Neler Yeni

80K ya topladığımız 4070TiS - 7800x3d sistem iyi mi ?

Exhos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Zekeriya T
Gen 5 anakart farkı ne olmakta hocam. Birde 4 - 5 arasında farklı kasa önerilerinizde olur mu ? Bu modellerde biraz beğendim ancak daha güzel modeller var ise değerlendirebiliriz. 7800x3d ye en az 360mm sıvı soğutucu öneriyorları genelde
Hocam gen 5 5000 serisi ekran kartları için daha uygun, performansta neredeyse bir etkisi yok ama sonuçta daha güncel yükseltme için daha mantıklı birde attığım anakart o fiyat farkına her türlü değer.
Kasa şu var ama satıcı ne kadar güvenilir bilmiyorum ona göre:
Birde şu olabilir 3 fan daha ayrı alınıp takılabilir:
Soğutmaya gelince o işlemciyi çift fanlı kule tipi soğutucular bile soğutuyor.

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Ömer
Hocam gen 5 5000 serisi ekran kartları için daha uygun, performansta neredeyse bir etkisi yok ama sonuçta daha güncel yükseltme için daha mantıklı birde attığım anakart o fiyat farkına her türlü değer.
Hocam 5000 serisi ekran kartlarına geçmeyi düşünmüyoruz. Malum fiyatlarıda gördünüz. O yüzden gaming plus anakart özellik açısından bir farkı yoksa tercih edebiliriz. Daha uyguna düşen muadili varsa söylerseniz çok memnun olurum hocam. Attığınız NZXT çok hoş görünüme sahip. Teşekkür ederiz
Mesaj otomatik birleştirildi:

1740065304492.png

Hocam sıvı soğutcu olarak daha uygun olan bu tercih diğerine göre nasıldır ?

Son düzenleme:

Exhos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Zekeriya T
Hocam 5000 serisi ekran kartlarına geçmeyi düşünmüyoruz. Malum fiyatlarıda gördünüz. O yüzden gaming plus anakart özellik açısından bir farkı yoksa tercih edebiliriz. Daha uyguna düşen muadili varsa söylerseniz çok memnun olurum hocam. Attığınız NZXT çok hoş görünüme sahip. Teşekkür ederiz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Hocam sıvı soğutcu olarak daha uygun olan bu tercih diğerine göre nasıldır ?
Hocam fiyatları gördük malesef benim de hayalimdi ilerisi için umarım fiyatı düşer.
Anakart olarak benim attığım da zamlanmış gibi şu da olabilir:
ama daha uyguna fiyat farkı olarak pek bir seçenek yok gibi olsa da bir şey farketmiyor.Benim attıklarım daha iyi bir tercih olur ama o işlemci için sizinki de gayet uygun.
Sıvı soğutucu için de sizin attığınız daha performanslı çalışır benim attığım ise estetik ve boyut olarak çok daha ideal işlemcinize daha uygun fiyatlı bir şeyler de önerebilirim isterseniz.

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Ömer
Hocam fiyatları gördük malesef benim de hayalimdi ilerisi için umarım fiyatı düşer.
Anakart olarak benim attığım da zamlanmış gibi şu da olabilir:
ama daha uyguna fiyat farkı olarak pek bir seçenek yok gibi olsa da bir şey farketmiyor.Benim attıklarım daha iyi bir tercih olur ama o işlemci için sizinki de gayet uygun.
Sıvı soğutucu için de sizin attığınız daha performanslı çalışır benim attığım ise estetik ve boyut olarak çok daha ideal işlemcinize daha uygun fiyatlı bir şeyler de önerebilirim isterseniz.
Sağolun hocam bütçemi anakartta zorlamaya çalıaşcağım. 360mm görünüşü beyaz olan sıvı soğutucu önerilerin var ise çok mutlu olurum. Senide uğraştırdım kusura bakma

Exhos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Zekeriya T
Sağolun hocam bütçemi anakartta zorlamaya çalıaşcağım. 360mm görünüşü beyaz olan sıvı soğutucu önerilerin var ise çok mutlu olurum. Senide uğraştırdım kusura bakma
Hocam ne demek benim hobim bu zaten :D
Bu attığımın argb si yok:
Bunun da siyahı daha ucuz malesef:
Detaylı incelemedim ama yüksek ihtimal frozen edge daha ucuz olmasına rağmen daha performanslı çalışabilir gibime geliyor emin değilim zaten her türlü bu işlemci için yeterli olur bunlar.

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Ömer
Hocam çok sağolasın. İsteyen kişi RGB isterse aqua elite mi alalım direkt. Birde arctic liquid neden neredeyse 2000tl pahalı hocam? İzmirin yaz sıcağını da düşünürsek sence hangisi mantıklı

Exhos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Zekeriya T
Hocam çok sağolasın. İsteyen kişi RGB isterse aqua elite mi alalım direkt. Birde arctic liquid neden neredeyse 2000tl pahalı hocam? İzmirin yaz sıcağını da düşünürsek sence hangisi mantıklı
Hocam daha kaliteli ve daha performanslı o yüzden(birde çok tercih edilen bir model) attıklarımınsa sıcaklara rağmen yeteceğini düşünüyorum.
Rgb isterse alabilirsiniz ama diğeri daha performanslıdır yüksek ihtimal bi ara değerlerine bakmıştım ordan hatırlıyorum.

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Ömer
Hocam daha kaliteli ve daha performanslı o yüzden(birde çok tercih edilen bir model) attıklarımınsa sıcaklara rağmen yeteceğini düşünüyorum.
Rgb isterse alabilirsiniz ama diğeri daha performanslıdır yüksek ihtimal bi ara değerlerine bakmıştım ordan hatırlıyorum.
Hocam eğer 5-10 yıl götürsün denilexek bir kasa yaparsak dediğiniz gibi gen 5 anakart ve artic çekebiliriz.

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama. hazır sistemler
Discord
kaan8765
Ekran Kartı: Galax RTX 4070 TI Super SG 1-Click - 35.000 TL
İşlemci: Ryzen 7 7800x3d Kutusuz - 16.549 TL
Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB - 5.449 TL
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX - 8200 TL
Ram: Patriot Memory Viper Venom RGB DDR5 RAM 32 GB (2X16GB) 6000Mhz CL30 - 4.628 TL
Ssd: Kingston KC3000 2TB - 5900 TL
Kasa: FSP CMT580W White E-ATX 4x120mm Gaming (Oyuncu) Kasa - 3900 TL
PSU: High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ GOLD PCIe 5.1 ATX - 3950 TL

SSD yi 1tb yaparsam 81 civarına, 2 tbta 83.5 civarına geliyor. Bu sistem sizce iyi mi ?
( Daha güzel gözüken beyaz kasa ve farklı sistem parçaları önerilerinize açığım. Teşekkür ederim )
Gereksiz pahalı hocam o paraya 4080 toplanırmış

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama. hazır sistemler
Discord
kaan8765
hangi parçalardan kısmak isterdiniz hocam 4080 dizmek isteseydiniz
Hocam çok kısmaya da gerek yok parçalardan sizin sıvı soğutmanız pahalı bi de hazır sistem olmadığı için genel olarak sistem pahalı

Top Bottom