Yardım 9070XT için gerekli PSU kaç watt olmalı

Cdokuro

80+
Reaksiyon skoru
13
Arkadaşlar merhabalar,
Elimde

MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI (MS-7C84)

ryzen 5 5600x işlemci

32 gb corsair ram16x2

Thermaltake 650w 80+s psu

Bulunmaktadır.

Sapphire rx9070xt pulse ekran kartı aldım.

Merak ettigim şey, psu veya işlemci beni sıkıntıya sokarmı.

Hesaplama sitelerinden hesapladım yeterli gözüküyor.

Amd minimum 750w gerekir diyor 9070xt için , ama sanırım güvenli tarafta durmaya çalışıyorlar.

Maddi olarak daha fazla açılamayacagımdan merak ettim sormak istedim

Extra
2 Tb ssd

2 Tb hdd

Bulunmakta.

Arkadaşlar merhabalar,
Elimde

ryzen 5 5600x işlemci

32 gb corsair ram16x2

Bulunmaktadır.

Amd minimum 750w gerekir diyor 9070xt için , ama sanırım güvenli tarafta durmaya çalışıyorlar.

Extra
2 Tb ssd

2 Tb hdd

Bulunmakta.
diğer bileşenlerinin wattı düşük gibi duruyor 750w yeter pulse model için undervolt yapsan 650 de rahat yetme ihtimali olabilir matematiğiyle hesaplayan bilen biri cevaplarsa güzel olur

650watt güç kaynagımı değiştirmek istemiyorum. 300 watt güç çekiyor maximum yükte , şuanki testlerimde. 5600x te 65 watt desek , diğer bileşenler lerde 100 watt çekse maximum 500 watt istiyor diye düşünüyorum. Eğer matematiğim yanlışsa, aydınlatabilirsiniz :)

650watt güç kaynagımı değiştirmek istemiyorum. 300 watt güç çekiyor maximum yükte , şuanki testlerimde. 5600x te 65 watt desek , diğer bileşenler lerde 100 watt çekse maximum 500 watt istiyor diye düşünüyorum. Eğer matematiğim yanlışsa, aydınlatabilirsiniz :)
650w'ın yetmesi bir şey, ideal olanı başka bir şey hocam.
Güç kaynağınızı sürekli tam yükte kullanmamanız doğru olanı. Yoksa kullanırsınız evet.

PSU'nun iç bileşenleri ne kadar güvenli, ne kadar iyi olursa olsun sürekli %75-80 yüklerde kullanmak PSU'nun ömrünü tehlikeye atar.
Türkiye alt yapısında özellikle, ufak bir elektrik dalgalanması olsa o yük halinde sizi yakalasa Allah korusun ciddi sorun yaratabilir.

En güzeli 750w yada bütçeniz yetiyorsa 850w alın.
650W'da kalmaya ısrarcı iseniz verimlilikte kullanın.

650w'ın yetmesi bir şey, ideal olanı başka bir şey hocam.
Güç kaynağınızı sürekli tam yükte kullanmamanız doğru olanı. Yoksa kullanırsınız evet.

PSU'nun iç bileşenleri ne kadar güvenli, ne kadar iyi olursa olsun sürekli %75-80 yüklerde kullanmak PSU'nun ömrünü tehlikeye atar.
Türkiye alt yapısında özellikle, ufak bir elektrik dalgalanması olsa o yük halinde sizi yakalasa Allah korusun ciddi sorun yaratabilir.

En güzeli 750w yada bütçeniz yetiyorsa 850w alın.
650W'da kalmaya ısrarcı iseniz verimlilikte kullanın.
330w üstü modellerde direkt 850w bence en güzeli

330w üstü modellerde direkt 850w bence en güzeli
Türkiye'de yaşıyoruz. Elektrikler ayda 1-2 kez gidiyor çoğu yerde.
Çoğu evde derin dondurucu turbo geçince elektrik dalgalanması oluyor.
Cihazlarımız UPS'ye bağlı bile olsa risk altında bu alt yapıda.
Hiç gerek yok o kadar para vermişken PSU'dan kısmaya.

MSI PSU MAG A850GN PCIE5 850W 80+ GOLD güç kaynağı ile sistemim uygun oluyor mu acaba, tavsiyelerinizi değerlendirip böyle bir geçiş yapmayı düşümüyorum.

ryzen 5 5600x

32 gb corsair ram

Sapphire 9070xt pulse gpu

Arkadaşlar merhabalar,
Elimde

ryzen 5 5600x işlemci

32 gb corsair ram16x2

Bulunmaktadır.

Extra
2 Tb ssd

2 Tb hdd

Bulunmakta.
850W PSU al hocam keyifine bak.

Minimum 850W olması görüşündeyim. Çünkü PSU üzerine ne kadar az yük binerse o kadar rahat çalışır, arıza verme ihtimali düşer. Ayrıca verimlilik de kullanıma göre değişiyor. Yüksek kullanımlarda da düşük kullanımlar gibi verimlilik düşüyor. Örneğin bazı PSU'larda en yüksek verimlilik, %50 kullanım civarında oluyor, yani 1000W'lık bir PSU'da 500W civarında en yüksek verimlilik alınıyor. Tabii ki bütçe bu özelliklerin bir çoğunu ezip geçiyor. Bütçeyi bilmediğimden önerilerimi yapmakta çekiniyorum aslında ama yine de yazacağım.

Bu 3 güç kaynağı da iyidir, ancak Raijintek'i özellikle öneririm. TR'de çok bilinmese de dünya çapında bilinen bir marka.

MSI PSU MAG A850GN PCIE5 850W 80+ GOLD güç kaynağı ile sistemim uygun oluyor mu acaba, tavsiyelerinizi değerlendirip böyle bir geçiş yapmayı düşümüyorum.
Bu daha iyi
Tam modüler olarak da bu

-Bütçe olarak 5 bin lira civarı düşünüyorum. Bugün laptopumu satışa koydum gerekirse anakartı b850 gaming plusa güncelleyecegim , ve işlemci ile ramleride değiştireceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

-Rajintek tam modüler olana yönelecek gibiyim.
Marka olarak üstteki arkadaşın dediği gibi daha önce duymamıştım. Msi'a tercih edilebilir bir marka mıdır acaba??

Minimum 850W olması görüşündeyim. Çünkü PSU üzerine ne kadar az yük binerse o kadar rahat çalışır, arıza verme ihtimali düşer. Ayrıca verimlilik de kullanıma göre değişiyor. Yüksek kullanımlarda da düşük kullanımlar gibi verimlilik düşüyor. Örneğin bazı PSU'larda en yüksek verimlilik, %50 kullanım civarında oluyor, yani 1000W'lık bir PSU'da 500W civarında en yüksek verimlilik alınıyor. Tabii ki bütçe bu özelliklerin bir çoğunu ezip geçiyor. Bütçeyi bilmediğimden önerilerimi yapmakta çekiniyorum aslında ama yine de yazacağım.

Bu 3 güç kaynağı da iyidir, ancak Raijintek'i özellikle öneririm. TR'de çok bilinmese de dünya çapında bilinen bir marka.
-Yorumlarınız için teşekkür ederim, iyiki konu açmışım valla :D yükseltmekte fayda var , Rajintek araştırmasına giriyorum.

-9070xt nin yanına dediğiniz gibi 850 watt güç kaynağını takıp, diğer parçalarıda şu şekilde güncellesem sistem güzel olacak gibi duruyor.
Laptop satışımdan sonra işlemci , anakart , ram , psu için total 25k civarı bütçem olacak. 5k psu ya gidecek gibi duruyor.

Farklı önerileriniz varsa dinlemekten keyif duyarım.

Ekler

• Screenshot_20250924_001931_Amazon Shopping.webp
    Screenshot_20250924_001931_Amazon Shopping.webp
    147.8 KB · Hit: 14
Son düzenleme:
Bu daha iyi
Tam modüler olarak da bu

-Bu güç kaynağıyla ilgili ne düşünüyorsunuz, bir kaç konuda öneri olarak gördüm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri