Farede Hz oranı işlemciye yük bindirir. O işlemcide 1K Hz üstüne çıkmanın bir mantığı yok, 2K Hz belki olur ama şöyle düşün 1K Hz fareyi hareket ettirince işlemciye %5-10 yük biniyorsa, 2K Hz'de ise bu %10-15 çıkıyor, 4K Hz'de ise %20-30, 8K HZ'de ise %40-60 çıkıyor. Kabaca değerler böyle ve işlemciye göre bu artıyor.
Ayrıca oyunların çoğu 1K Hz üstünü desteklemiyor. Fare'de Hz olayı biraz RGB pazarlaması gibi gereksiz.
Scyrox V8 kullanıyorum, 1K Hz 5700X işlemci ile. Sadece ayarlarında competitive mode açık. O da pili biraz yoruyor, ama cpu tarafına çok etkisi yok.
Alıntıyı görüntüle
Ayrıca Scyrox 8K Hz için 240 Hz monitör ve iyi bir işlemci istediğini belirteyim. Buradaki istekler tüm 8K Hz fareler için geçerli diyebilirim. En iyi deneyimi bunda veriyor. Ama yine de hatırlatayım çoğu oyun 1K Hz üstünü desteklemiyor, hatta desteklemeyenlerde işlemciniz X3D falan olsa bile garip takılmalar yaşanabiliyor.
Alıntıyı görüntüle
Yani ben 1K Hz kullanmanızı öneririm. Bu farelerin en büyük avantajları içinde sensör, uzun ömürlü switchleri ve bunları işleten işlemcileri. Düz farelere göre avantajını oyunlarda fareyi durdururken, 180 dönerken falan fark ediyorsunuz. Hz buna çok büyük bir etkisi yok. En fazla masaüstünde Hz artırınca farenin daha iyi kaydığını görürsünüz, oyunda muazzam etkisi yok.
Ama 2K veya 4K kullanacaksanız en kötü 5600 geçmenizi öneririm. Oyunlara göre de düşürülebilir. Atıyorum BF6 gibi işlemci sömüren oyunlarda 1K Hz hayatta üstüne çıkmam. Çoğu oyuncu da 1K Hz kullanıyor. Tekrarlayayım Hz rekabet avantajına çok büyük bir etkisi yok.