8GB VRAM'in 2025'te yetersiz oluşu

@RevDeisDou ,@ANtiQ08 , @The Semih

Birkaç dedikodu harici 32-36GB ai taraflı bir 9080xt-xtx ve üst segmenti görüleceği hakkında kesin bilgi yok, çoğu makale yazarı da bu konu hakkında görüş belirtmeye çekinmiş. CES 2026 bu konu hakkında konuşulacağını ve RDNA 5 ile mimariden bahsedeceğini söylemiş Lisa Su ablamız.
Benim bulabildiğim yine en garantici video 6 ay önceki hardware unboxed videosu

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
@RevDeisDou ,@ANtiQ08 , @The Semih

Birkaç dedikodu harici 32-36GB ai taraflı bir 9080xt-xtx ve üst segmenti görüleceği hakkında kesin bilgi yok, çoğu makale yazarı da bu konu hakkında görüş belirtmeye çekinmiş. CES 2026 bu konu hakkında konuşulacağını ve RDNA 5 ile mimariden bahsedeceğini söylemiş Lisa Su ablamız.
Benim bulabildiğim yine en garantici video 6 ay önceki hardware unboxed videosu

Bi kere 9080XT de 32GB VRAM bile saçma, 5090 mı bu kart AMD Aİ ve render tarafında yok zaten VRAM süs olsun diyemi koyuyor. 32GB olsa bile ekran kartından para kazanan adam AMD almaz ki gereksiz bir pazarlama.

Bi kere 9080XT de 32GB VRAM bile saçma, 5090 mı bu kart AMD Aİ ve render tarafında yok zaten VRAM süs olsun diyemi koyuyor. 32GB olsa bile ekran kartından para kazanan adam AMD almaz ki gereksiz bir pazarlama.
Hocam zaten workstation "isimli" bir kart olmayacak yine de sağı solu belli CES'te kokusu çıkar. NVIDIA'da bu pazarda yarışmalarını ben de hiç mümkün görmüyorum.

4K %200 image quality ile herhangi bir resident evil oyunu oynadığımda bana 16 GB VRAM de yetmiyor.

RE 2 4K Maximum Image 2.webp

Forza 5 de v ram yetmiyor hata veriyor her seferinde fhd de 6 qhd de de 8 yetmiyor bana 5060 aldım laptopta 5070 ti ya kadar 8 gb maalesef

Israrla 8GB 1080p high-ultra'ya yeter diyenlere birkaç oyun göstereyim.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bu saydıklarım oyunlardan bi o kadar daha sayılabilir uğraşılsa. 1080p high-ultra gaming hedefleyenler için, günümüzde bile sınır değer olan 8GB VRAM'i önermenin bir mantığı yok. Güzel bir fiyata alınmadığı sürece tavsiye edilmemeli. Sıfır kanadında yüzüne bakılmamalı. 2025 çıkan bir kart alıp sıfır futureproofing düşüncesiyle alıp kullanmanın bir mantığı yok. Yeni oyunlar UE5 motorunu kullanıyor ve optimize olmadan çıkıyor, kullanıcıyı önemsemiyor üretici. Texture kısmadan bir çok AAA oyunda VRAM bottleneck yiyorsunuz. Bunun savunulacak bir tarafı yok.

En popüler olan 5060'dan biraz bahsedeyim. 5060 eğer en azından 10GB VRAM'e sahip olsaydı 4060'e göre çok güzel bir gelişme olurdu ve kesinlikle tavsiye ederdim. 60 serisi bu adamların entry seviyesi değil, kartın hedefi zaten 1080p ultra gaming. Mesela 5050'ye 8GB koymalarına laf edemem asla. Giriş seviye bir kart için 8GB gayet yeterli. Ancak 1080p ultra'da rahat oynatabilecek güçte bir karta VRAM sınırı koymanın bir mantığı olamaz. 5060ti ve 9060xt 8gb saçmalığını konuşmaya bile gerek yok zaten.

Umarım 6060 8GB VRAM ile çıkmaz :cry:
Reshade filan kurarsanız anında kart ölür zaten 8 gb artık alınmaz drop yersiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5070 super bekliyorum bakalım 18 gb vram olucak onda iyi bir kart olacağı kesin

3080 ti bile çoğu oyunda reshade kullandığım zaman 11 gb vram filan kullanıyor yetmiyor dediğim gibi yeni kart almak şart dostlar

Reshade filan kurarsanız anında kart ölür zaten 8 gb artık alınmaz drop yersiniz

3080 ti bile çoğu oyunda reshade kullandığım zaman 11 gb vram filan kullanıyor yetmiyor dediğim gibi yeni kart almak şart dostlar
Dostum Superler 2026nın ilk çeyreği sonunda veya 2. çeyreğin başında çıkacakmış maalesef, ben de bekliyordum ama bunu duyunca vazgeçtim onlardan.

Yetmiyor şu nvidia nın şu vramleri az yapışı beni deli ediyor 5070 super muhtemelen son çare olur yada ilerde yüklü miktarda param olursa 6090 a geçerim olur biter

8K gibi oluyodur zaten nerdeyse heralde bunla oyun nası işliyor bilmem ama mantıken 4k %200 demek 4k x2 demek deil mi
Evet 8K kalitesi gibi oluyor. Hatta 4K %200 ile 8K %100 aynı fps'i veriyor.

Bu Super işi çok iyi gelmiyor kulağıma ama hayırlısı

Geri