Neler Yeni

İnceleme -----------

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

NZXT

80+ Bronze
Soğutma kaynaklı olabilir belki. İç ısılarınız ne durumda. UXTU deneyebilirsiniz ayrıca ısılarda bir sorun olmamasına rağmen limitliyorsa.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende base değerini geçmiyor dediğiniz için yorumlarımı yaptım.
Anlıyorum fakat Peformans modunda olmasına rağmen base değerleri geçmiyor dedim.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Anlıyorum fakat Peformans modunda olmasına rağmen base değerleri geçmiyor dedim.
35W ın üstüne çıkıyorsa geçiyordur, 95W görmenize gerek yok. Zaten cihaz soğutması kaldırmaz bunu. Cihazın içindeki fanlar tam güçte dönerken toplam 25-40W kadar güç tüketebiliyor. Modele ve fan tipine göre değişir, mosfet ve sürücü perfromansı falan etkili pek tabii.

NZXT

80+ Bronze
35W ın üstüne çıkıyorsa geçiyordur, 95W görmenize gerek yok. Zaten cihaz soğutması kaldırmaz bunu. Cihazın içindeki fanlar tam güçte dönerken 35-40W kadar güç tüketebiliyor.
95W çıkmasın zaten 80-81W çıksa tamam sıkıntı yok derim ama Performans modunda 35-40W az geldi bana.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
35-40W az geldi bana.
Şöyle bir şey de var, clock limitine girdiyse, yada ısılar çok arttıysa watt sabit kalması da normal. Çünkü içindeki transistörlerin limiti bu. Üretebileceği maksimum frekans bu. Soğutmayı iyileştirmek için metal macun gibi uygulamalara yönelebilrisiniz. O zaman daha fazla güç çektiğini sınırlar içinde görebilrisiniz. Bende de victus var, asus rog var, omen vardı, zepyrus vardı, pavilion geçti bi ara bir çok model geçti elimden. O yüzden bende bunları yazıyorum.

NZXT

80+ Bronze
Şöyle bir şey de var, clock limitine girdiyse, yada ısılar çok arttıysa watt sabit kalması da normal. Çünkü içindeki transistörlerin limiti bu. Üretebileceği maksimum frekans bu. Soğutmayı iyileştirmek için metal macun gibi uygulamalara yönelebilrisiniz.
Haklısınız birde cihaz bazı oyunlarda 50W çekmesine rağmen 86C işlemcisi buda tartışılır.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
50W çekmesine rağmen 86C işlemcisi buda tartışılır.
Ekran kartı ile ortak soğutma bloğunu paylaşıyor. O yüzden ekran kartı da ısıtıyor işlemciyi. O da mecbur kısmak zorunda kalıyor. Bu yüzden msi cihazlarda ayrı soğutma bloğu görüyoruz. Perfromansı artırıyor. Ama bu da ekstra bakır eklemek demek. O da para elbet.

Bendeki Asus g18
cooling-3.jpg

MSI
gh0kgsl1ztc51.jpg

Victus

cooling-3.jpg

Bu arada siz görmüyorsunuz fakat VRAM gibi bileşenler de aşırı ısı üretiyor.

Bu da omen

IMG_20211222_164335.jpg

CPU dan çıkan ekstra borulara ve kalınlıklarına dikkat çekerim

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: NZXT

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
Soğutma kaynaklı olabilir belki. İç ısılarınız ne durumda. UXTU deneyebilirsiniz ayrıca ısılarda bir sorun olmamasına rağmen limitliyorsa.
UXTU denedim işe yaramadı niyeyse ya da ben yapamadım. Isılarda bir problem yok ekran kartı 68-70 işlemci 85-88 derecede.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
UXTU denedim işe yaramadı niyeyse ya da ben yapamadım. Isılarda bir problem yok ekran kartı 68-70 işlemci 85-88 derecede.
85 dereceden itibaren amd işlemcilerde clock düşmesi başlıyor. Onu engellemeniz gerek.

Emsal

80+ Silver
Ekran kartı ile ortak soğutma bloğunu paylaşıyor. O yüzden ekran kartı da ısıtıyor işlemciyi. O da mecbur kısmak zorunda kalıyor. Bu yüzden msi cihazlarda ayrı soğutma bloğu görüyoruz. Perfromansı artırıyor. Ama bu da ekstra bakır eklemek demek. O da para elbet.

Bendeki Asus g18
cooling-3.jpg

MSI
gh0kgsl1ztc51.jpg

Victus

cooling-3.jpg

Bu arada siz görmüyorsunuz fakat VRAM gibi bileşenler de aşırı ısı üretiyor.

Bu da omen

IMG_20211222_164335.jpg

CPU dan çıkan ekstra borulara ve kalınlıklarına dikkat çekerim
Netice neye bağlandı hocam özetleyebilir misin ?
Limitli olmasının bir zararı yok mu ?
Konu haksız mı?
Ve de limitli Victus 7840 ile limitsiz Acer ve lenovo 7840 lı modeller arasında fark yok mu ?

NZXT

80+ Bronze
Netice neye bağlandı hocam özetleyebilir misin ?
Limitli olmasının bir zararı yok mu ?
Konu haksız mı?
Ve de limitli Victus 7840 ile limitsiz Acer ve lenovo 7840 lı modeller arasında fark yok mu ?
Haksız olsam ben neden konu açayımki böyle ?.

NZXT

80+ Bronze
Sonunu bağlıyamadım hocam amacım sizi haklı veya haksız çıkarmak değil konuyu takip ediyorum aranızdaki münazaradan ne sonuç çıktı anlıyamadım
Benim bir iddiam yok sadece bildiklerim kadarıyla bir konu açıp faydalı olmak istedim insanlara. Biriyle bir mücadelem veya haklı çıkma çabam yok.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,015,950
Üyeler
160,912