Neler Yeni

İnceleme -----------

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
7640HS'de durumlar nasıldır onu tam bilmiyorum
Markayı genelleyip "X Markası Neden Alınmaz" diyorsan bileceksin. Kardeşime bile bizzat 7640HS modelini aldım.

Screenshot 2024-03-29 231512.png

NZXT

80+ Bronze
Markayı genelleyip "X Markası Neden Alınmaz" diyorsan bileceksin. Kardeşime bile bizzat 7640HS modelini aldım.

Alıntıyı görüntüle
Bu konuda sadece 7840HS'i baz aldım, konuyu düzenlemeyi düşündüm fakat bir türlü zaman bulamadım. En yakın zamanda düzenlerim yeniden konuyu. Zaten AMD işlemciler için söyledim limit konusunu, intellerde olaylar daha kötü.

vampirelf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Mehmet

bazi testlerde limite rağmen neden hp öne geçmiş merak ettim bi sebebi ve ayarı varsa bilmekte fayda var.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
fiyat eklersen elbette magnezyum alabilirsin. ama ucuz bir metal değil kendisi.

eğer bu şekilde yapmasaydı daha büyük bir adaptör koyup yine fiyatları artırmaları gerekecekti. Onun yerine işlemciyi

Alıntıyı görüntüle
Configurable tdp denen şey üreticiye bırakılmış bir güç aralığıdır. ayrıca bahsettiğiniz gibi bir anormallik yok.
İşlemcinin turbosunu kapatırsanız eğer base clockta yani 3.8ghz de 35W çektiğini görürsünüz. 5.1 e geldiğinde ise 54W çekiyor.
Sizin şuan aldığınız hız miktarı 4.7 GHz yani 47W güç çekmesi çok normal. Hız ve çekirdek yükü ile alakalı bir şey çünkü W tüketimi.

Base W değeri 35W

UXTU var
Base watt o gerektiğinde 80 lere 90 lara çıkmalı ama hp nin dandikliği ile 65 wattı geçmiyor ısınmayan amd işlemciye bile limit koymuşlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İstersen sana bizans kılıcı gibi olan frametime imi atayim.

Alıntıyı görüntüle
Hocam 7640HS de problemli şuan testlerde sorun yok fakat oyunda ki droplar fazla stutterden geçilmiyor frametime im bizans kılıcı gibi %1 lik fps ölü zaten fps çok düşerse %1 lik fps 8 bile olduğunu gördüm gösterdi çok şükür çok dengesiz stabil olmayan zaten yazılımı ayrı bir dert fanlar 5300 RPM de takılıp kalıyor bi ara yakacaktım fanlar çalışmamış fan sesi gelmeyince direkt oyunu kapattım saniyesinde 90 dereceye vurmuş açıkcası yazılımsal ve donanımsal olarak tamamen problemli bir model çok uygun olmadığı sürece başınıza bela etmeyin derim limit yararlı olsun ama drop ve stutterin önüne geçmiyor 65 de kitleniyor tamamen oyun için alınacaksa Nitro serisi alınabilir rakip olarak onlarında 3-5 problemi var ama limit gibi problemler değil çözülebilir problemler.

Son düzenleme:

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Base watt o gerektiğinde 80 lere 90 lara çıkmalı ama hp nin dandikliği ile 65 wattı geçmiyor ısınmayan amd işlemciye bile limit koymuşlar.

Hocam 7640HS de problemli şuan testlerde sorun yok fakat oyunda ki droplar fazla stutterden geçilmiyor frametime im bizans kılıcı gibi %1 lik fps ölü zaten fps çok düşerse %1 lik fps 8 bile olduğunu gördüm gösterdi çok şükür çok dengesiz stabil olmayan zaten yazılımı ayrı bir dert fanlar 5300 RPM de takılıp kalıyor bi ara yakacaktım fanlar çalışmamış fan sesi gelmeyince direkt oyunu kapattım saniyesinde 90 dereceye vurmuş açıkcası yazılımsal ve donanımsal olarak tamamen problemli bir model çok uygun olmadığı sürece başınıza bela etmeyin derim limit yararlı olsun ama drop ve stutterin önüne geçmiyor 65 de kitleniyor tamamen oyun için alınacaksa Nitro serisi alınabilir rakip olarak onlarında 3-5 problemi var ama limit gibi problemler değil çözülebilir problemler.
Hocam senin laptopda sıkıntı olma ihtimali de var bende de var aynı işlemci ve victus ben drop yemiyor sen drop yiyor isen ikimzden birinin cihazında sorun var demektir. Limit olayından bahsetmiyorum ama ikimizin cihazıda limitli, aynı işlemci aynı model ama sen drop yiyorsun ben ve burdaki birkaç kişide drop yemiyor ben burdaki sorunu anlamadım 🤔

Krom

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,377
İsim
Krom
Bu saçma konunun sahibi en son saçmalıklara dayanamayıp kilitletmişti galiba tekrardan mı açılmış :D

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak

%1 değerlerinizi de o kadar düşük olması normal değil. Testlerine bakasaniz internetten %1 lerin çok düşük olmadığını görürsünüz hatta bazen loqunda önüne geçiyorda zaten loqda limitli😒

Hocam base watti 35 w zaten 65 yeterli oluyor. Bu 110w rtx 4060 ile 140 w 4060 arasındaki fark gibi. Masaüstünde 65 w TDP değerine sahip işlemcilerde maks 90 w görüyor ki onların tdpsi 65 w.

NZXT

80+ Bronze
Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Bu saçma konunun sahibi en son saçmalıklara dayanamayıp kilitletmişti galiba tekrardan mı açılmış :D
Bu seni hiç alakadar etmez, anca yalan olan doğrularinızı övün millete kodumun cahilleri

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Bu seni hiç alakadar etmez, anca yalan olan doğrularinızı övün millete kodumun cahilleri
Adabınizi takının, herkes birbirini sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Hocam senin laptopda sıkıntı olma ihtimali de var bende de var aynı işlemci ve victus ben drop yemiyor sen drop yiyor isen ikimzden birinin cihazında sorun var demektir. Limit olayından bahsetmiyorum ama ikimizin cihazıda limitli, aynı işlemci aynı model ama sen drop yiyorsun ben ve burdaki birkaç kişide drop yemiyor ben burdaki sorunu anlamadım 🤔
Benim değil bizim laptoplarımızda herhangi bir sorun yok bırakın şunu 8 kişinin birden laptopunda sorun olmaz.

Adabınizi takının, herkes birbirini sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda
Karşı tarafın yazdığına bak.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Benim değil bizim laptoplarımızda herhangi bir sorun yok bırakın şunu 8 kişinin birden laptopunda sorun olmaz.
İşte bende ondan bahsediyorum. Burda yazan 3-4 kişinin laptopu düzgün, bazılarınınki de sorunlum

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,232
Üyeler
161,973
Son üye
Yusuf islam güney
Top Bottom