8k Bütçe 2k Monitör Önerisi

turansmsk

80+
Reaksiyon skoru
6
Bütçe
8000
Dediğim gibi 8k bütçede 2k monitör almak istiyorum. Bütçeyi 10kya kadar arttırabilirim fakat çok da arttırasım yok ekran kartım 4050 zaten. 3 4 yıl sonra masaüstü sistem dizersem hala kullanabilecrğim bir monitör istiyorum.

Aklımdakiler :
Lenovo Legion 27qe 8300tl
Samsung G50D 7500 tl

İndirimdeyken Lenovo al veya Samsung öğrenci indiriminden G65B al.

G65B almak istiyorum ama 10kya çıkmak değer mi? Yazılım Dizi Film ve Hikayeli oyun fifa gibi şeyler için kullanacağım. Rekabetçi oyun çok. oynamıyoeum
Zor soru. Forumlardan kullanıcı yorumlarını okuyup kendin karar ver.

G65B almak istiyorum ama 10kya çıkmak değer mi? Yazılım Dizi Film ve Hikayeli oyun fifa gibi şeyler için kullanacağım. Rekabetçi oyun çok. oynamıyoeum
Dizi ve film için kesinlikle en iyi monitör g65b o bütçede. Kontrast dizi ve filmlerde en önemli etken, VA bu konuda en iyisi. G65B zaten hızlı olduğu hikayeli oyunlarda da sorun olmaz. Renk gamutu, parlaklık ve kontrast oranı iyi. Ayrıca tizen işletim sistemi sayesinde TV olarak da kullanabilirsin. Netflix, prime video falan güzel olur yani. Ayrıca wifi ve bluetooth gibi özelliklerde var. Hem oyuncu monitörü hem televizyon işte.

va panel ben olsam almazdım kaliteli bir va deselerde iyi bir IPS edeceğini sanmıyorum eğer ucundan bir rog strix kalitesi alayım dersen dizi vs her türlü seni üzmez oyunlardada mükemmel ben kullanıyorum hiç bir problemi yok kaç aydır 0 olu piksel

bu fiyata eğer rog olmasın dersen daha iyi panel kalitesine sahip ürünler vardır illa ki ancak genel kalite olarak vs bakarsanız on numara monitor bu

va panel ben olsam almazdım kaliteli bir va deselerde iyi bir IPS edeceğini sanmıyorum eğer ucundan bir rog strix kalitesi alayım dersen dizi vs her türlü seni üzmez oyunlardada mükemmel ben kullanıyorum hiç bir problemi yok kaç aydır 0 olu piksel

bu fiyata eğer rog olmasın dersen daha iyi panel kalitesine sahip ürünler vardır illa ki ancak genel kalite olarak vs bakarsanız on numara monitor bu
Genelleme yaparak monitör önerilmez. XG27ACS overpriced. G65B çok daha iyi bir monitör.

XG27ACS ve Gamepower sonic t80 aynı paneli kullanıyor. Bu panele arka aydınlatmada tümleşik, yani benzer sonuçlar verecektir.

Teknik verileri geçerek direkt Rting incelemesinden bile G65B'nin daha üstün bir monitör olduğunu görebilirsiniz.
Desktop Screenshot 2025.06.28 - 17.34.29.00.webp

Desktop Screenshot 2025.06.28 - 17.34.48.04.webp

Desktop Screenshot 2025.06.28 - 17.35.18.29.webp

Desktop Screenshot 2025.06.28 - 17.35.35.17.webp

Desktop Screenshot 2025.06.28 - 17.37.09.73.webp

Desktop Screenshot 2025.06.28 - 17.37.25.57.webp

Burada da daha detaylı incelemesini yaptım:

Sırf İPS diye daha alt segment bir monitör almaya gerek yok. G65B'nin sunduğu özelliklerden bahsetmiyorum bile.

Genelleme yaparak monitör önerilmez. XG27ACS overpriced. G65B çok daha iyi bir monitör.

XG27ACS ve Gamepower sonic t80 aynı paneli kullanıyor. Bu panele arka aydınlatmada tümleşik, yani benzer sonuçlar verecektir.

Teknik verileri geçerek direkt Rting incelemesinden bile G65B'nin daha üstün bir monitör olduğunu görebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Burada da daha detaylı incelemesini yaptım:

Sırf İPS diye daha alt segment bir monitör almaya gerek yok. G65B'nin sunduğu özelliklerden bahsetmiyorum bile.
Hocam g65b fiyatına çıkamazsam 27qe iş görür mü

Ben lenovo aldım ipslerde gecikme değeri en iyi monitorlerden biri ondan sonra oledler geliyor

Daha 2 gün önce elime geldi g65b bundan önce ips kullanıyordum düz hdr açık değilken bile renkler benim için sırıtmadı hdr açınca ips üstüne çıkıyor görüntü kalitesi çıkabilirseniz iyi olabilir bence

9600 TL'ye düşünce aldım monitörü. Kargoda şu an gelmesini bekliyorum. Bakalım ne bekliyor beni.

9600 TL'ye düşünce aldım monitörü. Kargoda şu an gelmesini bekliyorum. Bakalım ne bekliyor beni.
Valla monitörü aşırı beğendim. Ölü piksel sadece ekranın sağ alt köşesinde bir tane gördüm o da rahatsız etmiyor. Almayı düşünenlere öneririm.

Geri