Herkese selamlar!
Bugün sizlere yeni aldığım Secuzi LIG-3101 mekanik klavyeyle olan ilk deneyimimi paylaşmak istiyorum. Hem kutu açılışını hem de klavyenin genel performansını fotoğraflarla birlikte anlatacağım. Mekanik klavye seven biri olarak açıkçası beklentim vardı ve söyleyeyim: ürün beni olumlu şaşırttı. Çünkü trendyol plus +50 tl kupon ile beraber ürün 838 TL'ye gelmiş oldu.
Kutu ve İlk İzlenim

Kargo elime geçer geçmez önce köpükle falan sarmaları dikkat çekti, yeterli koruyuculukta. Beklediğimden daha şık ve kaliteli duruyor. İçinden bir de teşekkür kartı ve türk kahvesi çıkıyor, küçük ama güzel bir detay.
Kutu İçeriği & Koruma

Kutu içi de özenli. Klavye süngerle sarılmış, korumalı şekilde geliyor. Yani kargo sürecinde zarar görme ihtimali bayağı düşük. Ambalajdan “ucuz ürün” hissi almıyorsunuz.Firma sanırım yeni girdiği için sektöre gamepad'dede aynısı yapmışlardı(LIG-3601) fiyatları aşağıda tutuyor. Ucuz oluncada göz korkutuyor biraz..
Kullanım Kılavuzu

İçinden çıkan kılavuz tüm FN kısayollarıyla birlikte geliyor. RGB modları, medya tuşları, her şey açık açık yazılmış. Klasik bunlar zaten ama bilmeyenler için gayet iyi.
RGB Aydınlatma

Masama oturunca gerçekten görüntü olarak ayrı bir hava kattı. RGB’ler canlı, ışık sızması dengeli. Özellikle akşam çalışırken efsane duruyor.
Full size olması da ayrı bir avantaj; hem oyun hem iş için ideal.
Blue Switch – Ses & His

Switchin fotoğrafını özellikle çektim çünkü gerçekten “blue switch” tam yerinde.
Tıkır tıkır sesi var, mekanik sevenlerin aradığı o klik hissi birebir.
Sessiz ortam isteyenlere göre değil ama ben tam tersine mekanik hissi seviyorum, o yüzden hoşuma gitti.
Tuş tepkimesi hızlı, boşluk hissi yok, yazarken tatmin ediyor.
Latency Testi

Çok anlamam fakat ilgilisine latency test sonucu yapmak istedim.
Fiyat / Performans Yorumum
Ben Trendyol Plus + kupon kombinasyonuyla 838 TL’ye aldım.Açık konuşayım: Bu kaliteye göre fiyat fazlasıyla uygun.
RGB’si, malzeme kalitesi, switch hissiyatı.. F/P diyebiliriz. Bu fiyat ne zamana kadar devam eder fikrim yok açıkçası.
Görebildiğim tek eksisi Hot-swap yok , fakat switchlerle ilgili bir sorun yaşayıp değiştirmeye ihtiyacım olcağını sanmıyorum.Teknik desteği ve 2 sene garantiside mevcutmuş.