9070XT performans beklentimi karşılamadı. Bir sorun mu var?

Keşke 5070 ti alsaydınız
valla 4080 super kullanıcısı arkadaşım var, diğeri de abimin 4070ti, oyundan atma sorunları, fps düşüklüğü yaşıyorlar, amd'de hiç böyle bir olay yok, bu oyunda sanırım amd daha başarılı, ayrıca DLSS açtıklarında görüntünün bozulduğu şikayeti var, adamlar DLSS açmıyorlar bile, ben ve benim AMD kullanan arkadaşlarım FSR'lı kullanıyoruz bozulma, oyundan atma vs şikayetleri yok :)

Ekler

• furmark.webp
    furmark.webp
    95.8 KB · Hit: 10
  • timespy.webp
    timespy.webp
    79 KB · Hit: 12
valla 4080 super kullanıcısı arkadaşım var, diğeri de abimin 4070ti, oyundan atma sorunları, fps düşüklüğü yaşıyorlar, amd'de hiç böyle bir olay yok, bu oyunda sanırım amd daha başarılı, ayrıca DLSS açtıklarında görüntünün bozulduğu şikayeti var, adamlar DLSS açmıyorlar bile, ben ve benim AMD kullanan arkadaşlarım FSR'lı kullanıyoruz bozulma, oyundan atma vs şikayetleri yok :)

valla 4080 Super kullanan arkadaşım var, diğeri de abimin 4070 Ti’ı, ikisi de oyunu sorunsuz oynuyor; ne oyundan atma ne de fps düşüklüğü yaşıyorlar. AMD’de ise bu tarz problemler çok daha sık görülüyor, sanırım bu oyunda NVIDIA daha başarılı. Ayrıca DLSS açtıklarında görüntü çok daha iyi oluyor, hiçbir bozulma şikayetleri yok. AMD kullanan arkadaşlarım ve ben FSR açtığımızda ise görüntüde bozulmalar, oyundan atmalar gibi sıkıntılar yaşıyoruz. :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

valla 4080 Super kullanan arkadaşım var, diğeri de abimin 4070 Ti’ı, ikisi de oyunu sorunsuz oynuyor; ne oyundan atma ne de fps düşüklüğü yaşıyorlar. AMD’de ise bu tarz problemler çok daha sık görülüyor, sanırım bu oyunda NVIDIA daha başarılı. Ayrıca DLSS açtıklarında görüntü çok daha iyi oluyor, hiçbir bozulma şikayetleri yok. AMD kullanan arkadaşlarım ve ben FSR açtığımızda ise görüntüde bozulmalar, oyundan atmalar gibi sıkıntılar yaşıyoruz. :)
Böyle daha gerçekçi oldu

9070xt ye performans güncellemesi gelecek diyordu murat gamsız. 10 gün sonra.

230-240

Bu değerler biraz uzak. Ben 1080pde 240-300 arası oynuyorum. 2k native 150 170 arası veriyor.

Yok ayni para olsada almazdim nvidiadan nefret ediyorum. Ayrica konuyla ne alakasi var?

230-240
Normal değerleriniz, resize bar kapatıp, 25.8.1 sürücüsü ile dener misiniz oyunu tekrardan.

Hocam bende de aynı kart var. BF serisinde BF kaynaklı güncellemeler ve windows çakışmalı sorunlar da yaşandı. Son 1 yıldır devam ediyor. BF6'da benim değerler bu sistem ile 160 FPS filandı Beta döneminde. 2K benim de monitör. Ama oyun çok akıcıydı. Nvdia kullanan arkadaşlarımda da sorunlar oldu. Onların güncellemeler ile çözüldü sonra. Yakın zamanda yeni güncellemeler de gelecekti. Benim anakart bile 1 yılda 6 tane filan güncelleme aldı. Değerleriniz kötü değil bence. Umarım daha da iyileşir. Driverlar ile ilgili olduğunu düşünüyorum dediğim gibi. Ama hepsi AMD kaynaklı değil. Win11 de özellikle bf serisinde sorunlu.

siz niye her amd ekran karti konusunda amd kullanicilarini alaya alircasina yaziyorsunuz?

Böyle daha gerçekçi oldu
Abinin 4070 ini arkadaşının 4080 ini atsana çok kolpa geldi inandır beni :D

Dostlar selam, önceden 6800XT kullanıyordum ve oldukça memnundum. Bu aralar sadece BF6 oynuyorum ve FSR ile maksimum 160 fpsö ortalama olarak 130 fps civarı veriyordu 2k'da tabii ki. Şu zam haberlerinden korktuğumdan ve müsait olduğumdan 9070XT satın aldım. Açıkçası ağırlık olarak ve görüntü olarak ASUS TUF 6800XT nin yanına yaklaşamadı benım gözümden Sapphire Pulse 9070XT. Daha sonra Furmark testı yaptım ve orda cidden inanılmaz etkilendim; 10 dakikada 53 derecede kaldı ilk kez gördüm böyle bir şey boşta iken 22 dereceleri gördüm.

Daha sonra BF6 girdim. Fakat sonuç beni biraz hüsrana uğrattı sorun bende mi bilmiyorum fakat 230-240 fps civarlarını beklerken maksimum 210, ortalama olarak 180 civarlarında kaldı. Size GPUZ görüntümü bırakıyorum acaba bir sorun mu var kafada mı kuruyorum? İade etmeyi bile düşündüm ama daha önce hiç sıfır ekran kartım olmadı hep 2. el kartlarla yetindim ve mutluydum ama oyun deneyımımde ekstra olarak bir katkısı olmadı gibi hissediyorum.

ASUS B650M-K Anakart
2x16GB Patriot Viper 6000Mhz CL30 RAM
Ryzen 7 7700
rx 6800 üm ile mutluyum uzun bir süre ellemem gibi geçen bir gaza geldikte sonra oturdum yerime daha garantisi de var ztn

siz niye her amd ekran karti konusunda amd kullanicilarini alaya alircasina yaziyorsunuz?
kanka maks fanboy hayatta tek vasfı valorant oynamak olan tipler bunlar ben tiye almıyorum çoluk çocuk hepsi malum koyunlarla aynı kapasitedeler laf anlamada sağlıklı iletişim kurmada

Amd beni 4 yıl boyunca mağdur etti başkalarını da etmesin diye
reis 1 level zavallı adam gibi görünüyorsun, ben nvidia da amd'de kullandım, hala da kullanıyorum, muhtemelen teknoloji bilgim senden minimum 1.75 kat daha iyidir, teknoloji şans işidir, nvidia alırsın elinde patlar, amd alırsın senelerce kullanabilirsin, tam tersi de yaşanabilir, şu anda amd kartları gayet başarılı, 9000 serisi bayağı f/p, sen nvidia almaya deavm et

Geri