Neler Yeni

İnceleme -----------

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Adaptör 230 w ve 60 w işlemci 120w ekran kartı var
Ekran anakart ssd ram fanlar güç tüketmiyor zaten. Adaptördeki AC-DC converter ve cihazdaki dc dc converter kayıpsız çeviriyor aynen...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Base W değeri 35-54 W arasıdır.
Base 35W, kendini kandırmamalısın. Configurable yani yapılandırılabilir W değeri üreticilere diledikleri cihazları yapabilmeleri için açık bırakılmış güvenlik sınırları içerisinde bırakılmış W penceresidir.

hafif ve güçlü bir cihaz için 35W, iş laptopu için 54W kullanmak gibi düşünebilirsin.

Zaten o 54W değerinin üstüne çıkması overclock oluyor.

NZXT

80+ Bronze
Ekran anakart ssd ram güç tüketmiyor zaten. Adaptördeki AC-DC converter ve cihazdaki dc dc converter kayıpsız çeviriyor aynen...

Base 35W, kendini kandırmamalısın. Configurable yani yapılandırılabilir W değeri üreticilere diledikleri cihazları yapabilmeleri için açık bırakılmış güvenlik sınırları içerisinde bırakılmış W penceresidir.

hafif ve güçlü bir cihaz için 35W, iş laptopu için 54W kullanmak gibi düşünebilirsin.

Zaten o 54W değerinin üstüne çıkması overclock oluyor.
Kendimi kandırdığım yok işlemcinin 95 W TDP değeri var ve 60-65 wattlarda sabit kalıyor genel olarak. Ben bu konuyu açarak insanların parasının boşa gitmesini önlemek istedim hp tarafı veya tarafı olmayabilirsiniz ben bütün detaylarıyla birlikte sundum konumu gerisi okuyucuya kalmış konuyu nasıl değerlendirmek istiyorsan öyle değerlendirebilirsin. Yanlış bildiğiniz doğrular var hala overclock demeniz bile ayrı bir olay 54W üstüne :D.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
işlemcinin 95 W TDP değeri var
kanıtlarasan sevinirim. Bilmiyorsam da öğreneyim.

1707145751039.png

1707145765272.png

Base 35W

Yanlış bildiğiniz doğrular var hala overclock demeniz bile ayrı bir olay 54W üstüne :D.
:D sen işlemcinin çektiği W artınca V düşüyor mu sanıyorsun :D
W = V * A
Turbo boost teknolojisi üreticilerin sağlamış olduğu güvenli sınır içerisindeki overclocktur aslında. Sen üzerine çıkarsan ekstra overclock yapmış oluyorsun sadece.

Son düzenleme:

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
Power limite şöyle bir şey ekleyebilirim. Bende 6600H 3050TI ikilisine sahip victus var. 45w tdp değeri olan işlemci max 35w tdp de çalışıyor oyunlarda. Ekran kartı 75w bunları unutmayalım. Hizmetler bölümünden HP ile ilgili tüm servisleri kapattığımız zaman işlemci 50-60w lara kadar anlıkta olsa çıkıyor ve stabil şekilde 45w tdp ye ulaşabiliyor fakat 75w olan ekran kartı 60-65w’larda tıkanıp kalıyor. Performans konusunda render olarak artış oluyor evet ama oyun konusunda değişen bir şey yok. Değişen şey loldeki fps oda bence cok önemli değil. Ben aldığıma pişman değilim hele ki aldığım fiyatı düşününce (14.500 0 fiyatı) beni idare ediyor. Bu konuda soru varsa yardımcı olabilirim.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Hizmetler bölümünden HP ile ilgili tüm servisleri kapattığımız zaman işlemci 50-60w lara kadar anlıkta olsa çıkıyor
Hp hub menüsünden performans seçebilirsiniz. Ayrıca bios üzerinden performans seçeneklerine de göz atmanızı tavsiye ederim. Belki onunla alakalı bir şeydir. Güç tasarrufu yada dengeli seçtiyseniz hizmetleri sonlandırmak o yüzden etkili olabilir.

NZXT

80+ Bronze
kanıtlarasan sevinirim. Bilmiyorsam da öğreneyim.

:D sen işlemcinin çektiği W atrınca V düşüyor mu sanıyorsun :D
W = V * A
Ben AMD R5 7640HS'den bahsetmiyorum R7 7840HS'den bahsediyorum.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
Hp hub menüsünden performans seçebilirsiniz. Ayrıca bios üzerinden performans seçeneklerine de göz atmanızı tavsiye ederim. Belki onunla alakalı bir şeydir. Güç tasarrufu yada dengeli seçtiyseniz hizmetleri sonlandırmak o yüzden etkili olabilir.
Hocam ben ilk defa bilgisayar kullanmıyorum bunu önden belirteyim. Biosta öyle ayar yok. Bios güncel kanıtlayabilirim. Hubda zaten performans modunda. Dengeli modda sırasıyla işlemci ve ekran kartının watt değerleri 30-60, güç tasarrufu modunda 25-25w çekiyor.
Ben daha önce konu açtım bu durum özelinde. Açıkça performans limiti var. Bak şunda anlaşalım anlık olarak 45w a çıkıyor ama geri 35w a sabitliyor. Bu sefer diyeceğiniz şey ihtiyaç duyulmuyordur güç çekmeye. Benchmark testlerinde bile mi ihtiyaç duyulmuyor? Benchmark testlerinin sonucu değişiyor hizmetlerden kapatınca. Ben bunları kanıtlayabilirim gece işten çıkınca.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
BÜTÜN intenet sitelerinde r23 testlerinde 60-65W değerlerinde dolaşmış bu cpu ?
Çünkü HP akıllı overclok özelliği ile geliyor. Soğutma yettiği sürece sınırın üstüne çıkmasına biraz izin veriyor.

Biosta öyle ayar yok. Bios güncel kanıtlayabilirim.
Omen kullanmışım, benim modelimde battery saver gibi bir ayar vardı o yüzden söyledim.

35w a sabitliyor.
Adaptörünüz kaç W acaba ? Ayrıca ısı durumlarınız ne durumda.
Bende de i9 13980HX var şuan. Oyunlarda 55W değerini ekran kartı yükü çoksa pek geçmiyor. Adaptör limitasyonundan dolayı. Kaldırmak mümkün ama bu sefer de batarya azalıyor

1707146521167.png

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
200W hocam. Adaptör değiştirip deneme fırsatım olmadı elime geçmedi daha güçlü bir adaptör ama yeteceğini düşünüyorum.
Soğutma kaynaklı olabilir belki. İç ısılarınız ne durumda. UXTU deneyebilirsiniz ayrıca ısılarda bir sorun olmamasına rağmen limitliyorsa.

Ben performans modunu dikkate alarak konuyu açtım.
Bende base değerini geçmiyor dediğiniz için yorumlarımı yaptım.

Bu testtede işlemcinin max 84.1 dereceyi aldığını görebiliyoruz. VE en önemli detay ise işlemci base watt'ı kadarını çekmiş yani 60.7 W Bu işlemcinin base W değeri ise 35-54 W arası işlemcinin TDP'si ise 95 W yani işlemci 90 wattlara kadar çıkması gerekirken 60 wattlarda sabit kalmış bu en büyük kanıtıdır HP Victus cihazların işlemcisinde power limit bulunduğunun.
şunun gibi şeyler için

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,951
Üyeler
160,912
Son üye
Can2701