Neler Yeni

8. Sınıfa Geçtim Ne Yapmalıyım?

Restorgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yusuf
Aga aban derslerine yazın, sosyal hayat filan boşver onları aban derslerine. Şu an bile başlayabilirsin. Hani diyorlar ya lise değil üniversite önemli diye. Palavra onların hepsi.
Örneğin bir yerde koşup uzağa zıplama var (koşma ve zıplama lise, zıpladığın yer üniversitesi puanın) o yerde bir tarafta (kötü lise) ayağında çivilerle batırılmış ayakkabı giyip koşup atlamani istiyorlar, diğer tarafta(iyi puanlı lise) rahat bir ayakkabı ile atlamanı istiyorlar. Sence bu yol önemli mi önemsiz mi? Kısacası hayvan gibi çalışıp güzel liseye git, sadece iyi ders vermek değil olay, kötü arkadaş çevresi de olabilir lisede kötü bir yere gidersen.

Impe

80+ Silver
Arkadaşlar iyi günler. Aslında başlıkta yazıyor her şey :D
Benim soracağım şeyler şunlar aslında:
1) Yaz tatilinde ders çalışmalıyım?
2) Tam olarak ne zaman çalışmaya başlamalıyım?
3) 7.sınıfın son konularını boşladım, şimdi başlayıp konuları pekiştireyim mi?
4) Aslında İzmir'de belediyenin dershanesi var, oraya gitmek istiyorum ama eğer pek yeterli olmaz diyorsanız ailemden özel dershaneye göndermelerini isteyebilirim. Ancak şuanda dershanelere 15K para vermek yerine 12. sınıfta 15K'lık dershanenin üstüne 15K daha koyup daha iyi bir dershaneye gönderirler kafasında düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Not: Dershane konusunda ise komşulardan, annemin arkadaşlarından duyma fiyatları söyledim. Fiyatı pek göz önünde bulundurmayın.
5) Önerebileceğiniz test kitapları var mıdır?

Sorularım bunlar, madde madde cevaplarsanız sevinirim. Açıkçası mesela YouTube'den izliyorum ama soru sormam gerekince :)...
Burada siz söylediğiniz zaman sizlere sorabilirim. O nedenle sizlere danışmak istedim.
bir kaçına cevap vercem öncelikle yaz tatilinde çalışmalısın ama şöyle demişsin ya 7nin son konularını boşladım diye onları çalış o konular geometri diye biliyorum 8 veya ondan sonraki hayatında geometri çok lazım olcak

Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Oğuz Çetinkaya
Instagram
oguzcetinkayaaa
Discord
NotOGUZC #1038
Arkadaşlar iyi günler. Aslında başlıkta yazıyor her şey :D
Benim soracağım şeyler şunlar aslında:
1) Yaz tatilinde ders çalışmalıyım?
2) Tam olarak ne zaman çalışmaya başlamalıyım?
3) 7.sınıfın son konularını boşladım, şimdi başlayıp konuları pekiştireyim mi?
4) Aslında İzmir'de belediyenin dershanesi var, oraya gitmek istiyorum ama eğer pek yeterli olmaz diyorsanız ailemden özel dershaneye göndermelerini isteyebilirim. Ancak şuanda dershanelere 15K para vermek yerine 12. sınıfta 15K'lık dershanenin üstüne 15K daha koyup daha iyi bir dershaneye gönderirler kafasında düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Not: Dershane konusunda ise komşulardan, annemin arkadaşlarından duyma fiyatları söyledim. Fiyatı pek göz önünde bulundurmayın.
5) Önerebileceğiniz test kitapları var mıdır?

Sorularım bunlar, madde madde cevaplarsanız sevinirim. Açıkçası mesela YouTube'den izliyorum ama soru sormam gerekince :)...
Burada siz söylediğiniz zaman sizlere sorabilirim. O nedenle sizlere danışmak istedim.
konulara geçme yazın okulla birlikte hareket et 7 den 8 e geçenlere diye bir kitap var onu alabilirsin yazın kitap oku paragraf çöz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aga aban derslerine yazın, sosyal hayat filan boşver onları aban derslerine. Şu an bile başlayabilirsin. Hani diyorlar ya lise değil üniversite önemli diye. Palavra onların hepsi.
Örneğin bir yerde koşup uzağa zıplama var (koşma ve zıplama lise, zıpladığın yer üniversitesi puanın) o yerde bir tarafta (kötü lise) ayağında çivilerle batırılmış ayakkabı giyip koşup atlamani istiyorlar, diğer tarafta(iyi puanlı lise) rahat bir ayakkabı ile atlamanı istiyorlar. Sence bu yol önemli mi önemsiz mi? Kısacası hayvan gibi çalışıp güzel liseye git, sadece iyi ders vermek değil olay, kötü arkadaş çevresi de olabilir lisede kötü bir yere gidersen.
genelde öyle yapanlar son 3 ayda bırakıyorlar çok nadir istisna olabiliyor babam öğretmen + bizzat deneyimledim çevremden

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Ben şuanda Mersin'in en iyi fen liselerinden birine okuyorum. Hayalimdeki liseye sırf matematik'te 6 yı 3 e bölüp 3 bulduğum için gidememiştim :D . Bunu söyleme sebebim tecrübeli olduğumu söylemek istememdi. Şimdi ilk olarak dershane'ye gerek yok. Tüm konuları okuldaki hocaların anlatıyor. Ve yeterli. Konular çok çok fazla olmadığı için dershaneye gidip tekrar tekrar aynı konuyu dinlemek mantıksız. Sadece matematik ve fen derslerinden özel ders al. Ve çok soru çözmeye değil. "Yeni nesil" soru çözmeye odaklan. Yani 100 soru çözeceğine yeni nesil 20 soru çöz daha iyi. Fakat yeni nesil soru çözmeden önce o konuyu iyi bilmen gerekiyor. O sebepten o konuyu öğrenince konuyla alakalı normal sorular çözerek pekiştir/iyice anla. Ardından yeni nesil soru çöz.

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi
Önce konuları pekiştirip baya yeni nesil soru çözmen gerekiyor genellikle hiç beklenmeyen tarzda sorular çıkıyor

yureksyz

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Ben dersi derste dinleyip anlayan tayfadaydım.(Tabi o zaman yüz yüze eğitim vardı.) LGS'ye 2 ay kala başladım çalışmaya ve istediğim lisede okuyorum şu an. Çok kasma sadece konulara çalış ve bol bol soru çöz, kitap oku. Hızlı okuyup anlamak YKS ve LGS'de öne taşıyor.

T.P.G.

80+ Titanium
Şu 3. madde gerçekten çok rahatlattı cidden :) Aslında biliyordum ama ya varsa diye bir düşünüyordum.
O zaman bende şimdiden en azından konulara bir göz gezdireyim. Matematik ile aram iyi, pek sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum.
Çok sağolun.
Matematik ile aran iyi ya, heh kara kediler girecek.

para israfı falan değil her konuyu 20 kez anlatıyor aklında kalmaması imkansız eğer sen yararlanamadıysan sıkıntı senin dershanendedir.
Hem para hem zaman israfı LGS için. Oraya gidip hafta sonunu bile zehir edeceğine rvde oturur test çözer konu tekrarı yapar sonra takılırsın kafana göre. YKS değil bir şey değil aynı konuyu sanki oturup kendim çalışamıyorum.

Son düzenleme:

safkdlklash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
540
İsim
Aykut
Instagram
aykonulldreinull
Steam
https://steamcommunity.com/id/aykutkxd/
Twitter
aykutkxd
Discord
vazgecmek
Bildiğim kadarı ile okyanus yayınları ve karekök yayınları zorlu matematik kitapları, bu kitapları çözebilirseniz ileriki zamanlarda LGS'de de yapabileceğinizi düşünüyorum. Yazdan çalışmaya başlayın fakat yazın kendinizi çok darlamayın. Dershaneye ben gittim pişmanım, ders için gittim ortam kurduk orada tavsiye etmiyorum dershaneyi :D

Ben 3.5k'ya İstanbul'da gitmiştim. İyi sallamışlar.
4kya İstanbul'da gittim 14k dershane yoktur heralde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,162
Üyeler
164,970
Son üye
kur4y
Top Bottom