durumdayım ilk baktığım sistem sizinkiyle aynıydı.
sonra bir akradaşla konuştum sistemi burdan almış bir sıkıntı yok dedi.
yanına bir tane soğutucu koyup bu sistemi dizmeyi düşünüyorum 10k felan daha ucuza geliyor. bir kaç parça daha zayıf bir kaç parça daha güçlü.

Alıntıyı görüntüle
Siteyi bende gördüm son zamanlar ancak pek güvenemedim. Ayrıca şuan işlemciye aşırı bir yük vermeyeceğimi düşününce GTA6 çıkana kadar 7500f ile devam edip sonrasında sistem güncellemesi yapmayı planlıyorum. CS2, Apex,RDR2 gibi oyunları 7500f hayli hayli kaldırır keza

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Emirhan
Selamlar herkese,

Gamegaraj'ın Shark7A-RTX sistemini özelleştirerek kendime göre bir sistem yaptım -Resimde görebileceğiniz gibi-. Sistem gayet üst seviye yıllarca götürebilecek seviyede o konuda hiçbir problemim yok. Ancak benim merak ettiğim konu şuan bu sistem alınır mı, aklımdaki senaryoları yazıyorum sizinde düşünceleriniz merak ediyorum.

1- 9800X3D kasım ayında yayınlanacak ve 78000X3D fiyatları bi nebze düşecek.
Bu olasılığı çok yüksek bulmuyorum. Yabancı sistem kanalları izlediğimde 78000X3D'nin neredeyse bulunamadığını bulunsa bile 500 dolar gibi fiyatlardan satıldığını ifade ediyorlar. Hatta üretim hatlarını kapattıklarını da ifade edenler var, ne kadar doğru bilmiyorum.

2-Karaborsa'ya kadar düşen işlemcinin bitmesi ve 7700X / 7600X gibi işlemcilere düşerek ilerleyen yıllarda işlemci upgrade'ı atmak. Bu da mantıklı geliyor bana ancak şuan 1080p ekranım olduğu için ekran kartından çok işlemciye ağırlık bindireceğim. Ha diyebilirsiniz bu işlemciler işini görmeyecek mi, görür fazlasıyla görür. Ancak kendi paramla alacağım ilk sistem olacak ve yıllarca hiçbir sistem gereksinimine bakmadan oyunlar oynamak istiyorum bunu da 7800x3d den alacağımı düşünüyorum. (İşlemci konusunda bilgisi olan arkadaşlarım bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum).

3- Black friday ya da 11.11 gibi sözde! indirimlerden sistemi kovalamak. Bu da 1. şık gibi olacağını pek sanmıyorum, işlemci zaten bulunmuyor üstüne indirim bekliyorsun, komik geliyor.

4- Direkt çek sistemi. Kılçıksız, kafa rahat hesabı.

Alıntıyı görüntüle
Bu şekilde bir şey yapmak yerine hocam şöyle bir şey yaparsınız ileride de 9800x3d takarsınız çok daha mantıklı olur sizin için
2k monitör ile kullanacağınızı var sayıyorum zaten sistemi o yüzden darboğaz söz konusu olmayacaktır direkt 9800x3d çıktığı zaman al tak attığından 2 3 kat daha iyi olur hocam

1730063412428.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

7500f de sizi 2k da çokça tatmin eder hocam

Bir 4070 super + 7800x3d almak var bir de 4070 ti super + 7500f alıp ileride 9800x3d ye yükseltmek var 2. seçenek çok ama çok daha iyi bir seçenek olur gpu'yu yüksek tutuyorsunuz çok daha iyi

leapwyrm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet Öztürk
Bu şekilde bir şey yapmak yerine hocam şöyle bir şey yaparsınız ileride de 9800x3d takarsınız çok daha mantıklı olur sizin için
2k monitör ile kullanacağınızı var sayıyorum zaten sistemi o yüzden darboğaz söz konusu olmayacaktır direkt 9800x3d çıktığı zaman al tak attığından 2 3 kat daha iyi olur hocam

Alıntıyı görüntüle

7500f de sizi 2k da çokça tatmin eder hocam

Bir 4070 super + 7800x3d almak var bir de 4070 ti super + 7500f alıp ileride 9800x3d ye yükseltmek var 2. seçenek çok ama çok daha iyi bir seçenek olur gpu'yu yüksek tutuyorsunuz çok daha iyi
soğutma olarak thermalright ın peerless assassin yeterli olurmu biraz bakındım da 360mm bir sıvı soğutmaya pek gerek yok gibi. bu işlemci için aradaki 2k farka değermi ?
aaaq.png

52,358TL

Son düzenleme:

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Emirhan
soğutma olarak thermalright ın peerless assassin yeterli olurmu biraz bakındım da 360mm bir sıvı soğutmaya pek gerek yok gibi. bu işlemci için aradaki 2k farka değermi ?
Alıntıyı görüntüle
52,358TL
İleride 9800x3d alıp takacaksan 360mm öneririm hocam önerdiğim sıvı da güzel kalitelidir o yüzden önerdim yani sana kalmış

leapwyrm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet Öztürk
soğutma olarak thermalright ın peerless assassin yeterli olurmu biraz bakındım da 360mm bir sıvı soğutmaya pek gerek yok gibi

İleride 9800x3d alıp takacaksan 360mm öneririm hocam önerdiğim sıvı da güzel kalitelidir o yüzden önerdim yani sana kalmış
Düşünmüyorum pek.

https://forum.donanimarsivi.com/kon...lanlar-var-yardimci-olabilir-misiniz.1017446/ şu konuya bakabilir misin sana zahmet.

KDolunay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Salih
Aceleniz yoksa 9800X3D nin çıkışını bekleyin, piyasa gözlemine göre düşünün derim.
Şahsen benim acelem olduğu için piyasanın kalan 7800x3d li sistemlerinden çekmek zorunda kaldım.
7500F veya 7600 ile günü geçiştirmek sonra yükseltmek de tekrar uğraşmak isteyeceğim şeyler değildi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,876
Üyeler
163,231
Son üye
çağrıylmz
Top Bottom