8*4 Gskill Ramlerimin bir tanesi AuraSync olmuyor.

Squirtle48

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,943
Merhabalar.
Başlıktada yazdığım gibi 8*4 GSkill Trident Z RAM'lere sahibim.
Sistemi yeni topladım. Armoury Crate tüm ekipmanlarımı sorunsuz şekilde tanıdı.
Sadece bir tane Gskill RAM hiç bir şekilde program görmüyor.
Slot vs. değiştirdim yine aynı.
HWInfo'dan RAM'in içeriğine bakmak için girdim.
O ledinde renk değiştiremediğim RAM'i sistem marka atamıyor, resime bakınca anlayacaksınız.
Bu konuda ne yapabilirim?
RAM.webp

İlginç bir konu ilk defa görüyorum. Merak ettim takip edeceğim. Tek taktığınızda çalışıyor mu?
Sök takları ve başka slotları denemeyi zaten denemişsindir diye onları yazmıyorum varsay lütfen.
openrgb signalrgb gibi başka progları denediniz mi onlarda da durum aynı mı?
Aklıma ilk gelenlerden yola çıkarak bir şeyler yazacağım ama açıkcası sebebini bilmiyorum.
Anakartınızın marka modeli nedir?
Biosunuz güncel değilse, biosu güncelleyebilirsiniz.
Başka bir program varsa. örneğin klavye veya mouse için vs onları armory crate de birlikte hepsini kaldırıp. Sadece armory create tek ve tekrar baştan indirip deneyebilirsiniz.
Olmadı Gskillin kendi programı var onu deneyebilirsiniz. Gskill lightning mi öyle bir şey olması lazım adının.
Umarım donanımsal bir durum yoktur kolay gelsin hocam :)

İlginç bir konu ilk defa görüyorum. Merak ettim takip edeceğim. Tek taktığınızda çalışıyor mu?
Sök takları ve başka slotları denemeyi zaten denemişsindir diye onları yazmıyorum varsay lütfen.
openrgb signalrgb gibi başka progları denediniz mi onlarda da durum aynı mı?
Aklıma ilk gelenlerden yola çıkarak bir şeyler yazacağım ama açıkcası sebebini bilmiyorum.
Anakartınızın marka modeli nedir?
Biosunuz güncel değilse, biosu güncelleyebilirsiniz.
Başka bir program varsa. örneğin klavye veya mouse için vs onları armory crate de birlikte hepsini kaldırıp. Sadece armory create tek ve tekrar baştan indirip deneyebilirsiniz.
Olmadı Gskillin kendi programı var onu deneyebilirsiniz. Gskill lightning mi öyle bir şey olması lazım adının.
Umarım donanımsal bir durum yoktur kolay gelsin hocam :)
Selamlar hocam. RAM tüm slotları gezdi, PC'ye format attım, BIOS'um güncel, her şey normal olması gerektiği gibi.

Bu arada RAM çalışıyor, RGB kontrol edilemiyor, yani tek taktığımda da aynı, 4'lü veya 2'li taktığımda da aynı.

Sorun çıkaldan beri araştırıyorum. Gskill'de bu tarz vakalar ile karşılaşılabiliyormuş:
Aynı sıralı seri 8*4 RAM olmalarına rağmen 3 tanesi Gskill tarafından 1 tanesi Keyeye Communications tarafından üretilmiş ve aynı kutuya konmuş (garip) ve MSI'ın yazılım programı olsun, Armoury Crate olsun SPD bilgisinde Gskill görmeyince RAM'in RGB'lerini algılamıyormuş. Zaten bu programlar üzerinden çözemedim. Ama RAM'in çalışmasında Hz yükseltmede vs. herhangi bir problem olmuyor. Sadece SPD bilgisini çektiğinde istediği değeri görmediğinden RGB kontrolünü yapamıyorsunuz, buda can sıkıcı biraz.

OpenRGB, SingalRGB, Gskill yazılımlarını henüz denemedim, bugün deneyeceğim vakit bulursam, çözebilirsem yazarım yine.
Anakartım MSI x570s Edge Max Wifi.

Donanımsal ve yazılımsal bir problem değil. Tek çıkardığım sonuç SPD bilgisi, farklı firmanın yapmış olması. Olmazsa Gskill'e durum hakkında RMA yazısı yazacağım, belki değiştirirler, nede olsa ömür boyu garantili ürünler ve satarken RGB'yide pazarlıyorlar. Değiştirirler diye düşünüyorum. Tabi bu süreçte ben RAM'siz ne yaparım hiç bir fikrim yok. :ROFLMAO:

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Hocam ilgili konu şüphenizle çok örtüşüyor. Aynı model ramlerde farklı çipler bile olabiliyor. Üreticilerin fason ürettirmesi de aşina olduğumuz bir durum keşke sorunsuz üretebilselermiş. Büyük ihtimal fason ürettirirken rgb iletişimini aynı şekilde çözememişler. Umarım durumunuz çözülür iletişim kurdukan sonra cevaplarının ne olacağını merak ettim bizimle de paylaşmayı unutmayın. :)
Life time warranty diye belirtilen bildiğim kadarıyla bizim ömrümüz boyunca değil maalesef. Ayrıca her ülkenin garanti kapsam yasası farklı olduğundan o yasa neyse o uygulanıyor. Bizimkiler genelde 2 yıl. Mesela o asusun çoğu ürününde 3 ya da 4 yani firmanın insiyatifine göre de değişebiliyor. Life time warranty derken de çoğu firma ürünün üretim ömrünü firma ürün sonu diye terim ile tarih koyuyor o lifetime'ı yani o ömürü kast ediyorlar maalesef. Ama iletişim yoluyla yardımcı olmaları pek zahmetli değil cevap vereceklerini düşünüyorum. Ram şirketleri ile iletişim deneyimim olmadı ama Asus Gigabyte ve Asrock şirketleri ile anakartlar özelinde iletişime geçtiğimde merak ettiklerimi detaylı bir şekilde cevap vermiştiler. Sektörün genel etik kavramı bu şekilde diye gözlemledim. Ayrıca diğer rgb programlarını denedikten sonra geri bildiriminizi de merak ediyorum. Dediğim gibi umarım sorununuz çözülür ve görüşürüz. 🧿 :peepokalp: (y)

Hocam ilgili konu şüphenizle çok örtüşüyor. Aynı model ramlerde farklı çipler bile olabiliyor. Üreticilerin fason ürettirmesi de aşina olduğumuz bir durum keşke sorunsuz üretebilselermiş. Büyük ihtimal fason ürettirirken rgb iletişimini aynı şekilde çözememişler. Umarım durumunuz çözülür iletişim kurdukan sonra cevaplarının ne olacağını merak ettim bizimle de paylaşmayı unutmayın. :)
Life time warranty diye belirtilen bildiğim kadarıyla bizim ömrümüz boyunca değil maalesef. Ayrıca her ülkenin garanti kapsam yasası farklı olduğundan o yasa neyse o uygulanıyor. Bizimkiler genelde 2 yıl. Mesela o asusun çoğu ürününde 3 ya da 4 yani firmanın insiyatifine göre de değişebiliyor. Life time warranty derken de çoğu firma ürünün üretim ömrünü firma ürün sonu diye terim ile tarih koyuyor o lifetime'ı yani o ömürü kast ediyorlar maalesef. Ama iletişim yoluyla yardımcı olmaları pek zahmetli değil cevap vereceklerini düşünüyorum. Ram şirketleri ile iletişim deneyimim olmadı ama Asus Gigabyte ve Asrock şirketleri ile anakartlar özelinde iletişime geçtiğimde merak ettiklerimi detaylı bir şekilde cevap vermiştiler. Sektörün genel etik kavramı bu şekilde diye gözlemledim. Ayrıca diğer rgb programlarını denedikten sonra geri bildiriminizi de merak ediyorum. Dediğim gibi umarım sorununuz çözülür ve görüşürüz. 🧿 :peepokalp: (y)
Yani sorun bu kaynaklı gözüküyor, başka bir şey bulamadım ve bir çok kişi bundan dolayı benim yaşadığım olayı yaşamış. Çözüm herkeste farklı, biraz şansada bakıyor gibi. Mesela Asus, MSI Keyeye SPD tanıyacak bir güncelleme getirse problem kalmaz diye düşünüyorum ama gelde yapsınlar. :D

Lifetime ürünün ömrü boyunca olduğunu biliyorumda bu RAM'lere 3-4 yıllık ömür biçmemişlerdir diye düşünüyorum o yüzden şansımı o taraftada denemek istiyorum (tabii çözemezsem).

İnşallah çözerim, sağolun hocam. Yine olumlu olumsuz buraya bir ileti bırakırım o programlarla çalışacak mı çalışmayacak mı.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Geri