Neler Yeni

80 Bin TL sistem önerisi

Quick.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Mustafa Erbaş
Bence kürşat hocamın attığı sistemden daha iyisini bulamazsınız parça kaliteside gayet üst seviye ben olsam gözüm kapalı alırdım

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,001
İsim
Selim
Arkadaşlar bu fiyatlarda 4080 veya 4070 ti olabiliyorsa güzel işlemci olarak i7 veya amd kısmında amd 9 serisine bakıyorum fps odaklı bir sistem istiyorum sizce bu fiyatlarda nasıl bir bilgisayar toplarım cevaplarınızı bekliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir yardımcı olsanız?
80k ya 4070ti ya da rx7900xt toplamayı başarırsınız burda ki gruba bakarak iş yaparsanız 👍 bu bütçeye 4090 takılır ya da anakart ve işlemci çok üst seviye olsun derseniz 4080 ve ya 4080ti takarsiniz 👍 ama dönüp dolaşıp siz 80k ya rx7900 takın👍👍

HarbiyeliTRe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Emirhan Trm
80k ya 4070ti ya da rx7900xt toplamayı başarırsınız burda ki gruba bakarak iş yaparsanız 👍 bu bütçeye 4090 takılır ya da anakart ve işlemci çok üst seviye olsun derseniz 4080 ve ya 4080ti takarsiniz 👍 ama dönüp dolaşıp siz 80k ya rx7900 takın👍👍
Amd ekran kartı bu nesilde tercih etmek istemem doğrusu.

Cfm hava akış miktarı oluyor ne kadar yüksek olursa o kadar hava akımı iyi olur pompa devri de aynı şekilde ne kadar yüksek olursa o kadar kaliteli ısı iletimi sağlar
Tamamdır hocam sizin attığınız sistemi kayda alıp üstünde düşüneceğim.

Kürşat Bey

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Amd ekran kartı bu nesilde tercih etmek istemem doğrusu.

Tamamdır hocam sizin attığınız sistemi kayda alıp üstünde düşüneceğim.
Nasıl isterseniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Talha Sadık
O zaman ben işlemci olarak 7900x3d tercih ediyorum 4070 ti ile darboğaz yapar mı?

Elimde Ram var hocam işlemcide amd seçeceğim ona göre bir önerin var mı?

Sıvı soğutucu önerisi yapabilirmisiniz?
valla ben kendimde intel kullanıyorum intel daah çok tavsiye ederim evet baktığında amd nin performansı daha iyi gibi duruyor ama uzun vadede intelin yazılım desteğinden dolayı performans daha yavaş düşüyor o yüzden de ömrü uzuyor.

HarbiyeliTRe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Emirhan Trm
valla ben kendimde intel kullanıyorum intel daah çok tavsiye ederim evet baktığında amd nin performansı daha iyi gibi duruyor ama uzun vadede intelin yazılım desteğinden dolayı performans daha yavaş düşüyor o yüzden de ömrü uzuyor.
Birde intel cs go ve belli fps oyunlarında daha performanslı lakin aradayım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Talha Sadık
Birde intel cs go ve belli fps oyunlarında daha performanslı lakin aradayım.
hepsinden önce şöyle bir durum var sen sistemi 2 sene sonra değişmek için almıyorsun uzun vadede intelin yazılım desteği iyi olduğu için her türlü kazandırıyor ben 12600kf kullanıyorum cayır cayır iş yapıyor amd kötü demem asla ama üst segmentte bence intel.

HarbiyeliTRe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Emirhan Trm
hepsinden önce şöyle bir durum var sen sistemi 2 sene sonra değişmek için almıyorsun uzun vadede intelin yazılım desteği iyi olduğu için her türlü kazandırıyor ben 12600kf kullanıyorum cayır cayır iş yapıyor amd kötü demem asla ama üst segmentte bence intel.
Ama şimdi ben 2 nesil sonra işlemci değiştirmek istediğimde intelde sıkıntı çıkaracak diye düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Talha Sadık
Ama şimdi ben 2 nesil sonra işlemci değiştirmek istediğimde intelde sıkıntı çıkaracak diye düşünüyorum.
ben o olaay çok katılmıyorum hocam güzel bi işlemci aldıysan eğer zaten iki senede değişmiyosun genelde e daha uzun vadede de amd nin de kaç yıl giyçeği belirsiz sonuç olarak kesin değil hep aynı kalacağı.

kısa sürede yükseltme şçyle mantıklı sadece sen gider ryzen 7600 alırısın zaten çok üst segment değildir iki üç sene sonra ryzen 9 artık o ara kaç varsa onunla değişirsin eyvallah ama senin işlemci zaten i7 son nesil 2 sene sonra eskimeyecek zaten.

HarbiyeliTRe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Emirhan Trm
ben o olaay çok katılmıyorum hocam güzel bi işlemci aldıysan eğer zaten iki senede değişmiyosun genelde e daha uzun vadede de amd nin de kaç yıl giyçeği belirsiz sonuç olarak kesin değil hep aynı kalacağı.

kısa sürede yükseltme şçyle mantıklı sadece sen gider ryzen 7600 alırısın zaten çok üst segment değildir iki üç sene sonra ryzen 9 artık o ara kaç varsa onunla değişirsin eyvallah ama senin işlemci zaten i7 son nesil 2 sene sonra eskimeyecek zaten.
Hocam sizde biraz intel hayranlığı var galiba ben parama göre hangisi iyi performans veriyorsa onu almak isterim ama uzun sürede de iyi olmasını istiyorum.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Nereden geliyor bu fanboyluk. AMD kendini kanıtlamış bir markadır ve inteli işlemci konusunda tokat manyağı yapmıştır, Intel DDR5 geçtiği zaman AMD DDR4'de bile senden daha iyiyim diyerek 5800x3d modelini 12900K'dan daha güçlü bir şekilde öne sürmüştür. Hocam sadede gelirsek dünyanın en iyi oyun işlemcisi olan 7800x3d almanız tarafındayım çünkü hem alacağınız Intel işlemciye göre daha ucuz hemde oyunlarda çok daha güçlü ve artı olarak AM5 çok uzun süreli bi soket olacaktır tahminimce, yani işlemci upgrade edeceğiniz zaman kafanız rahat olacaktır, Intel her sene soket değiştiriyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,091
Üyeler
169,066
Son üye
HaQDaios
Top Bottom