Neler Yeni

8. Sınıfa Geçtim Ne Yapmalıyım?

Araba

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,031
İsim
araba
Dershane para israfı özel ders al Mat ve Fenden günlük adam akıllı 5 saat çalış (Son 1 ay hariç) garanti istediğin okula gidersin
Mesaj otomatik birleştirildi:

İstersen kaynak tavsiyesi yapabilirim
para israfı falan değil her konuyu 20 kez anlatıyor aklında kalmaması imkansız eğer sen yararlanamadıysan sıkıntı senin dershanendedir.

Arkadaşlar iyi günler. Aslında başlıkta yazıyor her şey :D
Benim soracağım şeyler şunlar aslında:
1) Yaz tatilinde ders çalışmalıyım?
2) Tam olarak ne zaman çalışmaya başlamalıyım?
3) 7.sınıfın son konularını boşladım, şimdi başlayıp konuları pekiştireyim mi?
4) Aslında İzmir'de belediyenin dershanesi var, oraya gitmek istiyorum ama eğer pek yeterli olmaz diyorsanız ailemden özel dershaneye göndermelerini isteyebilirim. Ancak şuanda dershanelere 15K para vermek yerine 12. sınıfta 15K'lık dershanenin üstüne 15K daha koyup daha iyi bir dershaneye gönderirler kafasında düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Not: Dershane konusunda ise komşulardan, annemin arkadaşlarından duyma fiyatları söyledim. Fiyatı pek göz önünde bulundurmayın.
5) Önerebileceğiniz test kitapları var mıdır?

Sorularım bunlar, madde madde cevaplarsanız sevinirim. Açıkçası mesela YouTube'den izliyorum ama soru sormam gerekince :)...
Burada siz söylediğiniz zaman sizlere sorabilirim. O nedenle sizlere danışmak istedim.
düzenli ve sistemli çalış ve haftada 1 gün kendine ayır rahatla stres yapmamaya çalış matematik soruları yeni nesil olacağı için bol soru çöz

DeH$et

80+ Silver
1) Yaz tatilinde ders çalışmanı önermem çünkü okul başladığı anda derslerine de başlayacaksın hiç ara vermeden :/
2) Okul başladığı gibi kademeli olarak ilk başlarda çok yüklenmeden çalışmaya baslamalisin.
3) 7. Sınıfın sana pek bı katkısının olacağını sanmıyorum fakat eğitim sistemi malum belli olmayabilir, bı göz gezdir. Ama 7. Sınıf konuları yerine 8. Sınıf konularına baksan daha yararlı olur, mesela 8. Sınıf İngilizcesine.
4) Dershane bu dönemde çok önemli bende gittim bu sene ve gerçekten katkısı oluyor. Belediyenin dershanesi nasıldır bilmiyorum fakat özel dershane kadar olacağını sanmıyorum. Özel dershane konusu ise ben hiç 15k ya dershane görmedim. 5-6k ya da dershane var ucuz bütçeli de olsa özel dershane daha iyi olur diye düşünüyorum.
5) Özel olarak Okyanus, Bilfen, Tudem, Palme veya Tonguç öneririm bir çoğunu bu sene lgsye hazırlanırken kullandım. Mutlaka her dönem en az iki tane paragraf kitabı bitirmeye çalış çünkü acayip katkısı oluyor(normalde çok kitap okumuyorsan). Paragraf için ; Karekök, paragrafon, okyanus önerebilirim.
{YTD}

Söyleyeceklerim bu kadar. Kendini çok kasma çevrenden de çok etkilenme ki sadece sınava odaklan. Sınav dünyanın sonu değil bunu da unutma derim.

Araba

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,031
İsim
araba
Ki ayrıca çok yüksek puan alan arkadaşım var hiçbiri dershaneye gitmedi gidenlerde memnun kalmadığını etkisinin olmadığını söylüyor Özel ders almak çok daha mantıklı bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tahminlerine dayanarak söyleyebilir misin
fazla altını almazdım ama 20 puanla binlerce kişinin önüne geçiyorsun ve 20 puan eksik alsaydım şuan ki okuluma gidemezdim .

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Mahalle baskısı yapıp dershaneye gitmeye pek gerek yok. Eksiğiniz olan bir ders varsa özel dersle kapatırsınız bence. Belediyenin dershanesi beleşse oraya da gidilebilir ama illa gitmiş olmak için gitmeye gerek yok.

Bir diğer yapılması gereken şey ise işsiz gibi forumda dolaşmamak olur.

Top Bottom