HoYeon Jung
80+ Gold
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Yoktur hocam zaten, düzelttim onu. Yanlış duymuşum insanlardan4kya İstanbul'da gittim 14k dershane yoktur heralde
Yoktur hocam zaten, düzelttim onu. Yanlış duymuşum insanlardan4kya İstanbul'da gittim 14k dershane yoktur heralde
İnşallah hocam. Galiba 9. sınıf ve 10. sınıf TYT oluyor.Kardeşim 9.sınıfı salmaman gerekmekte bunun sebebi 9.sınıf bir sınavın yarısımı neydi TYT mi neydi bizim lise biteli oldu bi 4 sene falan sen elinden ipi bırakma gerisi gelir adam gibi üniversite kazan hayallerini yaşa
1- çalışırsan iyi olur ama ders için yazını çöp etme 2-3 saat çalış sabahtan akşama kadar oturma kitap başında şimdiden miden bulanırArkadaşlar iyi günler. Aslında başlıkta yazıyor her şey
Benim soracağım şeyler şunlar aslında:
1) Yaz tatilinde ders çalışmalıyım?
2) Tam olarak ne zaman çalışmaya başlamalıyım?
3) 7.sınıfın son konularını boşladım, şimdi başlayıp konuları pekiştireyim mi?
4) Aslında İzmir'de belediyenin dershanesi var, oraya gitmek istiyorum ama eğer pek yeterli olmaz diyorsanız ailemden özel dershaneye göndermelerini isteyebilirim. Ancak şuanda dershanelere 15K para vermek yerine 12. sınıfta 15K'lık dershanenin üstüne 15K daha koyup daha iyi bir dershaneye gönderirler kafasında düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Not: Dershane konusunda ise komşulardan, annemin arkadaşlarından duyma fiyatları söyledim. Fiyatı pek göz önünde bulundurmayın.
5) Önerebileceğiniz test kitapları var mıdır?
Sorularım bunlar, madde madde cevaplarsanız sevinirim. Açıkçası mesela YouTube'den izliyorum ama soru sormam gerekince ...
Burada siz söylediğiniz zaman sizlere sorabilirim. O nedenle sizlere danışmak istedim.
Aynen neyse ben lgsye gireli bu sene geçmesi ile 2 sene olmuş oldu sana birkaç tavsiyem var.Yoktur hocam zaten, düzelttim onu. Yanlış duymuşum insanlardan
Hedefine göre değişir. Hedefin 450 puan üstünde iyi bir nitelikli Anadolu lisesi veya giriş-orta seviye bir fen lisesiyse yazın ufaktan çalışmaya başlayabilirsin. Hedefin daha yüksekse, Ankara Fen gibi iyi fen liselerine girmek istiyorsan Mayıs gibi çalışmaya başlamalıydın. Hedefin 400 üstüyse, iyi bir Anadolu'ya gireyim yeter diyorsan Ekim gibi çalışmaya başlayabilirsin. Korkuların, paranoyan olmasın. Stres yapma. Odaya kapanıp 7/24 ders çalışmanı gerektirecek bir durum yok. Ama öyle ''yaw boşver moruq önemsiz bi sınav işte ya gel bi valorant atak'' diyip yan gelip yatman da doğru olmaz. İyi bir üniversite kazanamayıp asgari ücretle çalışınca pişman olursun.Arkadaşlar iyi günler. Aslında başlıkta yazıyor her şey
4) Aslında İzmir'de belediyenin dershanesi var, oraya gitmek istiyorum ama eğer pek yeterli olmaz diyorsanız ailemden özel dershaneye göndermelerini isteyebilirim. Ancak şuanda dershanelere 15K para vermek yerine 12. sınıfta 15K'lık dershanenin üstüne 15K daha koyup daha iyi bir dershaneye gönderirler kafasında düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Not: Dershane konusunda ise komşulardan, annemin arkadaşlarından duyma fiyatları söyledim. Fiyatı pek göz önünde bulundurmayın.
Sorularım bunlar, madde madde cevaplarsanız sevinirim. Açıkçası mesela YouTube'den izliyorum ama soru sormam gerekince ...
Burada siz söylediğiniz zaman sizlere sorabilirim. O nedenle sizlere danışmak istedim.
Ve bu arada dershane de tavsiye ederim bu sene gitmiştim okullar online eğitim verirken ben dershaneye yüz yüze gidiyordum çok faydasını gördüm. 8'inci sınıfta bizim okulun kendi kursu vardı zaten hafta sonları bazı okullar yapıyor yoksa bence mutlaka git.Hedefine göre değişir. Hedefin 450 puan üstünde iyi bir nitelikli Anadolu lisesi veya giriş-orta seviye bir fen lisesiyse yazın ufaktan çalışmaya başlayabilirsin. Hedefin daha yüksekse, Ankara Fen gibi iyi fen liselerine girmek istiyorsan Mayıs gibi çalışmaya başlamalıydın. Hedefin 400 üstüyse, iyi bir Anadolu'ya gireyim yeter diyorsan Ekim gibi çalışmaya başlayabilirsin. Korkuların, paranoyan olmasın. Stres yapma. Odaya kapanıp 7/24 ders çalışmanı gerektirecek bir durum yok. Ama öyle ''yaw boşver moruq önemsiz bi sınav işte ya gel bi valorant atak'' diyip yan gelip yatman da doğru olmaz. İyi bir üniversite kazanamayıp asgari ücretle çalışınca pişman olursun.
1) 4 işlem, yazım kuralları gibi seyleri halledecek kadar calışsan yeter (hızını gelistir yani)Arkadaşlar iyi günler. Aslında başlıkta yazıyor her şey
1) Yaz tatilinde mutlaka ders çalış, fakat çok sıkma yoksa sene sonunu görmeden bunalırsın.
2) Kendine biraz zaman ayır, mesela örnek ilk 1 ay senin olsun, geri kalan zamanda az az ama öz çalış.
3) Sadece 8. sınıf çıkacak olsa bile eksik konuların temel olarak üstünden geç, özellikle Türkçe dersinde dil bilgisi konuları önemli. Ayrıca Fen Bilimleri dersin iyi değilse biraz yoğunlaşabilirsin, çünkü 8. sınıfta konular çok dağınık.
4) Eğer zaten başarılı ve kolay anlayan bir öğrenciysen şuanda dershaneye gitmene gerek yok. İnternetteki kaynakların yeterli olacağını düşünüyorum. Baktın olmuyor ailene danışırsın, olmadı buraya yazarsın.
5) Önerebileceğim test kitabı yok ama, ama test konusunda çok dikkatli olmalısın. Özellikle hala ders çalışma alışkanlığı kazanamadıysan zorlandığın derslerde diğerlerine nazaran daha kolay, ince test kitapları al ki seni hem teşvik etsin hem de zorlayıp dersten soğutmasın. Ayrıca her dersten bir sürü test kitabı almana gerek yok. Ama mutlaka sınav derslerinden orta-üst düzey, özellikle yorumlama becerini sınayacak kaynak almalısın. İngilizce konusunda ise ne müfredattan geri kalma yeter, çok zorlayabileceklerini sanmıyorum.
Son olarak buradaki arkadaşların önerdiği kaynakları almadan önce öğretmenlerine de sor. İyi çalışmalar...
1) 4 işlem, yazım kuralları gibi seyleri halledecek kadar calışsan yeter (hızını gelistir yani)
2) okullar basladıktan ortalama 2 hafta sonra
3) senin tercihin çok kaybın olmaz
4) kendin oturup ders yapabiliyorsan dershaneye cok başvurma genelde laylaylom oluyo
5)hız,okyanus,nar test,süper matematik,fen vb.
LGS de %48 sıralama gibi kötü bir derece yapmaman için biraz çalışman gerek.
Hedefine göre değişir. Hedefin 450 puan üstünde iyi bir nitelikli Anadolu lisesi veya giriş-orta seviye bir fen lisesiyse yazın ufaktan çalışmaya başlayabilirsin. Hedefin daha yüksekse, Ankara Fen gibi iyi fen liselerine girmek istiyorsan Mayıs gibi çalışmaya başlamalıydın. Hedefin 400 üstüyse, iyi bir Anadolu'ya gireyim yeter diyorsan Ekim gibi çalışmaya başlayabilirsin. Korkuların, paranoyan olmasın. Stres yapma. Odaya kapanıp 7/24 ders çalışmanı gerektirecek bir durum yok. Ama öyle ''yaw boşver moruq önemsiz bi sınav işte ya gel bi valorant atak'' diyip yan gelip yatman da doğru olmaz. İyi bir üniversite kazanamayıp asgari ücretle çalışınca pişman olursun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ve bu arada dershane de tavsiye ederim bu sene gitmiştim okullar online eğitim verirken ben dershaneye yüz yüze gidiyordum çok faydasını gördüm. 8'inci sınıfta bizim okulun kendi kursu vardı zaten hafta sonları bazı okullar yapıyor yoksa bence mutlaka git.
Aynen neyse ben lgsye gireli bu sene geçmesi ile 2 sene olmuş oldu sana birkaç tavsiyem var.
1-yazın çok kasma kendini dinlen çünkü yorucu bir sene olucak paragraf çözmeni tavsiye ederim
2-çalışmaya okulla eş zamanlı DÜZENLİ bir şekilde programlı bir şekilde başla.
3-dershane tavsiye ederim hele bu seneki gibi aç kapa olursa yararını çok görüceksin.
4-nartest,hız,okyanus,Ankara yayın önerilerim ayriyettten palmeye bakabilirsin
1- çalışırsan iyi olur ama ders için yazını çöp etme 2-3 saat çalış sabahtan akşama kadar oturma kitap başında şimdiden miden bulanır
2-şimdi ? yarın ? ne zaman hazır hissediyorsan
3- bir göz at yeter ben girdiğimde 5. 6. sınıf agırlıklı cıkmıstı
4-lise önemli olsa da benim gözümde üniversite kadar önemli değil bence dershaneye gerek yok belediye yerine git bende belediye kursuna gitmiştim en azından okuldan sonra pekiştirme iyi oluyor
5-yok
Hepinize çok teşekkür ederim. Hedefim İzmir Atatürk Lisesi. Sanırsam şimdiden ufaktan başlayayım. Okullar açıldığı zaman üstüne düşerim. Haftasonu kursları bizim okulda da var, gidebilirim. Dershane olarakta dediğim gibi belediyenin ücretsiz dershaneleri var, tanıdıklarım gitti ve en azından kitapları almak için girmemi söylüyorlar. Sınavları ağustos ayı gibi başlayacak, oraya girmeyi düşünüyorum. Çünkü şu korona lanetinin henüz bittiğini düşünmüyorum. Okullar gene açılıp kapanacağını düşünüyorum ve bu nedenle giderim yüksek ihtimal. Hepinize çok teşekkür ederim. Kitaplar hakkında da öğretmenlerime danışırım çok teşekkür ederim. Okyanus ve Hız Yayınları'nı herkes tavsiye ediyor. 7. sınıfta sadece matematiğin son konularını boşladım diyebilirim. Diğer derslerimi hemen hemen iyi anladım. En azından ufağından 7. sınıf ders kitaplarına bakıp konuları anlamaya çalışayım. Ders çalışmaya da müfredatla başlarım ancak onlara da ufaktan göz gezdireyim. Hepinize çok teşekkür ederim, iyi günler dilerim. Çok sağolun.Yaz tatilinde paragraf kitabı al Bi tane onu çöz