9070 XT Undervolt nasıl atarım?

TsuchinagaHiyori

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
217
başlıktata yazdığım gibi 9070 xt me undervolt atmak istiyorum. bazı duyduğum ve gördüğüm kadarıyla undervolt atılınca 9070 xt stabil çalışıyor ve ekran kartı biraz daha serin çalışıyor. gördüğüm kadarıyla büyükde bir fps kaybı yaşanmıyor, fakat nasıl undervolt atacağımı bilmiyorum bunun hakkında bir video veya paylaşım varsa link atarmısınız, evde deyilim eve gidince denicem sonuçları sonrasında burada açıklarım.

Detaylıca anlatmış

önce ekran kartına yük bindirecek bir şey lazım (furmark olmaz) bu heaven benchmark olabilir, ekran kartını tam %100 şekilde zorlayan oyun olabilir. AMD uygulamasını açıyorsun performanstan ayarlanıyor sekmesine girip MHZ bölümünden ekran kartının üreticisinin MHZ boost clok hızı kaçsa ona sabitliyorsun ve altındaki voltajı indiyorsun. Önce %5 voltaj indir test et baktın performansta kayıp yok oyunda çökme vs. yok biraz daha bu şekilde en doğru değeri bulman gerek. Benim için performanstan en fazla %5 kayıp olması lazım %5 ten fazla kayıp olursa yaptığın undervoltun bir anlamı kalmaz.

Detaylıca anlatmış
hocam tek bir sorun var videoda kullanılan 9070 xt tepe model bir 9070 xt, bende ise pulse modeli olan giriş seviyesi 9070 xt var. yanlıs ayar yaparak kartı yakmak istemiyorum.

hocam tek bir sorun var videoda kullanılan 9070 xt tepe model bir 9070 xt, bende ise pulse modeli olan giriş seviyesi 9070 xt var. yanlıs ayar yaparak kartı yakmak istemiyorum.
Kart kolay kolay yanmaz dostum. Videoda denilenleri uygularsan kendi kartına en uygun ayarları bulursun zaten.

önce ekran kartına yük bindirecek bir şey lazım (furmark olmaz) bu heaven benchmark olabilir, ekran kartını tam %100 şekilde zorlayan oyun olabilir. AMD uygulamasını açıyorsun performanstan ayarlanıyor sekmesine girip MHZ bölümünden ekran kartının üreticisinin MHZ boost clok hızı kaçsa ona sabitliyorsun ve altındaki voltajı indiyorsun. Önce %5 voltaj indir test et baktın performansta kayıp yok oyunda çökme vs. yok biraz daha bu şekilde en doğru değeri bulman gerek. Benim için performanstan en fazla %5 kayıp olması lazım %5 ten fazla kayıp olursa yaptığın undervoltun bir anlamı kalmaz.
hocam videoda atildiği gibi ya occt kullanırım yada cyberpunk 2077 i yüksek ayarlarda benchmarka sokarım

Bu videodaki daha cok undervolt degıl overclok yapmış. Fan hızını daha 30 derecelerde 70e çekmiş fan hızını ben zaten 70e çeksem sıcaklıgım düşer ki e ne anladım bu işten. Undervolttaki amaç performanstan olabildigince az ödün verip aynı fan hızlarında kalıp sıcaklığı düşürmek. Kendimden örnek vereyim benim 6700xt %35 fan hızında 70 dereceyi görüyordu %10 voltajı azalttım performansta %2 anca kaybım oldu ama sıcaklığım 60 61 dereceye düştü fan hızım da aynı undervolt dedigin böyle yapılır yoksa ben de bilirim fan hızını köklemeyi.

Bu videodaki daha cok undervolt degıl overclok yapmış. Fan hızını daha 30 derecelerde 70e çekmiş fan hızını ben zaten 70e çeksem sıcaklıgım düşer ki e ne anladım bu işten. Undervolttaki amaç performanstan olabildigince az ödün verip aynı fan hızlarında kalıp sıcaklığı düşürmek. Kendimden örnek vereyim benim 6700xt %35 fan hızında 70 dereceyi görüyordu %10 voltajı azalttım performansta %2 anca kaybım oldu ama sıcaklığım 60 61 dereceye düştü fan hızım da aynı undervolt dedigin böyle yapılır.
bende videoda onu çözmeye uğraştım hocam. bide fan hızını manuel yüksekte tutunca fan ömrüde azalır. yabancı bi kaynak olsa bile olur yada pulse üzerinde undervolt atan bi arkadaş varsa yazarsa mutlu olurum.

yani msı afterburner ile kolayca O.C yapmak varken; niye bu kadar zahmetlere giriliyor?aşağıdaki resimler kartımın 2K da tamamen stabil O.C hali.günde 18 saat oynasam bile sorun sıkıntı yok.
aces_2024_12_15_23_27_45_521.jpg
witcher3_2024_11_11_10_55_51_387.jpg

yani msı afterburner ile kolayca O.C yapmak varken; niye bu kadar zahmetlere giriliyor?aşağıdaki resimler kartımın 2K da tamamen stabil O.C hali.günde 18 saat oynasam bile sorun sıkıntı yok.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
hocam benim amacım az fps kaybı ile ekran kartını stabil tutarak ömrünü uzatmak. yoksa bende oc basar geçerim. bide 9070 xt gereğinden çok fazla güç çekiyor oda sıcaklığa vuruyor.

başlıktata yazdığım gibi 9070 xt me undervolt atmak istiyorum. bazı duyduğum ve gördüğüm kadarıyla undervolt atılınca 9070 xt stabil çalışıyor ve ekran kartı biraz daha serin çalışıyor. gördüğüm kadarıyla büyükde bir fps kaybı yaşanmıyor, fakat nasıl undervolt atacağımı bilmiyorum bunun hakkında bir video veya paylaşım varsa link atarmısınız, evde deyilim eve gidince denicem sonuçları sonrasında burada açıklarım.

hocam saolun evde bir deniyecem ama izlediğim videolara göre voltaj offsetler genelde -70 ila 80 olması gerekiyor. Mhz giriş modeller için 2700 lerde tepe modellerde 2800 e kadar çıkabiliyor. aklımda 3-5 bir şey oturdu sonuçları yeni konu açarak rehber şeklinde atarım arkadaşlarda yararlansın.

Geri