tavukpilavci
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2
- İsim
- Kadir Dönder
1) Çalışmak zorundasın.Seneye konuları rahat kavrayabilmen için.Arkadaşlar iyi günler. Aslında başlıkta yazıyor her şey
Benim soracağım şeyler şunlar aslında:
1) Yaz tatilinde ders çalışmalıyım?
2) Tam olarak ne zaman çalışmaya başlamalıyım?
3) 7.sınıfın son konularını boşladım, şimdi başlayıp konuları pekiştireyim mi?
4) Aslında İzmir'de belediyenin dershanesi var, oraya gitmek istiyorum ama eğer pek yeterli olmaz diyorsanız ailemden özel dershaneye göndermelerini isteyebilirim. Ancak şuanda dershanelere 15K para vermek yerine 12. sınıfta 15K'lık dershanenin üstüne 15K daha koyup daha iyi bir dershaneye gönderirler kafasında düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Not: Dershane konusunda ise komşulardan, annemin arkadaşlarından duyma fiyatları söyledim. Fiyatı pek göz önünde bulundurmayın.
5) Önerebileceğiniz test kitapları var mıdır?
Sorularım bunlar, madde madde cevaplarsanız sevinirim. Açıkçası mesela YouTube'den izliyorum ama soru sormam gerekince ...
Burada siz söylediğiniz zaman sizlere sorabilirim. O nedenle sizlere danışmak istedim.
2) Temmuzun son haftasına kadar dinlen ama çalışacağın haftayı beklemeden lgs de çıkacak konuları ve defter kitap gibi eksikleri tamamla.Yani çalışmaya hazır ol.
3) LGS'de hangi konular çıkıyorsa onlara ağırlık ver,eğer bu konular dahilinde ise ve seneye göreceğin konuların içinde ise tekrar et ancak 8.sınıf konuları bi nebze daha önemli.
4) 15K parayı asla verme;verececeksen eğer şimdiden şunu kabul edeceksin:Okul-dershane-ev-spor üçgeninden asla dışarı çıkmayacaksın,pc başına pazar günleri max 3 saat oturacaksın.İnsanlar istedikleri kadar konuşabilir:'' yok sınav kolay halledersin,yok o kadar çalışma,hayatın kitap olmasın'' bu cümleleri kuran arkadaşın,akraban,dostun kim varsa dinlemeyeceksin.
Bu boş bahaneler tembellikten çıkar.Bak 4 yıl nasıl geçti anlamadım.TEOG'a girdiğim çıktığım günü hatta çözdüğüm soruları hatırlıyorum.Darbe yaşadım,hayatımda bir sürü olay yaşadım,2 kere intihar etmeyi deneyecek kadar sıkıntı çektim.Benim durumları boşverecek olursak,lise dediğin şey çok çok önemli.
Şöyle düşün:Seninle birlikte %2 lik dilime girmiş ve 480 490 puan almış çalışkan insanlarla bir arada ders görüyorsun.Muazzam bir şey.İnsan kalitesi seni de etkileyecektir.Ders gördüğün hocaların kalitesi de bir artı olacaktır.(Yav ben 200 puanlık okula girdim hocalar iyidi gibi spesifik şeyleri de aklından çıkar yazanları da takma.Adı üstünde nadir-spesifik olaylar bunlar.)
Üniversiteye daha rahat girmek istiyorsan yüksek puan ve dilime sahip ,kaliteli hocalarla eğitim göreceğin bir okulu seç.Üniversiteye girmeyi dert etme.Lise gibi değil üniversite.Üniversite de kendini geliştirip meslek yapıyorsun ama lise öyle bir şey değil.Lise de eğitim ve insanlar kötü ise gelişmen zor ama ünide tamamen kendi çabalarınla gelişiyorsun.
Meslek Lisesi mevzusuna gelirsek eğer diyorsan abi ben kitapla vs uğraşmak istemiyorum kafam basmıyor,o zaman kaliteli bir meslek lisesine gidebilirsin.Okulun sunduğu avantajlar ne? Hangi bölüm var ve burada kendimi nasıl geliştirebilirim,okulun firmalarla anlaşmaları var mı,stajları nerelerde yapıyorsun gibi.Meslek lisesine ön yargısı olan arkadaşlar boşa kürek çekmeyin,1 sene bağcılar meslek lisesinde okuduğum için neler dönüyor biliyorum.Bizim okulda iti kopuğu da vardı eyvallah ama okulun imkanları iyiydi.Bir kere Citreon bölge müdürünün okula gelip konuşma yaptığını vs biliyorum ve harika bir şey bu.Citreon-renault gibi firmalarla anlaşmaları vardı mesela renault megane getiriyorlar arabayı söküyorsun takıyorsun her detayını öğreniyorsun.Al sana garanti meslek.
Herşeyi araştır.Hedefini belirle ve çalışmayı bırakma.Sporu bırakma(yapmıyorsan derhal başla).Umarım kazanırsın.Şahsen benim çektiğim problemleri çekmezsin.