Çözüldü✓ 9070 XT arıza

Sıfırdan Windows kurulumu yapmadıysanız kesinlikle ondan kaynaklanıyor. Eski sisteminize ait bütün chipsetler, driverlar uyumsuzluk yaratıyor.

Bıos resetleyip CMOS reset yapın sonra tek çubuk RAM takıp çalıştırın.

Bu durum garanti kapsamında mı veya başka bilgisayarda da denemeli miyim sorunun ekran lartında olduğunu anlamak için ? Çünkü pcie 5.0 desteğinden dolayı 4.0 veya başka bi sistemde denesem fark olur mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

850w 80+ bronz güç kaynağım
Power Supplyden olduğunu sanmıyorum o zaman, ram çıkarıpta takabilirsin. Bazen böyle değişik şeyler çözüme kavuşturuyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sıfırdan Windows kurulumu yapmadıysanız kesinlikle ondan kaynaklanıyor. Eski sisteminize ait bütün chipsetler, driverlar uyumsuzluk yaratıyor.
Olabilir evet

Ekran kartı VRAM sorunu...

Ekler

• IMG-20250307-WA0070.jpg
    IMG-20250307-WA0070.jpg
    34.6 KB · Hit: 68
Ekran kartının VRAM'lerinde arıza var. Direk gönder değişim yapsınlar kartı. Ramlerden olma ihtimali biraz düşük tamamen ekran kartı VRAM'leri patlak.

Bu durum garanti kapsamında mı veya başka bilgisayarda da denemeli miyim sorunun ekran lartında olduğunu anlamak için ? Çünkü pcie 5.0 desteğinden dolayı 4.0 veya başka bi sistemde denesem fark olur mu
Karta fiziksel olarak sen zarar vermediysen garanti kapsaminda . Farklı sistemde kartı test etmekte fayda var .

Aldığım kasayla beraber gelen psuyu kullanıyorum
psu bilindik değil kalitesini bilmem ama psuluk durum yok hocam ekran kartının bellekleri arızalı direk garantiye gönder

Görüntü belleği (VRAM) sorunu var. Ya ekran kartına swaplanan veride hata var (Anakart-CPU-RAM arızalarından kaynaklı) ya da VRAM bellek modülü arızası mevcut.

Arkadaşlar hemen VRAM arızası demeyin lütfen. Konu sahibi eski sisteminden SSD yi alıp takmış direk eski windowsunu kullanıyor. Öncelikle temiz bi kurulum yap dostum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,582
Üyeler
183,139
Son üye
dteahmet
Geri