9070XT EKRAN KARTINA AM4 İŞLEMCİ ÖNERİSİ

bazı oyunlarda fps farkı 10 a çıkıyor ama ortalamda 5 6 fps için almaya gerek yok bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5600 ü oc liyerek am6 ya kadar idare eder siniz yada am5 anakart ve işlemciler indirim yerse ozaman bitane çekersiniz size kalmış
Hocam hiç oc yapmadım yemiyor açıkcası :D

İşlemci olarak 5800x3d falan almaniz lazım. Onu alana kadar zaten am5 sokete geçiş yapabiliyorsunuz aynı paralara

Hocam yanlış anladınız galiba , anlatmak istediğim yazan arkadaş 9060xt yi zor besliyor demiş , bende şuan 6900xt kullanıyorum 9060xt den %30 daha güçlü bir kart bunu besliyorsa 9060xt yi nasıl zor besliyor diye sormuşum.

5700x ve 9070 ne dersiniz hocam ?
5600 6900xtyi besleyemez değil darboğaz olur zaten. 2k ultra ayarlarda oynuyorsanız bir ihtimal. Besleyememe durumu PSUda olur. İşlemci ekran kartı arasında darboğaz olur. 1080p kullanıyorsanız darboğaz yiyorsunuz ama farkında değilsiniz muhtemelen

bide çok kaliteli olmayan bi 240mm sıvı soğutmada ol dumu tadından yenmez

Ne yaşadınız bu ekran kartıyla?
ya yazilimi bozuk , bir tane duzgun teknolojisi yok. nvidia teknoloji olarak bunu 10 a katlar , yapay zeka destegi vs zaten bunda yok , nvidia her turlu daha iyi. artik donanim eskisi kadar onemli degil , teknolojisi yok bunun. surekli guncellemeler ile gelen sorunlar ile ugrasacaksin , traydan kaybolacak acmaya calisacaksin , wattman yiyeceksin vs. nvidia al kafan rahat etsin

Hocam yanlış anladınız galiba , anlatmak istediğim yazan arkadaş 9060xt yi zor besliyor demiş , bende şuan 6900xt kullanıyorum 9060xt den %30 daha güçlü bir kart bunu besliyorsa 9060xt yi nasıl zor besliyor diye sormuşum.

5700x ve 9070 ne dersiniz hocam ?
Haa anladım hocam doğru kesinlikle haklısınız şuan bende sizin gibi düşünmeye başladım şimdi ben aynı soruyu soruyorum o arkadaşa :D

5600 6900xtyi besleyemez değil darboğaz olur zaten. 2k ultra ayarlarda oynuyorsanız bir ihtimal. Besleyememe durumu PSUda olur. İşlemci ekran kartı arasında darboğaz olur. 1080p kullanıyorsanız darboğaz yiyorsunuz ama farkında değilsiniz muhtemelen
2K kullanıyorum hocam

bide çok kaliteli olmayan bi 240mm sıvı soğutmada ol dumu tadından yenmez
Hocam şimdi 5700x3d veya 5800x3d baktığımız zaman 14k dan satılıyor 9070xt ile alırsam 40k fiyat olacak onun yerine am5 geçsemmi diyorum.
Anakart , ram , islemci 20-25k tutar ekran kartıyla beraber 50-55k desek sistemi kopmle upgrade etmis olurum.

Son düzenleme:
2K kullanıyorum hocam

Hocam şimdi 5700x3d veya 5800x3d baktığımız zaman 14k dan satılıyor 9070xt ile alırsam 40k fiyat olacak onun yerine am5 geçsemmi diyorum.
Anakart , ram , islemci 20-25k tutar ekran kartıyla beraber 50-55k desek sistemi kopmle upgrade etmis olurum.
evet zaten bu yüzden am4 işlemci alma dedim
istiyorsan am5 e geçe bilirsin güzel bir yükselt me olur ama am6 yı da bekliye bilirsin (benim gibi) :D

evet zaten bu yüzden am4 işlemci alma dedim
istiyorsan am5 e geçe bilirsin güzel bir yükselt me olur ama am6 yı da bekliye bilirsin (benim gibi) :D
Hocam am6 2 yıl sürer çıkması , am5 ve am6 anakart pin yapısı değişmez diye düşünüyorum alt yapıyı oluşturalım bari :D

Arkadaşlar merhaba. 9070 XT ekran kartı alma düşüncesindeyim. Şu an sistemimde 5600 işlemci bulunuyor. Hangi AM4 işlemcisini alırsam besleme sorunu yaşamadan kullanırım? Aklımda 5700X var ama yeterince besler mi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
monitörü 4k al sıfır darbogaz devam işlemci degiştirmenede gerek yok

Hocam am6 2 yıl sürer çıkması , am5 ve am6 anakart pin yapısı değişmez diye düşünüyorum alt yapıyı oluşturalım bari :D
hocam değişiyor am6 da pin yapısı bi tık büyiyecek

bende 5600 kullanıyorum hocam oc yaptım %16 lık 2 yıl beni götürür :D

hocam değişiyor am6 da pin yapısı bi tık büyiyecek

bende 5600 kullanıyorum hocam oc yaptım %16 lık 2 yıl beni götürür :D
ileride threadripper gibi olacak heralde değişmese şaşardım zaten -_-

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri