Neler Yeni

8 çekirdekli işlemci alıcam ama şu beni şaşırttı

peki 3600 x mi 2700x mi
Kesinlikle R7 2700X. 6 çekirdek günümüz için yazılım geliştirme kısmında minimum çekirdek sayısı artık. 2700X 3600'ı yazılım konusunda ezip geçer.
Not: evet 2700X 3600X'i de geçer. Yazılımdan bahsediyoruz.

Yazılım için çok güçlü bir sisteme gerek yok bütçeniz nedir ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biri de çıkıp demiyor ki 3600 + T6 ultra al.
ama izlediğim bir video ya göre 8 çekirdek daha iyi olur diyor mobil oyun ve uygulama geliştirmede

anlamadım biraz daha açıklarmısın mesela yazılım ve oyun
Şuanda bizzat unreal engine 4 üzerinde oyun geliştiriyorum (R5 2600X ile) ve bu işlemcinin bana ne kadar yetmediğini, 6 çekirdeğin ne kadar yetersiz olduğunu sana direkt gösterebilirim. En kısa sürede R9 3900X bulunan bir sisteme geçmeyi planlıyorum zaten.

Yani oyun geliştirme kısmı için çok çekirdek çok önemli. Minimum 8/16-10/20 çekirdekli işlemci öneririm. Ama tabi sırf çok çekirdek var diye 5 sene öncesinin sunucu işlemcisini almak da mantıklı bir olay değil.

Kim diyor onu ?
Bunu oyun geliştiren herkes söyleyecektir.

Bu arada sadece yazılım geliştirmekten bahsedecek olursak, R3 3300X/i3 10100 bile yeterli olacaktır başlangıç için.

Şuanda bizzat unreal engine 4 üzerinde oyun geliştiriyorum (R5 2600X ile) ve bu işlemcinin bana ne kadar yetmediğini, 6 çekirdeğin ne kadar yetersiz olduğunu sana direkt gösterebilirim. En kısa sürede R9 3900X bulunan bir sisteme geçmeyi planlıyorum zaten.

Yani oyun geliştirme kısmı için çok çekirdek çok önemli. Minimum 8/16-10/20 çekirdekli işlemci öneririm. Ama tabi sırf çok çekirdek var diye 5 sene öncesinin sunucu işlemcisini almak da mantıklı bir olay değil.

Bu arada sadece yazılım geliştirmekten bahsedecek olursak, R3 3300X/i3 10100 bile yeterli olacaktır başlangıç için.
ben r 7 2700 x mi r 5 3600 mü dersem çekirdek farkıyla r 7 2700x dersin yani doğru mu anladım

Hocam ikisi de 6 çekirdek ama güçleri bir mi?
2600x 6 çekirdek ve yetmiyor diye 3600 de öyle değil ki.
Tamam ikisinde de 6 çekirdek var ama güçleri aynı değil.
3600 testlerde 6 çekirdek olmasına rağmen 2700x'in hemen arkasında.
Arada aşırı fark yok, 2600x gibi geride değil. Çok güzel işlemci.
Teklide ise zaten çok daha iyi, 2700x yerine bu yüzden 3600 daha iyi.
Daha düşük TDP, daha yeni mimari ve güncelliği de cabası.

Hocam ikisi de 6 çekirdek ama güçleri bir mi?
2600x 6 çekirdek ve yetmiyor diye 3600 de öyle değil ki.
Tamam ikisinde de 6 çekirdek var ama güçleri aynı değil.
3600 testlerde 6 çekirdek olmasına rağmen 2700x'in hemen arkasında.
Arada aşırı fark yok, 2600x gibi geride değil. Çok güzel işlemci.
Teklide ise zaten çok daha iyi, 2700x yerine bu yüzden 3600 daha iyi.
Daha düşük TDP, daha yeni mimari ve güncelliği de cabası.
Ama olay sadece çoklu çekirdek performansında bitmiyor. Yanlış bilmiyorsam çoklu çekirdek performansı yakın olsa bile biri 8/16 diğeri ise 6/12 olduğundan dolayı oyun geliştirmek açısından daha avantajlı olacaktır. Ki performansı yakın desek bile aradaki çoklu çekirdek performansı yüzde 10 civarı gözüküyor ve aynı fiyata hiç azınsanmayacak bir fark.

Bunun yanında 3600 ün stok soğutucusu ile bu işler imkansıza yakın olur, ekstra soğutma almak zorunda kalacaktır bu da esktra maliyet demek.

Yani R7 2700X hem stok soğutucu sayesinde hem de çoklu çekirdek anlamında daha performanslı olmasıyla aynı fiyata daha iyi bir performans sunuyor, yazılım vb işleri için.

@Sadeceogrenmekistiyorum

Geri