9070XT NİTRO FURMARK TESTİ

ÇağrıMV

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
182
1772928812343.webp

ARKADAŞLAR NASIL?

hotspot sınırda undervolt yaparak performans kaybı yaşamadan bu sıcaklığı 80 lere getirmen çok olası gözüküyor hem kartın ömrünü uzatmış olursun hemde %15-20 lere varan güç tüketiminde düşüş yaşarsın Nitro serisinde bunları yapman çok kolay oyüzden bu yorumu yaptım. Bu arada Furmark Ekran kartına gereğinden fazla yük bindirebilir. Her oyun furmark kadar ekran kartını yormayabilir Oynadığın oyunlarda en az yarım saatlik testler kartın gerçek verimlilik noktasını bulmakta daha fazla yardımcı olabilir Eğer %100 verimlilik ile kartı sweet spot noktasına ulaştırmak istersen Furmarkta değiş gerçek dünya testiyle Oynadığın oyunlarda test yapmanı öneririm Herhangi bir donma kitlenme yaşamadığın sürece Kartı getireceğin o noktada tutmak her zaman uzun vadede ömrüne ömür katacaktır.
FurMark çok ağır bir yük bindirir ancak oyun stabilitesini her zaman yansıtmaz Eğer undervolt yaparsan Ciddi kazanımlar elde edebilirsin.

360w %56 fan ve 59 derece gayet iyi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

furmark v1 mi v2 mi bu ?
2 ama birkaç video izleyerek amd adrealion dan birşeyler yaptım

hotspot sınırda undervolt yaparak performans kaybı yaşamadan bu sıcaklığı 80 lere getirmen çok olası gözüküyor hem kartın ömrünü uzatmış olursun hemde %15-20 lere varan güç tüketiminde düşüş yaşarsın Nitro serisinde bunları yapman çok kolay oyüzden bu yorumu yaptım. Bu arada Furmark Ekran kartına gereğinden fazla yük bindirebilir. Her oyun furmark kadar ekran kartını yormayabilir Oynadığın oyunlarda en az yarım saatlik testler kartın gerçek verimlilik noktasını bulmakta daha fazla yardımcı olabilir Eğer %100 verimlilik ile kartı sweet spot noktasına ulaştırmak istersen Furmarkta değiş gerçek dünya testiyle Oynadığın oyunlarda test yapmanı öneririm Herhangi bir donma kitlenme yaşamadığın sürece Kartı getireceğin o noktada tutmak her zaman uzun vadede ömrüne ömür katacaktır.
FurMark çok ağır bir yük bindirir ancak oyun stabilitesini her zaman yansıtmaz Eğer undervolt yaparsan Ciddi kazanımlar elde edebilirsin.
yaptım zaten birkaç video izledim ama hotspot düşmedi

Nebi Akgünün videosunu izleyip yapabilirsin hocam gayet güzel anlatılmış

Nebi Akgünün videosunu izleyip yapabilirsin hocam gayet güzel anlatılmış
ondan bakarak yaptım hocam ama ilkiyle çok bir şey değişmedi

ayrıyeten 9800x3d işlemcim var ona da yaptım w da da bir düşüş olmadı

2 ama birkaç video izleyerek amd adrealion dan birşeyler yaptım

yaptım zaten birkaç video izledim ama hotspot düşmedi
yaptığın yöntemleri detaylı yazarsan eksik bir şey varsa ekleyebilirim

ondan bakarak yaptım hocam ama ilkiyle çok bir şey değişmedi

ayrıyeten 9800x3d işlemcim var ona da yaptım w da da bir düşüş olmadı
Bu işlemci 3D V-Cache teknolojisi nedeniyle voltaj ve ısıya karşı oldukça hassas bir mimariye sahiptir. Bu işlemcide geleneksel "voltaj düşürme" yerine AMDnin sunduğu PBO ve Curve Optimizer (CO) yöntemini kullanmak hem performansı korur hem de sıcaklığı ciddi oranda düşürür.

Curve Optimizer
Güvenli Başlangıç: -15 veya -20
İyi Bir Silikon İçin: -30
Çok Şanslıysanız: -40 veya altı

Başka bişey yapmana gerek yok bu işlemci için özellikle

yaptığın yöntemleri detaylı yazarsan eksik bir şey varsa ekleyebilirim

Bu işlemci 3D V-Cache teknolojisi nedeniyle voltaj ve ısıya karşı oldukça hassas bir mimariye sahiptir. Bu işlemcide geleneksel "voltaj düşürme" yerine AMDnin sunduğu PBO ve Curve Optimizer (CO) yöntemini kullanmak hem performansı korur hem de sıcaklığı ciddi oranda düşürür.

Curve Optimizer
Güvenli Başlangıç: -15 veya -20
İyi Bir Silikon İçin: -30
Çok Şanslıysanız: -40 veya altı

Başka bişey yapmana gerek yok bu işlemci için özellikle
ben sadece -30 yaptım onu başka bir şey yapmadım

ben sadece -30 yaptım onu başka bir şey yapmadım
+200 -200 fln yapmadım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri